Nejste přihlášen/a.
Ahojky!
Potřebuji nutně radu od někoho kdo má foťák Koda EasyShare C142. Když natáčím video a posléze se na něj chci podívat ve foťáku tak se vůbec nepřehrává zvuk, zkoušela jsem nastavení, všude jsou zvuky zapnuté. Nikde jinde už se nic zapnout nedá a přesto je to hluché. V PC zvuk jde, nevím tedy kde je problém, jestli to tenhle foťák takhle má nebo ho mám jít reklamovat? :-/
Dobrý den, mám tento foťák také a také mne to zarazilo, ale když jsem se ptal v obchodě tak mi řekli že tento fotoaparát zvuk nepřehrává
Honza
Dobrý den, tenhle fotoaparát dělá výborné HD video i se zvukem.Pouze protože máte model C142 který se prodává od 1299 korun jedná se o nejméně vybavený fotoaparát který nemá zabudovaný reproduktor.Jakmile ale video stáhnete do počítače, tak vám zvuk půjde.Můžu vás z vlastní zkušenosti ujistit, že jste neprohloupila.Tenhle fotoaparát nejen že má kvalitní video, tak rovněž výborně fotí.Taky jste si mohla třeba koupit Olympus za 3500 korun (vlastní zkušenost) a fotky by byly horší než ze starého mobilního telefonu... Takže nezoufejte a prozkoumejte pořádně možnosti fotoaparátu.Skvěle fotí, má "P" nastavení, fotky jsou ostré i v interieru což opět umí jen málo fotoaparátů v cenové relaci do 3000 korun.
Samozřejmě, že v počítači zvuk přehrát jde, to se zde neřešilo. HD video na foťáku, může být sebe víc suprové, pořád se jedná o foťák. Tyhle hybridy nikam nevedou, na focení je foťák na video je videokamera, ale to je každého věc. Doufám, že se u kodaků situace zlepšila, ale pamtuji doby kdy od zapnutí k focení se muselo vydržet asi 25 vteřin - hrůza. Kompakty od olympusu bych tady jako etalon kvality ani neuváděl.
Nevím přesně kterou dobu nebo model Kodaku řešíte, ale můj druhý fotoaparát svého času byl Kodak Easy Share DX3600 a ten tedy startoval rychle a navíc fotil super.Byla to doba s rozlišením 2,1 mpx.Dodnes mám fotky a jsou konkurence schopné.Do nedávna jsem měl za to že dříve fotily všechny fotoaparáty dobře a selekce cena / výkon nastala až později ale omyl.Opět bohužel musím porovnat olympus.Nedávno jse měl v rukou Olympus C220 zoom rovněž rozlišení 2 mpx a ten nefotí hezky.Naopak jestli si dobře vpomínám u kompaktu fotil hezky tedy s olympusů Fe-100 nebo 110 nejsem si jistý typovým označením už.Měkl 4 mpx.No a současný Fe-47 je tragédie už jej sice slevnili ale i tak jsou to vyhozené peníze.No a co se týče výše uvedeného Kodaku C142 ten startuje rychle a ukládá rovněž.Snímky jsou ostré, líbivé.
No a abychom se dostali k podstatě věci, tak na focení je fotoaparát a na video videokamera.S tím naprosto souhlasím.
No to jsem koupil dceři když byla mrně nějakýho kodaka v dobách 2MPX a ten nabíhal opravdu půl minuty a to neměl zoomový objektiv takže jej nezdržovala žádná mechanika. Já osobně jsem věrný značce Sony od začátku digi foto a mám k tomu mnoho důvodů a v současné době používám 2 kompakty, jeden EVF a jednu zrcadlovku a rozhodně bych je nevyměnil za nic sebelepšího i kdyby to mělo fungovat 3D. Rozhodně v kompaktech mají celkem logické menu a jsou uživatelsky přívětivé, to se s jinými značkami nedá srovnat a v zrcadlovkách přinášejí v poslední době samé převratné vychytávky...
