Nejste přihlášen/a.
dobrý den, chci se zeptat jestli je lepsi LCD televize nebo LED televize Díky moc.
LCD podsvícená LED
doplněno 05.01.11 21:29:LCD jsou dva druhy - podsvícené "zářivkou" a novější podsvícené bílými LED, ty mají výrazně lepší obraz a mají i nižší spotřebu. Televize u nichž je obraz složen pomocí malých barevných LED jsou v plenkách.
ano, led jsou vlastně malinká světílka. led televitzi zatím nedoporučuji, jsou na začátku, LCD televize už jsou starší a dokonalejší, LED jsou dobré, ale mají mouchy... 4asem by se to mělo změnit.
Tak já osobně led doporučím, měl jsem LEDky v ntb a obraz byl lepší než na nynějším LCD..hlavně úžasná stavitelnost svítivosti..velmi krásná černá s LCD nesrovnatelné...
doplněno 05.01.11 22:27:Blbě jsem to napsal, mělo jít o podsvícení LED systémem..
hangar:
čemu řékáš LED display? Vždyť to byl zase jen LCD ale s jiným podsvícením. A jestli myslíš OLED tak s tím jsou zatím problémy, jeden z nich je třeba nízká životnost modré.
Oni ty plošně podsvícené TV mají hlavně výhodu ve zvýšeném kontrastu a ve snížené spotřebě. Tam kde je větší tmavá plocha tak zbytečně nepodsvěcují
Spousty lidí u LED televizí zmiňují lepší spotřebu. Bezesporu je to pravda, ale když se kouknete na hodnoty a trochu si započítáte, zjistíte, že by jste museli u LED televize sedět hrozně dlouho, aby se vám vrátila suma, o kterou jsou LEDky dražší. Proto bych tenhle parametr nebral jako relevantní.
Např. LG má LEDky cenově srovnatelné s LCD jiných výrobců, v tom případě by se ušetřilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.