Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měl bych prosbu na vysvětlení pojmu odpínač a odpojovač.Mohl by mi to někdo vysvětlit?Nevím jestli moje doměnka je správná,že odpínač je v podstatě vypínač+odpojovač,vypnu ho a popřípadě třeba vysunu(není to ale jistič),kdežto odpínač je jen odpínač,který nemohu odpojit,pokud je pod zátěží? Děkuji za info
A mám ještě jeden dotaz.o jaký výrobek jde? Mám výrobek OEZ - Arion WL II 2500 S a zajímá mě jestli je to tedy odpínač,nebo odpojovač?Předpokládám,že to není jistič.
Děkuji a přeji všem krásný den
doplněno 12.01.11 10:46:Zjistil jsem ještě údaje na daném zařízení a je to označeno jako ARION -WL 1225-3AA36-16A4-Z Ještě je tam napsáno Z=P01+R15.
Našel jsem ještě jiný typ,který má v sobě nainstalovanou nějako ochranu a je to typ AROIN- WL 1225-3CB36-4GA4-Z a pod tím je opět napsáno Z=P01+K07+R15+C22
Jaký je v nich prosím rozdíl,jeden je asi jistič a druhý je jistič,odpínač nebo odpojovač?
Děkuji
doplněno 12.01.11 11:09:Tak jsem se snažil a snažil,až jsem asi našel.Jedná se o odpínač.Ale stejně by mě zajímalo to co jsem psal dříva.Rozdíl mazi odpínačem a odpojovačem.
Norma ČSN EN 60947-3 rozeznává tři základní druhy spínacích přístrojů podle funkce kterou zajišťují:
a) Spínače _ zapínání a vypínání proudu
b) Odpojovače _ bezpečné odpojení (zapínání a vypínání bez zatížení _ kategorie užití DC-20)
c) Odpínače _ zapínání a vypínání při zatížení, bezpečné odpojení
Zdroj: diskuse.elektrika.cz/...
Vycházejte z dopjmu - významu slov.
Odpijitjit - nějakým způsobem odpojit - zrušit spojení . Opětovné zapojení bude asi vyžadovat nějaký montážní úkon a pod..
Odepnout - nějakým způsobem zrušit spojení s tím , že je možnost kdykoliv jednoduché zapnutí , bez montážních úkonů .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.