Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Koupil jsem si Led Tv Samsung 32 C4000. Ma jeden scart konektor a cinch / in. Potřeboval bych poradit s propojením Tv a DVD recorderu.
Zapojil jsem: Antena do TV a recorder propojil scart kabelem.Problem je takovy že jak vložim DVD disk do přehravače tak vpohodě přehraji , i menu recorderu mam zobrazeno ale signal z TV mi nejde do recorderu, tak ze nemužu nahravat.
Poradte
Za prvé musí být plný SCART. A za druhé (pokud chápu že chcete nahrávat program naladěný na televizoru) to musí televizor umět. Né všechny to umí. A pokud to umí tak se na DVD musí navolit jiný vstup, většinou tlačítko Source.
DVD recordér má svůj TV tuner. Dle typu DVD může být jen analogový, nebo již taky digitální. Pak se pochopitelně ladí program na DVD.
ale snad scart z TV umi signal přijimat ale i vysilat ven...nebo se pletu... Jak ne tak ktery konektor z Tv signal vysila?
Anténa do rekordéru, z rekordéru do tv, scart nechte tak jak je. Ale záleží, jestli má ten rekorder digituner
A zase je tady koax? Když pominu vše ostatní, tak SCART umožní lepší spolupráci obou zařízení mezi sebou - nemusí se pořád přepínat co kdy a z čeho chci.
řekl bych že rekordér digituner nemá, to by tazatel nechtěl nahrávat z TV
Bude to jak jsem psal, pokud chcete nahrávat analogové programy, zapojit anténu do rekordéru, ale ještě záleží na příjmu - někde už analog nejde, někde stále jde. Pokud budete nahrávat digitální vysílání, tak anténu do tv a z tv cucat plně obsazeným scartem. Na rekordéru nastavit av1 nebo av. Takhle ale budete nahrávat jen to, co jde právě v tv a když ji vypnete, nahrávání sice půjde dál, ale nic se nenahraje. Možností je několik, ale je to jen o penězích - třeba dokoupit další setobox k rekordéru anebo jiný rekordér. Doma mám tři videa a jsou mi naprosto k ničemu. Kupoval jsem je v době, kdy rekordéry byly s cenou někde za hranicí 50tis kč a digitální vysílání v nedohlednu,nejsou moc použitá a vypadají jak zrovna vybalené, ale jsou neprodejné. Nyní mám půjčený dvoutunerový kabelový setobox s HDD, můžu současně nahrávat až 4programy stiskem jediného tlačítka, programuje si vše samo, dle EPG, ale stejně to moc nevyužívám. Vetšinou u nás jede jen nova, i přesto, že mám asi 53programů, nyní mám asi na měsíc kolem 90 programů.
Musim se podivatna ten scart kabel,možna že neni plně opsazeny. Jinak ten DVD rekorder je Philips DVD R3380
Tak ho zkuste přepojit do druhého, ale myslím, že nemáte správně naladěnou předvolbu na rekordéru. Popřípadě zkusit jiný scart.
Nechápu proč takovou prkotinu řešíte na 2 stránky. Dobrý SCART do televize, Na recordéru do SCART2 AUX. Televizi zapnout na nějakém programu. U DVD navolit přes tlačítko source vstup SCART2 AUX a zapnout nahrávání. Pokud se nic nenahraje tak třeba není na SCARTU z televize vůbec video signál.
Problém akorát vidím v tom, že abych viděl jaký vstup na DVD vybírám, musela by bít televize v režimu AV nebo DVD přes druhý SCART připojený k jiné třeba analogové televizi, která by sloužila pouze jako monitor.
Noo, asi by to bylo nejlepší, ale v zájmu pohodlí, pokud si budeš kupovat set top box, tak bych si koupil rovnou s nahráváním na pevný disk. A nahrával na něj.
Když takovou trivialitu nemůžete pochopit, tak si pozvěte někoho kdo tomu rozumí. Místo toho aby jste napsal jak jste postupoval tak se tady jenom mlátí prázdná sláma. Ani nevíme zda jse našel tačítko source a především zda jste ho použil. V režimu AV (pokud víte co to je) by se při správném výběru měl zobrazit program a přes něj OSD DVD rekotdéru.
Nechci se nechat k něčemu strhnout, ale jazyk mne svrbí. Problém je v tom, že vůbec nevíme zda si DVD přepnul na vstup ze SCARTU. To se samo neudělá. A druhý problém je že nevíme, zda ten jeho televizor vůbec má na SCARTU výstupní signál.
A to by zjistil kdyby přístroje propojil dobrým SCARTEM TV přepnul na AV a na DVD vybral Source-vstup SCART , nebo AV asi 2 či co se mu v OSD objeví.
Kapišto.
Mělo by to být v manuálu, ale když tak přemýšlím, že na TV jsou CINCH jenom IN, tak bych si dovolil tvrdit, že na SCARTu výstup nebude. Za to bych výrobce nejradši pověsil za ... do průvanu, že nedávají do SCARTu to co by tam mělo být.
Není to tak pravda. Když jsou u TV 2 SCARTY jeden z nich je tzv. půlený ale sám pořádně nevím co to znamená. Pokud je SCART u televize jeden a druhý konec se dá do DVD do vstup AUX (důležité) u kterého je nejlepší aby vůbec nebyl připojen koaxiál na DVD. Snad nemusím zdůrazňovat že DVD musí být zpnuté. Televize do stavu AV a na obrazovce se musí objevit nějaké OSD prostě nějaké údaje které pochází z DVD. Pak tlačítkem Source měnit střídavě všechny vstupy co DVD nabízí. Pokud se objeví na obrazovce televizní program ten co na televizi běžel před přepnutím na AV, tak je vyhráno. Pokud ne tak je něco špatně.
Totiž v tom případě obraz z televize leze do DVD a nechá se nahrávat a následně druhou půlkou SCARTU přes AV se zobrazuje na televizi. Pozná se to, že v něm musí být i to OSD z DVD. OSD to jsou ty informační hlášky v obraze které většinou za chvíli zmiznou.
Co ještě k tomu víc dodat.
doplněno 11.01.11 23:41:A předpokládám že má DVD s HDD. Pokud ne tak ať to zahodí, dle ty konverzace i s rukama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.