Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jestli by šlo nějak levně regulovat teplotu vytvořenou top kabelem termostatem aby např bylo ve dne v terariu 25 a vnoci kdyby to kleslo treba pod 18 tak by pritopil ja vym ze tim dotapenim v noci se to komplikuje ale ... jinak kabel ma 15W a 3,5m
Není problém zapojit kabel přes obyčejný termostat, který se ovládají třeba plynové či elektrické kotle. Je dobré, aby byl programovatelný, určíte si přesně čas a teplotu, která má v terárku být. Navíc bych vybral typ, ke kterému jde připojit externí čidlo (používá se pro podlahové topení), aby v teráriu bylo jen toto čidlo a nemusel tam být celý termostat.
Já většinou montuju podomítkový od firmy ABB (český), bylo by třeba na něj koupit montážní krabičku asi za 15 korun. Ale ten termostat je o něco dražší, než ta krabička, vydržte, doplním odkaz...
doplněno 29.12.12 22:11:Sestava je z programovatelného KRYTU, z vlastního TERMOSTATU, z RÁMEČKU a z ČIDLA.
Uvádím příklad pro design Tango.
Ale POZOR, netvrdím, že je to nejlevnější řešení!
doplněno 29.12.12 22:14:servo?
Termostaty v sobě již mají relé na určitý maximální proud, možná by podle příkonu kabelu vyhovělo...
doplněno 29.12.12 22:27:...takže z krabičky termostatu by vedl jeden kabel do zásuvky, jedne kablík k čidlu a přívod k topnému kabelu...
Nadsazené?
Potřeboval jsem udělat vypínač v jiném místě místnosti bez předělání elekroinstalace. ABB nabízelo bezdrátoý vypínač nalepovací na zeď asi za 3500Kč, tak jsem pak koupil radiem řízenou zásuvku za 250Kč a použil střeva :D Chodí mi to splehlivě a díky ceně to používám i tam kde to není vyloženě nutné Připlácet si 1000% za dizajn mi příjde jako zlodějna
co by se stalo kdybych si koupil termostat bez kabelovyho senzoru a misto nej bych dal 2 draty a na konec tenhle senzor byly by zmeny v namerenych hodnotach nejak znatelne kvuli odporu dratu?
Jaký "tenhle senzor"?!
Čidlo musí elektricky vyhovovat zvolenému termostatu, jinak termostat spíná nesmyslně nebo nereaguje vůbec. Čidla mají nejen různé hodnoty, ale pracují na různých principech...
Koupit v jednom obchodě nějaký termostat a v jiném krámu nějaké čidlo není opravdu dobrý nápad, nazval bych to spíše vyhozenými penězmi. Pokud koupíte termostat přímo s čidlem, máte téměř jistotu. že to bude fungovat. A prodávaná čidla jsou již s kabelem...
Samozřejmě že čidlo lze vymontovat a udělat z něj externí není problém, délka přívodu jej neovlivní.
zde jsem našel týdenní termostat, ale je s interním čidlem:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.