Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr TV 37 - 42

Od: daec odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

bohužel se v televizích vůbec nevyznám a potřebuji nějakou vybrat. Proto bych byl rád, kdybyste mi nějakou pomohli vybrat. TV je 3,5 m od místa pozorování, proto jsem se rozhodl pro větší TV 37" -42". Na pozorovacím uhlu nezáleží. Na TV budu sledovat pouze kabelovku, případně projení s PC přes HDMI. Upřednostnil bych spíše kvalitu (nerad bych TV chodil reklamovat) před sice funkčnější ale méně spolehlivou TV. Cena do 12tis. Jestli je ještě potřeba doplnit nějaké informace, rád učiním.

Mockrát děkuji za jakýkoliv tip!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

3x

Za sebe Samsung! Teď má Datart vcelku slušné ceny při objednání přes shop;)

doplněno 17.01.11 08:57:

datart.cz/...

doplněno 17.01.11 08:58:

Ale vyjde i levněji*palec*

zbozi.cz/...

doplněno 17.01.11 09:00:

A myslím že ta 82 bude dostačující.

doplněno 17.01.11 09:02:

Osobně jsem objednával zde: hifishop.cz/...

A mohu doporučit, vše bez problémů*palec*

daec
hodnocení

Mockrát děkuji za odpověď s konkrétními tipy. Ovšem 32"mají sousedi, zkusili jsme ji u nás, a já bych radši větší. Možná je problém u mého zraku, ale rád koukám na sport a z těch 3,5m mám problém u té 32"například z pukem =).

Osobně jsem už v obchodě koukal a z plazmových TV se mi nejvíce líbila:
http://www.alza.cz/42-panasonic-viera-tx-p42x20y-d157822.htm
-
škoda jen absence USB
u lcd:
mall.cz/...

- kde za stejnou cenu je i USB a FULL HD, co tedy chybí oproti té plazmě? =(

vosikac*

Té plazmě hlavně chybí vzhled:D;) U mě vítězí Samsung!

Vcelku dobře můžete porovnat rozdíly zde, jsou dobře popsané parametry.Dejte každý odkaz do jednoho okna a můžete vybírat;)

telsat.cz/...

hifishop.cz/...

hodnocení

0x

SAMSUNG, SONY - obě jsou na špičce, u SONY se připlácí za značku, Zbytek už je na vás.

hodnocení

0x

37palců by Vám opravdu mohlo vystačit, doporučil bych s USB vstupem pro přehrávání filmů a pod. a s technologií vylepšení obrazu, min 100Hz. Vhodné by bylo Led podsvícení obrazovky, ale to se možná nevejdete do ceny. Dobrý obraz má opravdu ten samsung. Vhodné je projít několik prodejen a posoudit obraz od jednotl. výrobců na místě. dobry poměr "ceny a vykonu" ma jednoznačně LG

hodnocení

0x
Osobně bych vybíral mezi Philips a Panasonic. Ovšem co člověk to názor. Ono se takhle nedá moc radit. Udělej si čas a projdi si obchody. Nemyslím tím ovšem žádný super hyper mega nesmysly kde nejsou prodavači ale podavači. Klasickej krámek kde je obsluha v obraze.

mě se však také zdá a jen podotýkám, že v prodejnách mají obraz kolikráte puštěný na nějaké HD video či co, a obraz je vcelku velmi pěkný, ale v domácích podm. bez přísl. přehrávače a záznamu, např. při klasickém TV vysílání, podobného obrazu nikdy nedocílíte. Asi bych v případě zájmu nechal přepnout na klasické pozemní dvb-t a pak obraz posuzoval. Ale to jen na okraj.

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

četl jsem nedávno radu,k že by člověk měl koupit o trochu větší telku než si myslí nebo po prvotním překvapení lituje. Osobně na vzdálenost cca 320 cm zvažuji 42" a víc, pod 42" bych nešel. Vždyť staré 55 cm CRT jsou něco jako dnes 32".

suhlas, na 42 pozeram z troch metrov a kludne by mohla aj 5O.

vosikac*

32" je 82cm ... *nevi*

hodnocení

0x

Plazmovou nebrat a Panasonic už vůbec ne *ee*

aaaaaaaaaaaaaaaaa

nevím kdo tu zmiňoval plazmu, ale už jsi viděl plazmu 37? Já tedy ještě ne.

Sestra ma Panasonic 37, asi 5 rokov . Je to najmensi rozmer, ktory sa dal v tej dobe pri ovela nizsom rozliseni dosiahnut.

Já jí zmínil jen ve spojení s firmou Panasonic ;) Ale plazmové displaye měli i notebooky - proč se to asi nechytlo...

tak tos opravdu viděl hodně málo... czechcomputer.cz/...

doplněno 17.01.11 12:49:

pro aaaaa...

aaaaaaaaaaaaaaaaa

jj, já myslel, že jsou až od 42, pravda ani nehledám protože nad tak malou tv ani neuvažuji.

Jinak plazma pro běžné tv vysílání není špatné řešení. Jak tu někdo psal, nechť si tazatel nechá pustit běžný tv signál v prodejně. Ne to HD demo co tam běží, normální primu nebo čt. Na plazmě vypadá sd signál lépe než na lcd (ať je podsícené čím chce). A pokud nemá zatepleno nebo spoří za topení tak k tomu má ještě vytápění. A pokud si spočítá rozdíl v ceně a spotřebu tak myslím dřív vyhodí telku než mu led lcd zaplatí úsporu.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

doplním kalkulátor pro tv myhometheater.homestead.c/...

stirecek*
hodnocení

0x

Kup si tu největší na kterou máš, pak budeš litovat, žes nevzal větší. Sám uvažuju nejmíň 46", ale plazmu ne, jen led. Obraz se mi líbí víc. Pokud máte kabelovku, je to výhoda, ale záleží na nabídce, co konkrétní poskytovael nabízí. UPC má dost programů v HD rozlišení a nabídka se pomalu rozšiřuje. TV by měla mít DVB-C tuner, pokud nemáte setobox. V tom případě je ještě nutné dokoupit kartu + CI modul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]