Se Sony fotoaparáty nemám ještě zkušenosti.Měl jsem analogovou videokameru a ta nebyla špatná , ale ani moc dobrá.U Sony mě odrazuje jejich paměťová karta.Myslím že se to už ale mění.Od Sony bych si koupil bez obav asi jen televizor.Z výrobků Sony když zalovím v paměti jsem měl RMGF, tam se kazily mechanické části, tu videokameru tedy a jeden AV receiver.Toho jsem se rychle zbavil a koupil si Yamahu.S tou jsem spokojen.Ten AV recever od Sony nebyl špatný pro sledování filmů, ale hudba se na tom nedala poslouchat ani s dobrými reprobednami.No a co se týče DVD a CD přehrávačů tak buď neumí formáty, nebo to zase odmítá pálená DVD a CD.Takže Sony si musí ujasnit jestli se chce angažovat se spotřební elektronice, nebo chránit zájmy nahrávacích studií.Stejně už to že je Sony music je v podstatě střet zájmů viděno pohledem zákazníka.
No co se týká formátů tak je obecně známo, že nejvíc formátů podporují zařízení "pouťovější" značky .
Karty Memory Stick měly náskok, výrobce už v okamžiku kdy byla dostupná kapacita karet 128MB pochopil, že musí nastat změna a MS Pro už uměly teoretických 32GB a velice vzsokou rychlost, to výrobci SD pochopily až při 4GB a z toho období existují obyčejné 4GB SD karty které byly problémové.
Sony postupně přešel na SD, ale ještě před tím už existovaly adaptéry SD/MS na dvě micro SD, takže díky tomu mohu mít vždy dvojnásobnou kapacitu MS karty, než maximálně veliká dostupná SD - ale to je jen teorie
Od Sony mám a měl jsem elektroniky víc než dost a když už se něco podělalo tak to nebyl zase problém dát dohromady, navíc proti konkurenčním značkám mají jejích výrobky mnohem "čistější" provedení. Nedavno jsem měl rozebranou videokameru na Micro MV kazety a to je prostě nádhera jak je to zkonstruované - videomechanika na kazety, které jsou velikostí třetinové proti kazetám mini DV - to je prostě nádherná práce na úrovni švýcarských hodinek
Tak značka Sony jako druhá největší na světě, nebo první a druhá je LG abych nikomu nekřivdil vyrábí spoustu elektroniky.Popravdě je mi v mnohém bližší poslední dobou to LG a to minimálně v tom, že jejich přehrávače podporují více formátů a optické mechaniky jsou nejlepší na světě.
Sony je masová záležitost převážně pro "Nováky" . Za málo peněz dostanete přiměřenou kvalitu a nečekejte od ní zázraky.Sony těží ze svého jména.Za hodně peněz dostanete dobrý produkt.V téhle diskuzi jde o to, že Kodak v cenové relaci od 1299 korun - do 1599 korun nabízí kvalitu jakou například zmiňovaný Olympus Fe-47 za 3500 korun ( před půl rokem) nedokázal dát.Tudíž jde o to, že né vždy to dražší musí být nutně lepší i když naše furiantství a výchova médií udělala své.Dokud to nestojí alespoň 5000 tak to nemůže fungovat vůbec.To je taky názor určité části zákazníků a bohužel často těch, kteří si i na těch 5000 musí vzít spotřebitelský úvěr.
Jistě dobrým marketingem se toho dá využít. Co si budeme povídat. Ale zpět k fotoaparátům.S těch v cenové relaci do 3000 korun které jsem měl poslední dobou příležitost mít v ruce a trochu si s nimi pohrát dobře fungovaly zejména tyhle značky: Kodak , Fujifilm, Canon a měl jsem v rukou zajímavý kousek od Agfy v cenové relaci do 1600 korun.Tahle Agfa měla plný P.A.S.M. , 17 scénických režimů , dva automaty, paměť na SD karty , trochu malý čip a světelnost od 2,8 - tuším do pěti, .To druhé číslo moc dobré není, to je jasné, ale fotky nebyly špatné.Co mě překvapilo nekvalitou byl Panasonic a Nikon.No a zmiňovaný Olympus Fe-47.
Nikon je obecně známý jako absolutní propadák v kompaktech. Sony je firma která má na svědomí mnoho výdobitků dnešní elektroniky což málo lidí ví, např. CD (Philips/Sony), i první digitální fotoaparát byl od Sony (Mavica - rok 1981) atd. atd... .
To jakým způsobem přistupují naši občané k výběru nejen elektroniky je úsměvné - co nejlepší, co nejvíc funkcí atd...atd.
