Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED nebo LCD televize

Od: tomas21 odpovědí: 13 změna:

dobrý den, chci se zeptat jestli je lepsi LCD televize nebo LED televize Díky moc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

1x

Ještě jsou různé typy LED podsvícení, to aby se nepletlo.

cs.wikipedia.org/...

aaaaaaaaaaaaaaaaa

to jo, nechtělo se mi do detailů, on si stejně koupí ledku na které mu pustí super v krámě super br demo

hodnocení

0x

LCD podsvícená LED

doplněno 05.01.11 21:29:

LCD jsou dva druhy - podsvícené "zářivkou" a novější podsvícené bílými LED, ty mají výrazně lepší obraz a mají i nižší spotřebu. Televize u nichž je obraz složen pomocí malých barevných LED jsou v plenkách.

krecicky*

ano, led jsou vlastně malinká světílka. led televitzi zatím nedoporučuji, jsou na začátku, LCD televize už jsou starší a dokonalejší, LED jsou dobré, ale mají mouchy... 4asem by se to mělo změnit.

Tak já osobně led doporučím, měl jsem LEDky v ntb a obraz byl lepší než na nynějším LCD..hlavně úžasná stavitelnost svítivosti..velmi krásná černá s LCD nesrovnatelné...

doplněno 05.01.11 22:27:

Blbě jsem to napsal, mělo jít o podsvícení LED systémem..

hangar:

čemu řékáš LED display? Vždyť to byl zase jen LCD ale s jiným podsvícením. A jestli myslíš OLED tak s tím jsou zatím problémy, jeden z nich je třeba nízká životnost modré.

Ono se to težko druhým vysvětluje, když to slyší odevšad, že jsou LCD a LED televize. Správně to jsou LED LCD a CCFL LCD dle druhu podsvícení.

hodnocení

0x

Pokud chceš LCD a ne plazmu, vem si Full HD 100 Hz s LED podsvícením.

Více ifo zde:

digitalnidomacnost.cz/...

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

plazma

direct led lcd

edge led lcd

ccfl lcd

záleží také na co budeš převážně koukat.

hodnocení

0x

Nejlepší je tzv. plné podsvícení - pod celou plochou obrazovky - označované jako FULL LED, ale také nejdražší. Ty levnější LED LCD televizory mají podsvícení jen po okraji obrazovky.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

prosííííím, odkaz na jednu full led telku

díky

hodnocení

0x

Oni ty plošně podsvícené TV mají hlavně výhodu ve zvýšeném kontrastu a ve snížené spotřebě. Tam kde je větší tmavá plocha tak zbytečně nepodsvěcují ;)

energyman
hodnocení

0x

Spousty lidí u LED televizí zmiňují lepší spotřebu. Bezesporu je to pravda, ale když se kouknete na hodnoty a trochu si započítáte, zjistíte, že by jste museli u LED televize sedět hrozně dlouho, aby se vám vrátila suma, o kterou jsou LEDky dražší. Proto bych tenhle parametr nebral jako relevantní.

Např. LG má LEDky cenově srovnatelné s LCD jiných výrobců, v tom případě by se ušetřilo.

televize-lg.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]