Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám novou televizi Samsung PS42C a nemohu tam na externím vstupu najít satelit.Připojený to mám Scartem,zapojení by mělo být v pořádku,na předchozí CRT Sony televizi,jsem satelit měl naladěný a normálně fungoval.Nevíte čím by to mohlo být?Na televizi to nezobrazí ani nabídku sat. programů.
Neznám samsungy-televizory,ale pokud by byl scart správně zapojený tak kvalitní telka si po zapnutí satelitního přijímače sama šáhne-tzn.,že se nemusí nic nastavovat.Když Vám to takto nejde nastavne na tel.AV1,nebo AV2.
SCART kabel není plně obsazen a máte jej obráceně, vstup na výstup a výstup na vstup, jinou možnost nevidím
Vzadu na televizi musí být značení vstupů např. AV 1, AV 2, HDMI 1 atd. Podle toho pustit tlačítkem SOURCE ten vstup ve kterém máte ten satelit zapojený. Koukněte ještě pořádně na konektory scart, a aby na satelitu byl ve správném konektoru. Pokud to i tak nepůjde, tak mám otázku - co je to za satelit?
Tazatel jasně píše, že TV má jeden SCART, pokud satelit má více SCARTŮ tak budou všechny výstupní ( proč by taky satelit měl vstup, že?) , jeden bude pro účely nahrávání a druhý pro TV - ale chodit budou oba (ten první by neměl zobrazovat menu). Já to vidím v tom SCART kabelu - není plně obsazen - nepracuje na obě strany a je zapojen obráceně.
Pokud satelit nemá výstup HDMI tak to není kvakitní satelit. A vstupy televizorů se nechají pojmenovat.
Jistě kvalita je subjektivní věc a může mít různé pohledy. Proto to hodnotím z dnešního pohledu co je STANDART. No a STANDART je HD a pokud má novou televizi (teda nemyslím nově koupený nějaký starý typ) tak je určitě HD.
No a satelitní přijímače co umožňují HD jsou vybaveny konektorem HDMI. A kolikrát jsou levnější než satelitní přijímače SD. Jeden příklad za všechny třeba Ariva 200 HD.
doplněno 09.01.11 13:58:A navíc satelitní přijímač SD vůbec neumožní příjem pořadů v MPEG4 S2 které se začínají množit. A třeba takový Kabel Deutschland vysílá i SD pořady v normě S2 a snad o tom uvažuje i Skylink a potom SD satelitní přijímače budou k nepoužití.
Ono stačí, že mnoho satelitních přijimačů nezvládne kartu s kódovacím systémem Irdeto na který nyní Skylink přešel. Znamená to přístroj vybavit certifikovanou čtečkou do slotu, nebo rovnou koupit nový satelitní přijímač.
Ano některé universální čtečky to zvládnou, ale při použití takovéto čtečky je bezpředmětná jakákoliv reklamace vůči Skylinku. Ten vyžaduje pouze použití certifikované čtečky.
No nevim jestli je tedy v současné době standart HD, daleko víc lidí má doma ještě pořád CRT televizi. Nehledě na to, že můžete mít HD cokoliv a je Vám to k h... když nemáte obsah. ( moc málo vysílatelů, a když už tak většinou zahraniční ).
Televize by měla být propojena ještě koaxiálním kabelem kromě scartu. Zkuste satelit vytáhnout z elektriky - restartovat.
doplněno 09.01.11 14:21:Pardon - nemusí...já mám jeden propojený scartem a druhý anténním kabelem v druhé místnosti. Jenže mám UPC a tam jede ještě analog. Pravděpodobně to bude špatným scartem, tak zkusit druhý, plně obsazený a pak se uvidí co dál, popřípadě vyzkoušet tuhle konfiguraci na jiné plazmě nebo lcd.
Opravdu mě není ani trochu jasný proč by měla být televize se satelitem kromě scartu propojená ještě koaxiálem? Nehledě na to, že některý satelity už ani nemají modulátor...
Já tedy, když jsem kupoval nový satelit, tak taky nešel po připojení k původní televizi, dával do scartu RGB a nebyla na to nastavená televize. Nejdřív jsem na to čučel jak trubka, ale během několika minut vše nastaveno jak má být a od tý doby to chodí jak víno.
Pokud máš ten samý scart kabel, co jsi měl připojen mezi sat. a starou TV a chodilo to, tak ve scartu to není. Podívej se znova na nastavení vstupu v TV na AV 1. Snad taky není problém na ten scart v TV připojit nějaký VHS nebo DVD, ať poznáš jestli máš v TV vstup AV1 nastaven.
Tato televize má 6 vstupů. Vůbec tady není řeč o tom zda si vlasně vybral vstup AV přes DO většinou tlačítko INPUT.
Návody jsou od toho, aby se četly.
Byť tedy nejspíš při dobrém Scart kabelu se měl tento vstup vybrat sám po zapnutí satelitního přijímače, pokud je televizor ovládán napětím na pinu 8.
Pokud nebude tazatel spolupracovat, tak tady můžeme radit jak chceme. Jak píše -bmbx. žádný koaxiál nepotřebuje, sat.přijimač výstup HDMI nemá, komponentní těžko, kompozitní možná. Takže mu zbývá scart a TV má jeden scart vstup AV1. Pokud se neozve co s tím dělá, tak je to zbytečný. Kdyby alespoň zkusil do toho scart v TV něco jinýho zapojit a dal vědět, jestli to chodí.
Děkuji za spolupráci,už je to vyřešeno.Problém byl skutečně v osazení Scartu,špatný kontakt.Už to funguje.
strecek.
Podle čeho soudíte? Nikdo za to nemůže, že jste se v odpovědi tazateli netrefil.
doplněno 10.01.11 14:49:Až na podruhé.
Nesoudím, jen...někdy se mi prostě nelíbí, když se někdo něco zeptá a pak přestane komunikovat a velká většina tazatelů zde už ani nenapíše, jak celá záležitost dopadla, aby se ukázalo, kdo měl nakonec pravdu a i podle toho by se pak mohly případné odpovědi lépe hodnotit a taky si myslím, že ten kdo odpovídal, by měl znát v čem třeba závada byla, nebyla. Není to o tom, jestli se trefím nebo ne, až jsem si to přečetl celé, svou chybu jsem přiznal, abych nemátl tazatele. Navíc by se pak předešlo hádkám mezi ostatními, poněvadž nemyslím konkrétně tento, ale většina dotazů není formulována zcela přesně a zbytek pisatelů se jen domnívá nebo si myslí, jestli to bylo tak či onak...takže se mi nelíbí komunikace většiny tazatelů a z toho pak vyplývá nesprávné řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.