Už jenom kompakt s plným P.A.S.M. je trochu nesmysl a lákadlo, neboť už jen režim A už z principu umožňuje jen pár clon a k čemu to je když s tím u tak malého ohniska objektivu neovlivním to k čemu samostatné ovládání clony ve fotografii vlastně je . Řešit světelnost objektivu u kompaktu je taky nesmysl a to bych mohl pokračovat donekonečna a už jsme se hóóódně odklonili od tématu tohoto vlákna, které je navíc už vyřešené.
Jistě, neznevažuji zásluhy Sony, zejména sedmdesátých a osmdesátých létech.Dnes bych zase vyzdvihl i u levnějších produktů dílenské zpracování výrobků.Použité high-tech plasty, propracovaný design a zbytek se odvíjí prostě od ceny.Sony nemá zapotřebí se podbízet , prodává se dobře tak jako tak.
Dovolil bych si ale oponovat ohledně P.A.S.M. u kompaktu.Například s tou výše zmiňovanou Agfou jsem si pohrál.Fotil jsem ze stínu sluncem ozářenou světle modrou budovu.Když jsem použil automatické nastavení tak na budově byly znatelné přepaly.Budova byla od místa focení vzdálený cca 200 metrů.Musel jsem více přiclonit abych dosáhl opotimálního výsledku bez přepalů.U té Agfy která se mimochodem velmi dobře ovládá - intuitivně a klidně s jednou rukou v kape jde hlavně o to, že je to třeba vhodný "předskokan" před tím než si někdo pořídí zrcadlovku.Jinak světelnost objektivu například u kompaktu Kodak C875 je f 2,8-4,4 při pětinásobném zoomu a velikosti čipu 1/1,8" . To je víc než slušné.Ten kompakt má plný P.A.S.M. plus možnost manuálního ostření.Je to 8 mpx a delší dobu jsem s ním fotil jako s druhým fotoaparátem.Né vždy chce člověk tahat sebou nějaký velký krám... No a u velikosti čipu 1/1,8" je průměr trubice 14,111mm.Tudíž pokud výrobce osadí takovýhle velký čip a použije kvalitní optiku Schneider Kreuznach tak je velký předpoklad dobrého fotoaparátu.Záleží sice taky na dalších věcech jako je odšumění a podobně.Docela jste mi nasadil brouka do hlavy abych si pohrál s nějakým fotoaparátem Sony.Opravdu o nich nic nevím a zajímá mě to.
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Já jsem si foťák v obchodě zkoušela, ale pouze ty fotky. Proto vím, že fotí fakt hezky, šlo mi o to aby fotka byla ostrá A Olympus, který jsme zmínil s tím mám stejnou zkušenost a od té doby si právě všechno zkouším (kromě videa ), nebojím se v obchodě o to požádat.
V PC opravdu zvuk jde, mě spíš šlo o to, že ten foťák není můj, je mé mámy a ta PC nemá, takže pro ni jsou ta videa takto nevyužitelná, rovněž mi trošku vadí, že bez programu se fotky špatně stahují do PC. Ale přežijeme to
Já osobně mám fotoaparát Samsung a jsem nesmírně spokojena, fotky jsou krásné, opravdu ostré, detailní, makro fotí opravdu luxusně
Kabel jsem u toho našla, i takový co seděl do TV (máma má novou LCD) ale hlásilo mi to jen nějakou chybu (Kodak software) a foťák se střídavě rozsvěcel a zapínal, jinak žádná akce to by mě taky zajímalo jak docílit toho aby to fungovalo, to by mi bohatě stačilo
Tak to by si mamka zasloužila nějaké pc, nemusí to být zrovna něco drahého, ale klidně i starší.Něco na internet,fotky,hudbu.Ale fotografie může dělat ve fotolabu jen pomocí karty.Sám nespojuji fotoaparát s počítačem, ale jen vyjmu kartičku a dám ji do čtečky.Stahování fotek bez čtečky propojením je podle mě nejlepší úplně bez dodávaného softu.Windovs se sám zeptá co má udělat.Takže pouze nakopírujuete snímky do složky a na jednoduché úpravy bych doporučil Picasa , je zdarma a je to kvalitní software.
ps: Sám jsem svého času mamce koupil Canon A460 a to ji motivovalo nejdříve k tomu že chtěla moje vyřazené pc a nedávno si koupila NB Dell docela prima mašinku.No a když sedí u televize, tak má zároveň otevřený NB a pročítá různé recepty, a hledá co ji zajímá... Má skoro přes 65 let... Komunikujeme často přes skype, posíláme si fotky...
