Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mobil pro 6leté dítě

Od: vp676* odpovědí: 16 změna:

Můžete mi prosím někdo poradit, jaký mobil pořídit 6letému dítěti? Nikoliv pro každodenní užívání, ale pro případ nouze - aby umělo samo zavolat na 2-3 nouzová čísla.

Další funkce, které bych tam rád viděl, ale nejsou nutné: GPS lokátor pro zjištění polohy, výběr volaného čísla podle fotky, dlouhá výdrž baterie.

Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

4x

Samsung S3030 Tobi? :)

mobilmania.cz/...

hodnocení

3x

Asi to nebude přesně to, co hledáte, ale jako variantu bych to nezavrhoval:

ikvido.com/...

vp676*
hodnocení

Děkuji, o tomto mobilu vím, ale vadí mi na něm, že nemá displej, takže nevidím, co mačkám :). Má ale některé zajímavé funkce. Škoda, že po mobilech pro seniory někdo nezačal vyrábět speciální dětské telefony.

misslulinka*

mobil.idnes.cz/...

TADY JSOU NĚJAKÉ TIPY

vanilka81*
hodnocení

2x

Nevím jaký telefon konkrétně vybrat pro dítě, ale telefony HTC mají aplikaci, která umožňuje vzdálené sledování uživatele. Konkrétně se to jmenuje Latitude, odkaz na službu: google.com/...

Kuukám, že je to od Googlu, tak to nejspíš budou podporovat i telefony jiných značek.

vp676*

Děkuji, o této službě jsem neměl ani tušení. Prozkoumám, zda je to pro tyto účely vhodné (a také bezpečné, aby kromě mě nemohl sledovat ještě někdo jiný).

eulalie*
hodnocení

0x

Ohledně mobilu pro 6leté dítě - no mám dojem, že pro začátek by snad stačilo koupit úplně nejobyčejnější mobil do 1000 Kč, který nabízí ty základní funkce - např. Nokia, Samsung, LG (Nokia 1800 Orchid Red), . Dítě si zavolá, vy se mu dovoláte, výdrž baterie to má taky dobrou. Dítě poroste a za chvíli stejně po vás bude chtít mobil modernější, protože ho mají i děti ve třídě... Taková je prostě doba.

jirbar*

To není dobou. To jsou jen pokrytečtí rodiče.

eulalie*

Jirbare, vy velmi rád tepete do všeho možného. Ale jestli jste se ženil v roce 1971, vaše děti už dávno odrostly školním lavicím, tudíž asi nevíte, jak velmi těžké je pro některé děti přežít v té dneší školní džungli. Např. proto, že se jim ostatní děti smějí kvůli tomu, jak chodí oblékané (nemají značkové oblečení), když nemají mobil, když nemají to a to. A toto přesně jsem měla na mysli. Neznamená to však, že schvaluji, aby rodiče dětem vyhověli a značkové oblečení, drahé mobily jim kupovali... Jen prostě píšu, jak to na školách, mezi dětmi v kolektivu chodí...

Ano, ano...jak píšete. Dneska má dítě smůlu v tom, že když nechodí v Adidasu, Niku, nemají mobil za 20 klacků, atd. tak je terčem posměchu, a pohrdání. Můj syn má 7 let, místo drahých hraček mi musí v rámci možnosti a v rámci věku doma pomáhat. Aby si uvědomil, že vše má svoji hodnotu. Proto mi chodí pomáhat věšet prádlo, podává kramlíky, zamete kuchyň, atd. Takovéto lehčí práce. Ale dělám to proto, aby se naučil, že nepořádek jde udělat hned, ale pořádek nikoliv a že to není samozřejmost. A výsledek? Kluk se mu smál, že má línou maminku. Syn na to nereagoval, protože ví, a uvědomuje si, že život jsou i povinnosti a žíly se mu nezkrátí.

Vím, že mě tu ukamenujete, ale nechci, aby můj syn si jednou neuměl ani ukrojit chleba, či jinak se o sebe postarat...a hlavně, aby věděl, že to není samozřejmost. Atd.

Tak a hoďte kamenem...

doplněno 28.01.11 15:47:

Odpovídám @eulalie

jirbar*

Když neumíte dětem vštípit jiné hodnoty, tak nemáte mít děti a budete bez problému. Nic jného k tomu nemohu dodat. Protože když budete dobře vychovávat, tak to Vaše to pochopí, zvláště když bude mít věci které mu slouží k užitku a né jen proto aby se trumfoval s kamarády.

Taky by potom ubilo spousta těch co tady jenom brečej co mají dělat s exekutorem. Co si většinou sami zavařili to jim svým způsobem patří.

A vůbec nejde o dobu. V každé době se ve třídě našel někdo, kdo byl lépe vybaven než jiní. Za nás měl někdo pořádné lyže jiný třeba jen kandahar.

@jirbar
To bylo na mě myšleno?

jirbar*

To snad ne. Již ze smyslu snad vypllývá, že jsem se bavil a taky již hovor ukončil s Eulálijí.

A taky k její reakci je ta moje "přilepena"

eulalie*

Vaši reakci čtu až nyni, Jirbare. Ale vy jste mě vůbec nepochopil. Tady to totiž není o tom, jestli vedu dítě správným směrem. Mé dítě nikdy nechodilo ve značkovém oblečení, první mobil mělo zděděné po příbuzných. Je skromné a nenáročné. A ve škole bylo zdrojem posměchu a fyzické a psychické šikany takovým způsobem, že to nadosmrti odneslo svým zdravím. Tak mi tu laskavě nepovídejte něco o výchově dětí... Vy se tu stavíte do role jediného spravedlivého a vůbec nevíte, jak to na dnešních školách chodí...

jirbar*

Ale vím. Bylo to stejné i za našich let. Jenže nikdy jsem tomu tlaku nepodlehl a vím jak to dopadne. Ze svého okolí soudkyně hogo, fogo, vždy se o svého "miláčka" postarala. Nic nebyl problém a udělení prezidentské milosti. "Správní" lidé si u "správných" lidí vždy dovedou vše zařídit.

Ostatně to vidíte každý den. Plná huba "Padni komu padni" a skutečnost je úplně jiná. Kolik třeba ještě těch ministrů bude mít na krku korupci.

ralph
hodnocení

0x

Telo z cokolady, tlacitka z lentilek, displej marcipanovy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]