Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vhs na dvd

Od: spike* odpovědí: 15 změna:

Chci se zeptat

Mám plno videokaset (video PANASONIC NV-HD640 )a chtěl bych si některé filmy předělat do dIgitálního formátu ,Nevím jestli existuje přímo nějaký přístroj ,nebo to předělat přes pc ,ale nemám s tím žádné zkušenosti : software , kabeláž apod. Může mi někdo poradit? Předem děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Levnější a vyzkoušené:

elektro.aukro.cz/...

hajas*
hodnocení

1x

Já jsem si sehnal sympatický přístrojek jménem Dazzle Video Creator, stojí necelou tisícovku. Má USB připojení do PC a klasické RCA vstupy i vstup pro S-video. K tomu přibalili i software Pinnacle recorder, takže není problém, stažené video upravovat v počítači a vypálit na disk. A kromě toho je možnost vytváření kapitol, střihu, U mne naprostá spokojenost.

kasa.cz/...

Proč tak drahý? Jak jsem dával odkaz tak takové zařízení se dá sehnat za 200Kč, a za polovic než jste dal vy i s tunerem analogovým i digitálním.

alza.cz/...

doplněno 20.01.11 21:15:

Opravuji, ne za polovic - za téměř stejnou cenu...

Mám to samé a používám k plné spokojenosti

za stejné peníze je i TV karta a udělá stejnou práci - navíc je TV

kasa.cz/...

zima*
hodnocení

0x

V obchodě mi na to doporučili MSI Digivox hybrid. ( zbozi.cz/...)

Dodnes jsem to, ale nedokázala rozchodit :-D Tak třeba budete úspěšnější.

celp*
hodnocení

0x

Pomocí DVD Recordéru.

hodnocení

0x

Tazatel se zmiňuje o možnosti přes PC a to je rozhodně lepší varianta než si v dnešní době pořizovat DVD rekordér.

celp*

Tazatel se ptá i na nějaký přístroj.

Jasně, tak v tom případě je nejlepší kombinovaný rekordér VHS/DVD nemusí ani shánět kabely *smich* . Ten se ale už bude těžko shánět.

Tazatel se ptá na převod videokazet, takže asi má video. Takže stačí připojit video přes TV kartu k PC a je. Video karta není žádná velká investice cca 1000 - 1500 Kč. Sám jsem to tak dělal a nebyl s ničím problém.

Já mu doporučil hned na začátku USB video grabber za 200Kč ;) , je vyzkoušený.Nač investovat do karty?

a jak to zapojím*nevi*

S toho USB zařízeníčka vedou 3 CINCHe a jeden S-video konektor. Ćervený cinch je pravý zvuk, bílý levý zvuk, žlutý je kompozitní video. Pokud vaše VHS video nemá CINCH výstupy, ale jenom SCART, tak si k tomu pořídíte redukci SCART-CINCH. Pozor musí být výstupní (3x cinch) nebo obojetná (6x cinch). K tomu zařízení je i software pro zpracování videa.

S-video konektor, použijete pokud má vaše video S-video výstup, ale to by muselo být S-VHS video. V tomto případě se zvuk opět zapojuje do červeného a bílého cinche.

Je pravda, že jsem TV kartu již měl a používám ji dost často. Pokud se chci dívat při práci na PC na televizi, hodím si ji ji do malého okna v rohu monitoru a sleduji televizi při práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]