Nad tím PC můžu jednou uvažovat jako nad dárkem se čtečkou nemám žádné zkušenosti, ale Picasa využívám
tak děkuji za rady
Dobrý den,čtečku si kupte tu nejlevnější klidně z Aukra novou za necelých 30 korun.Tady je odkaz je to vděčná věcička pokud nemáte slot do PC aukro.cz/... zároveň když tam vložíte kartu s foťáku tak budete na moderní televizi přehrávat ty fotky přímo na obrazovce ale u toho videa nevím jestli televizor mamky podporuje zrovna ten formát MOV.Pokud by ne, byl by nutný kabel AV kabel ten není v příslušenství.Vezměte tedy fotoaparát do obchodu a dokupte ten kablík.Může stát do padesáti korun.Je to tuší jack 2.5 / dva nebo tři cince nevím.Podívejte se do manuálu jestli je zvuk stereo.No a potom budete přehrávat fotky i video přímo s foťáku na televizi.
Ta čtečka může posloužit i jinak.Na SD kartu nahrajete film v AVI vsunete do čtečky, čtečku do TV u mamky a ona si jej pohodlně shlédne.Nevím jaký má typ TV, ale solidnější televizory (na značce nezáleží, mnohdy právě neznačkové Sencor atd) mají i funkci nahrávání.Tudíž máte v TV neustále buď flešku, nebo tuhle čtečku a SD kartu v ní a můžete si nahrát film který by vám třeba jinak unikl protože nejste doma, nebo zrovna přišla návštěva.Spíš jsem se s touhle funkcí setkal u televizorů levnějších.Třeba tenhle menší s ulopříčkou 66 cm a cenou 5800 kč.
SENCOR SLT 2626M4
LCD televizor s nadstandardní výbavou a úhlopříčkou 66 cm. Příjem digitálního pozemního vysílání DVB-T (MPEG-4/2), možnost záznamu vysílání na USB disk, funkce pozastavení vysílání _ Timeshift, přehrávání multimédií přes USB, široký pozorovací úhel, funkce AVL, české menu.
Aha, tak to jsem netušila ona má nějakou novou Sharp LCD, úhlopříčka asi 82cm, je opravdu velká, ale nikdy jsem ji nezkoumala, možná u ní o víkendu budu, tak se ji pozeptám, i jestli od toho má nějaký manuál a uvidím
i když ona je dost bordelářka, tak jsem zvědavá jestli to vůbec zjistíme jaký typ má a zda to podporuje
a teda překvapuje mě, že značka Sencor má něco takhle vymakaného, to bych nečekala
Ono v dobách digitálního vysílání to není žádný zázrak, na kartu se prostě ukládá to co televizní tuner přijme. S analogovým vysíláním by to bylo složitější...
Oni ty "horší" značky mají vždy víc vychytávek. Třeba DVD přehrávač je většinou schopný přehrát víc formátů než od věhlasnějšího výrobce.
Jestli chcete,tak klidně napište typové označení televize a mrkneme na to co ta televize umí.Tak nevím ale zdá se mi, že pan bmbx je zaměstnán u nějaké renomované firmy v černém elektru.V tom případě jej chápu.Taky jsem byl.. Můj mejl je primakluk@gmail.com to abychom nikoho neprovokovali. Ony ty slavně známé značky velmi často toho moc neumí jen se prodávají dráž právě proto že mají tu značku která je sama o sobě jakási garance kvality.Připouštím že ale je složité se orientovat pro neznalého aby si nekoupil nějaký nekvalitní výrobek v podobě neznačkového zařízení ovšem na druhé straně když se orientujete můžete získat vysokou přidanou hodnotu za méně peněz. V případě fotoaparátu bych se držel pouze trdičních značek které jsou synonymem k fotoaparátu.Kdejaká elektro firma se snaží, někomu to jde lépe, někomu hůř.Já jsem měl svého času fotoaparát Samsung pro svou dceru jako dárek a byl jsem moc rád že jsem ho mohl vrátit a koupit ji v jiném obchodě Kodak.To je ale dávněji a ty Samsungy se prý už zlepšily.Nevím a moc to zkoušet nechci.Stejné je to nejspíš se Sony.
