Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl jsme v kuchyni dvě bodovky na 230V/35W jenže mi odešly a já nemohu nikde tyto bodovky už sehnat Prý se již nevyrábí na 230V, jsou to takové bodovky které mají pro vývody takové dvě jelhlilčky,přikládám fotku. Na 12 V se běžně prodávají.
Kdybych chtěl koupit trafo z 230/12 jaký výkon by mělo mít na ty dvě bodovky? A kde ho umístit? Může jen tak ležet nahoře nad dřevě nad kuchyní u bodovek nebo kde ho dat? Jak bych mohl tento problém vyřešit? Děkuji Vám
Vykašlat se na trafo, je to zbytečný zdroj možných poruch navíc!
Tyto bodovky se stále vyrábějí, mají jinou patici, kterou lze za pár korun dokoupit. Vyrábí firma Kanlux.
Odkazy na náhradu vyhledám a doplním ...
doplněno 18.01.11 21:24:Možná beru svoji odpověď zpět, a ptám se: patice je pevnou součístí svítidla, nebo je volná a pouze je nasazena na žárovku?
Nie je dovod na prerabku a pridavanie dalsieho prvku, ktory sa moze pokazit.
Tie povodne lampy sa daju objednat napr.: svietidlalustre.sk/...
doplněno 18.01.11 21:29:hope tak som na tom s otazkou ako ty
napsat - vykašlat se na trafo, je to zdroj poruch navíc - to je je skoro to samé jako - nic si nepořizujte, všechno se může porouchat , Trafa nejsou tak poruchová, aby to byl důvod je nepoužít,
je rozumnejsie zohnat povodne ziarovky, ako pridavat dalsi prvok, ktory moze byt zdroj poruch. A to impulzny zdroj je, tvrd si co chces. Naviac, co sa nesmie podcenit, je skutocnost, ze povodne vodice nemusia byt dimenzovane na zvyseny prud,, ktory obvodom potecie. Je tu riziko prehriatia a samovznietenia.
Ja osobne, ak by som nezohnal povodne ziarovky a trval by som na halogenoch, tak kupim novy set, opat na 230V, Tzp GU10.
doplněno 19.01.11 08:26:Typ
doplněno 19.01.11 10:12:Bmbx:Vychadzal som z toho poctu, ze pravdepodobne to nebude hlavny zdroj svetla. Ak je, ano suhlasim s Tebou , nikonapatove halogeny maju dlhsiu zivotnost, tiez vacsiu svietivost pri rovnakom prikone . Aj to svetlo je tke nejake krajsie. Nic by som ale neprerabal S velkou pravdepodobnostou vyjde set lacnejsie, ako kupa jednotlivych komponentov s pripadnym prekablovanim.
Bych je i koupil ale to nejsou ony, ty bodovky mají takové dvě špičky jako vývody. Je to vidět na obrázku který jsem hned na začátku přikládal. Nevím si rady fakt
jabraka-jabraka
jeden z tvých problémů je, že nečteš pořádně dotazy. Ono nejde o to, že by tazatel nedokázal sehnat bodovky na 230V, ale o to, že už se vyrábějí s jinými paticemi než má svítidla. Tak má dvě možnosti, buď vyměnit patice, nebo předělat osvětlení na 12V
Bmbx: trafa nejsou sice extrémně poruchová, nicméně raději doporučuji světla na 230V, protože už jsem pár těch trafíček vyzhazoval.
Pokud není patice pevná ve svítidle, stačí zakoupit patici (myslím GU10) a lustrsvorku, a problém je vyřešen. Z vlastní dobré zkušenosti mohu doporučit výrobky od Kanluxu!
Vždyť nejsem proti, psal jsem buď vyměnit patice, nebo předělat na 12V.
Nebo shánět dál žárovky na 230V s kolíčy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.