Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Multiplex 3 a šlágr

Od: boule® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, doma na televizi naladím kromě jiného i multiplex 3 (anténa je na Prahu a jsem z Mladé Boleslavi). Mám tam Prima love, Prima zoom, TV očko, TV pětka a TV šlágr. Asi 50 metrů ode mě bydlí babička a na její nové TV ji bohužel v programech chybí TV šlágr. Ona ho moc chce. Všechny ostatní programy z toho multiplexu 3 má. Přitom by to mělo být všechno právě na tom multiplexu 3 ne? Myslel jsem, že když už chytím nějaký multiplex, tak ho budu mí komplet. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba? Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

1x
Zkuste z televize vytáhnout anténu a naladit programy, tím pádem se všechny původní vymažou. Pak anténu připojíte, programy naladíte znovu a Šlágr by tam měl být. Jde to samozřejmě najít i v menu televize, ale takhle je to pro vás jednodušší a univerzálnější.

hodnocení

0x

Zkuste u babičky znovu naladit multiplex 3. TV Šlágr byla do MUXu 3 přidána dodatečně, některé stb a TV neumí poznat, že v multiplexu došlo ke změně.

doplněno 29.12.12 17:37:

Ano, to platí: když naladíte mux, máte z něj mít všechno. Má tam babička individuální anténu nebo STA?

hodnocení

Na střeše je klasická anténa. Nevím přesně tip..., ale bude dobrá. Je naladěno opravdu všechno včetně MUX 1 a 2.

Anténa problém nebude, když fungují některé programy z MUXu 3, pak musí stačit i na Šlágr. Já se v případě společné antény obávám řešení podle bodu 3) z tohoto stanoviska. To by pak musel řešit majitel úpravou v STA

doplněno 30.12.12 21:34:

Ten dotaz na webu ElektroWorldu je od vás? Pak jste návrat do továrního nastavení už bez výsledku vyzkoušel. Zkuste dotaz přímo v tomto formuláři - většinou na dotazy odpovídají, i když to chvilku trvá.

luke237

Muze puvodni tazatel napsat, na jakem kanalu prijima podle televize ty dalsi programy z MUXu3? At se muzeme ujistit, ze opravdu prijima digitalni multiplex3.

Nejpravdepodobneji to vypada na zblblou televizi. Vytahnout ze zasuvky pres noc (nebo alespon na 5-10 minut) a pak dat znovu naladit vsechny multiplexy. Televize zrejme nedokaze rozdychat zmenu obsazeni v muxu :(

hodnocení

Zdarvim, opsal jsem si data z TV. Jedná se o frekvenci 778000, ID služba 306, ID síť 3108 a název síť 3.

Dnes jsem smazal všechny programy. Odpojil TV ze zásuvky a odpojil i zesilovač antény. Nechal hodinu odpojené. Po zapojení do zásuvky dal tovární nastavení a dal automat. ladění. Bohužel výsledek pořád stejný.

hodnocení

Ještě doplním. Teď jsem zkoušel vzít babičky TV k sobě domů, kde naladím všechno. A výsledek je opět stejný, naladilo to vše kromě té TV šlágr. Takže teď je jasné že problém je pouze v té televizi. Jedná se o 32HS4246CW. Už opravdu nevím

doplněno 30.12.12 13:23:

TV je THOMSON 32HS4246CW

luke237
Muzes ty ID porovnat s tim, co ukazuje tvoje TV? Protoze podle tohoto prispevku je ten SID (Service ID, ID sluzby) jiny.
Jako dalsi krok muzes zkusit zeptat se na svuj problem na DigiZone.
Zkus se take porozhlednout po nejnovejsim firware od Thompsonu ne jejich webu (bud na jejich globalnim, nebo posli mail na ceske zastoupeni).

ČTU se již probral a svou datábázi doplnil a to příspěvek z digizone potvrzuje. Podle dtb ČTÚ má ID služby pro Šlágr TV být skutečně 1601.
P.S. Web Thomsontv.eu nabízí pro tv z dotazu ke stažení pouze manuál a datasheet.

hodnocení

Dobry den, ano ten dotaz jsem psal ja. Zkusim ten formular. Dekuji

hodnocení

Nové naladění jsem samozřejmě udělal. Dnes pro jistotu 2x. Smazal všechny programy a dal automatické ladění. Už jsem pár TV ladil a dával dohromady, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal

jabraka*
hodnocení

0x

Právě jsem zjistil,že Šlágr TV mám na televizi v ložnici,ale na hlavní,kam je přiveden signál ze společné tam není.Udělal jsem jedinou logickou věc,jak píše kolega,televizi odstranil všechny původně naladěné programy a znovu zapnul automatické ladění.Po instalaci už Šlágr TV hraje.

JABRAKA

hodnocení

Tak to je Vám gratuluji. To jsem samozřejmě také dělal, ale bohužel bez výsledku

jabraka*

Možná,že Š TV je kmitočtově mimo možnosti antény.Zkus připojit nějakou náhradní anténu,ta nezatlumí postranní pásma z MUX 3

JB

hodnocení

Jak jsem psal již víše. Zkusil jsem novou TV napojit u sebe kde chytám všechno a opět ten jeden program TV šlágr na nové TV chybí. Hned jsem jen napojil svou původní a jsou tam všechny prog. Takže jedině chyba v nové TV? Nic jiného mě nenapadá :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]