Nejsem zaměstnán u žádné takové firmy, mé zaměsrnání je na hony vzdáleno od něčeho takového . kodak je sice tradiční foto výrobce, ale svých úspěchů dosáhli v kvalitě fotochemických barevných materiálů a jejich principy převzal postupně celý svět. Co se týká fotopřístrojů platí to co platilo vždy - patří mezi ty jednodušší - což je mezi obyvateli v čechách spojováno s významem horší (ostatně jako ve všech odvětvích). internet je plný otázek poraďte co si mám koupit, co je nejlepší. Každý študuje recenze aby náhodou nenarazil. To, že například výrobky Sencor za méně peněz nabízejí více muziky je fakt. Doby kdy se člověk mohl spolehnout na jméno značky už jsou dávno pryč, spolehlivost a kvalita se zprůměrovala díky tomu, že vše se dělá v "Číně"
.
Ptám se znovu, to ten Kodak nemá připojení kabelem, aby foto / video + zvuk byl přehratelný na jakékoliv televizi?
Ano má připojení kabelem, tuším jackem 2,5 mm / cinch. Vzhledem k tomu že se jedná o základní nejlevnější model, je potřeba si ten kabel koupit.Obvyklá cena tohoto kabelu je v každém elektru do padesáti korun max.
no 2,5mm JACK - CINCH se shání hůře, to v každém elektru nemají, spíš 3,5 - cinch - ten je hodně běžný
Není jednoduší sehnat ten kabel, než zkoumat zdali TV podporuje přehrávání přes USB, napojovat čtečku, přendavat do ní kartu...
Tak já jsem teď z toho všeho trochu blázen kabel jsem do TV zkoušela ten co byl přiložen k foťáku a to mi jen problikávalo když jsem se to snažila zapnout, ten tedy asi k tomuhle neslouží. Zjistím ten typ TV a jsem zvědavá jestli to půjde
Ten kabel který je jako přísluíslušenství je propojovací USB kabel, ale je určen pro propojení fotoaparátu s počítačem.S TV to asi nepůje.Tady je odkaz na obchod a zboží, mají jej za 21 kč ale jinak jej koupíte v každém elektru.
Tady je zase odkaz na Kodak stránky .Klikněte si na assessories ( příslušenství) a úplně dole jsou kabely
Takže znovu - běžně se tyhle kabely prodávají s 3.5mm JACKEM a ten Kodak má 2,5mm a ty už tak běžně k dostání nejsou. Dále ten kabel v odkazu je AUDIO, vy potřebujete AUDIO / VIDEO, ne že by se ten audio v některých případech nedal použít, ale už jsem se v mnoha případech setkal, že AUDIO / VIDEO výstup má na jiném "prstýnku" JACKU zapojenou společnou zem a pak se ten "běžně" prodávaný kabel prostě použít nedá.
Pánové už mám manuál, přesné označení výrobce televizoru je SHARP LCD TELEVIZOR 32" MODEL: LC-32SH7E. Nikde jsem se nedočetla, jestli to bude podporovat ta videa... je tam jen jakýsi nákres propojení třeba s kamerou a tam je potřeba Audio Kabel a Kabel S-video ale nevím jestli podle tohodle označení něco seženu můžu vám to sem i naskenovat, vidím že se vyznáte hodně
Tady kdyžtak mrkněte:
A jestli je to možný můžete mi prosím poslat přesný odkaz jaký kabely by k tomu šly jestli budete vědět? Díky moc!
Tak nevím, jack 2,5 je něco atypického? Také jsem napsal že je líp sebou vzít fotoaparát do té prodejny kde se bude šňůra kupovat. Mimochodem protože tu šňůru doma od Kodaku mám tak jsem se nyní na ni schválně podíval a je tam použitý v mono provedení zcela normální jack 2,5 dle ISO. Tudíž odkaz na tu šňůru za 21 korun platí, může se jednoduše použít.Uznejte ale že pouštět si video z fotoaparátu na tv je pouze náhledová záležitost jen tak pro radost dříve než se člověk dostane k pc.Kodak stiskem jednoho tlačítka (share) může toto video pokud jste připojeni dostat na YouTube například, pokud máte ve fotoaparátu předdefinované emailové adresy tak označené fotografie a videa odešle vašim známým.A toto vše umí i tenhle malý model Kodaku který mimochodem má velmi ostré snímky a super podání barev a stojí kolem 1300 korun.Tak jsem si dal tu práci a ten kabel vyfotil.Foto připojuji.
