Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spořící žárovka objímka E14 - ekvivalent 100

Od: astro25 odpovědí: 10 změna:

Nastěhoval jsem se do podnájmu, kde jsou všechny lustry s úzkými objímkami E14.

Chtěl jsem nakoupit spořící žárovky 21 W (ekvivalent 100 W klasických žárovek), ale v elektru mi řekli, že spořící žárovky se závitem E14 se vyrábějí maximálně do ekvivalentu 60 W (tedy do 11 W).

Bohužel tyto 11 W zářivky ("šedesátky") svítí slabě, potřebuju do pokoje aspoň "stovky" (tedy 21 W).

Chtěl bych se zeptat, jestli prodavačka v elektru mi řekla pravdu, a spořící žárovky se závitem E14 se vyrábějí jen do 11 W?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není to pravda, dělají se i 20 W (100 W):

svetzarovek.prodejce.cz/...

astro25
hodnocení

Děkuji, ta je bohužel moc vysoká, nevejde se do koule lustru, musí být vpodstatě jako klasická žárovka, tedy ne zářivková dlouhá trubice.

astro25
hodnocení

No díky, ale tyto zářivky, které mi ukazujete mají hodně daleko do 21 W, kterou potřebuju.

Projel jsemm ještě katalog firmy Osram a ta skutečně tak vysoký výkon zářivek nenabízí.

Nicméně jsem pro vás našel super řešení. Pomůže vám tato redukce z E14 na E27:

naitech.eu/...

je dost dlouhá, ale je to 20W:

svetzarovek.prodejce.cz/...

rv*
hodnocení

0x

kupte si redukci E14/E27

Tu zrůdnost bych pak nechtěl vidět *ee*

doplněno 13.01.11 21:10:

A našel jsem další E14 / 20W úsporku.

extrametal.cz/...

astro25
hodnocení

No já zářivek potřebuju 33, s těmi redukcemi už by se mi to docela prodražilo :(

(Jeden lustr má 6 nebo 8 koulí)

No dávat redukci E 27 / 14 na úsporku, která má ještě svoje dost velké těleso, to bych nedělal i kdyby byly ty redukce zadarmo *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]