Nejste přihlášen/a.
Jak zapojit koaxiální kabel do koncovky. Můžete mi někdo poradit? díky
Aj okolo tejte otazky sa da vela polemizovat.Hlavne treba napisat k comu ten koaxialny kabel ides davat.Na antenu ,alebo k sluchatkam,alebo prepojenie nejakeho vystupu atťd...Naozaj treba pri takychto otazkach aj napisat naco to budes pouzivat.Ale vseobecne je to tak ze:stredovy vodic je zivy (hlavny)
Sietka s medeneho tenkeho drotu je ukostrenie(tienenie)
Ak je aj alobal medzi zivym a sietkou (hlinikova folia)To je oddelenie Zivej casti od kostry.(Ma to dost dolezitu funkciu,Ale pre pojem zapajania nie velku)
Děkuji za odpověď ,je to k televizi,hlavně co s tím stíněním,nevěděla jsem.Jen,že nějaký smysl to tam má.Pořád mi kostičkuje televize.Musím vyměnit celý kabel.Tak moc dík za radu,M.
Pozor, občas levný kabel z hobbymarketu má větší ztráty než poctivý koaxiál s doma poctivě připevněnými koncovkami...
tu měděnou část do té dírky se šroubkem, to stříbrný jako ukostření k té koncovce
doplněno 08.01.11 11:32:po sndání toho plastového krytu tam uvidíte malej šroubek pod nim dirku taak ho trochu vyšroubujete a stčíte tam tu medenej drátek to stribrny date . pro lepsi info foto.
zdravím, potřebuji zapojit koncovku na koaxiál do SAT. Takovej ten bílí, tenší, jak klasický analog TV antena. ten sem delal nekolik krát.
Tenhle má stínení jen nekolik vláken v porovnaní se starým. je tam nejaká povolená stráta? protože při stahováni kůže sa jich prá zlomí..
a jak ho tam dám, aby byl pevný? není tam žádný šroubek ani závit. pouze je to otočné, nezatahovací. když to tam je našouchnu, tam si myslím, že to dlouho nevydrží.. samozřejmě mám ho nasazený na stínícich drátkech a medeným uprostred ven.
Díky dík.
jedná se mi o FF 1 F vidlica ku/... .
k
I z obrázkuje vidět, že tam závit je. Odstraní se potřebná délak izolace, stínění se přes ni přehne. Pak se nasadí konektro a našroubuje:
Zde je obrázkový postup.
Sorry, kouknul sem dovnitř a skutečne je tam závit. ten postup moc díky. chtel jsem si to ověřit ale ani za svět sem to nemohli najít (tento konkrétní F konektor).
ale stejne, když konektor podle postupu nasazený zatáhnu, jde to vytáhnout.. je to OK?
a jak je to se strátami? jsom nejak extra podstatný ty drátky opláštení, nebo jich stačí teoreticky i jen pár (teoreticky)?
dík.
Když budeš sundávat tu izolaci, snaž se, aby těch drátků toho stínění tam zůstalo co nejvíce. Při nasazování konektrou se jich většinou ještě pár urthne. Ztráty bych neřešil.
Pokud za ten nasazený konektor opravdu zabereš, tak to povolí. Pro běžnou manipulaci je ale uchycení dostačující.
Hmmm, a do jaké? Konektorů je typů ... drátek, drátky na střed a opletení, stínění na kov, obal konektoru.
Sameček nebo samička (do TV jde sameček) - co se týká připojení toho kabelu to bývá podobné, většinou naprosto identické.
Nedáte foto (konektoru - néé tatínka) nebo nějaký odkaz na katalog - možná radši upřesněte i typ koaxu, některý má uprostřed tvrdý drátek, některý jen měkký spletenec - pořád se bavím o tom kabelu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.