Ale nestačí jen tento kabel nebo ano? Protože podle toho manuálu jsem pochopila že jsou nutné dva a na ten druhý jsem zvědavá. Tento budeme určitě mít někde doma... to pouštění videa na TV příp. promítání fotek (i když to nevím zda by šlo?) je opravdu jen záležitost chvilková, aby se mohla podívat co se natočilo, pustit si to se zvukem, příp. to smazat když se jí to nebude líbit... stejně jí to budu potom vypalovat v PC já nebo si to bude vyvolávat někde ty fotky. Každopádně se musím jít někam do té prodejny podívat.
Ahoj zdravím Vás. To jsem odpovídal spíše panu "bmbx"Jinak tady máte odkaz na specifikaci té vaší TV Sharp.
Je to velmi slušná televize oceněná jak se dočtete v rubrice recenze, ale USB rozhraní bohužel nepodporuje videa, tedy video s karty nebo flash disku.Takže aby jste mohla na té televizi shlédnout to video musíte si tedy dokoupit tu šňůru jak je vyobrazená na té fotce.Jack 2,5 mm a na druhé straně cinch.Obvykle pro obraz je žlutá barva a pro zvuk bílá nebo červená.Pokud máte jiné barevné provedení tak to jednoduše zkusíte.Nic se nemůže stát.
M
My máme se značkou Sharp celkově dobré zkušenosti, dokonce moje děti mají v pokojíčku jednu co jsem se na dívala ještě já jako dítě a opravdu funguje skvěle.
A zeptám se ještě jednou jako blondýna :D potřebuji jeden kabel Jack 2,5mm a na druhé straně cinch + ještě najaký kabel který bude na jedné straně mít tentýž otvor jako foťák (omlouvám se za hloupý popis, líp mi to nejde) a na druhé straně co? To je zřejmě ten Kabel S-video jak označuje manuál.
Na to propojení s televizí stačí jen ta jedna šňůra jak je ten odkaz za tu dvacku , nebo ta jek je na té fotografii.Připojím obrázek.Tenká část konektoru ( ten jack 2,5 mm ) se zasune z boku fotoaparátu do té malinké černé direčky a druhá strana ta s těmi dvěmi konektory cinch se zapojí do televize.Žlutá do žluté a bílá do bílé nebo červené.Na té televizi bude napsáno AV / IN .Určitě máte ty konektory s čela televize nabo z boku televize taky.Je to přímo pro kameru.Až to budete mít zapojené tak si dáte ve fotoaparátu prohlížení fotek nebo videa a na dálkovém ovládání budete opakovaně mačkat tlačítko AV až uvidíte na displeji připojený fotoaparát a už si prohlížíte...
Když fotoaparát přepnete do polohy focení, nebo natáčení videa, tak toto vše uvidíte na televizi ve velkém místo na displeji ve fotoaparátu.
Jinak k tomu Sharpu, měl jsem televizi kdysi a byla super, taky jsem měl rádiomagnetofon jako náctiletý a ten vydržel opravdu hodně.Moje sestra měla Sony, ten hezky hrál ale špatně nahrával a potom se pokazil magnetofon tak ho používala jen jako rádio.Od té doby koukám na výrobky Sony skrz prsty protože to byl spíše předražený drek.Taťka ho přivezl z Německa a bylo ještě před rokem 89.
Připojuji obrázek kde tu šňůru do fotoaparátu zapojit.
Já nepsal že je 2,5 mm atypický, ale že není tak běžný, Když zajdu do jakéhokliv obchodu tak se dost často může stát, že budou mít hafo různých kabelů a redukcí s 3,5 a třeba žádný s 2,5 - moje zkušenost Na to jsem chtěl jenom upozornit, nic víc. Já mám doma pytlíček s 2,5 a 3,5 jacky mono, stereo a 4 vývodové a v případě potřeby si kabel vyrobím, protože u těch video se výrobci na ničem neshodli a tu společnou zem dělá každý jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.