Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neběhne mi fotoaparát

Od: morpheus141* odpovědí: 25 změna:
Dostal jsem od známého fotoaparát zennox. Problém je v tom, že jej nelze zapnout, jakmile jej připojím na PC fotoaparát vydá tři pípnutí, PC rozezná že je připojen, a to je vše, nic se neděje. Mohl by mi někdo poradit co s tím může být?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
A co zapnout a pak propojit kabelem? To dělá co? Mě něco podobného dělal digitál u kámoše ve win98se, tedy zapnout většinou šel ale vypnout nešel, přitom na 2k/xp to problém nedělalo, systém jsi neuvedl takže muj návrh je že je problém v OS. BTW v jiném pc to dělá taky? Co kabel neni nějakej špatnej?
morpheus141*
hodnocení

No právě, zapnout taky nejde, jak zmáčknu tlačítko zapnout, ozvou se tři pípnutí a nic se neděje. OS mám Win XP SP2 Kabely jsem zkoušel dva a výsledek je ten samej. Je k tomu CD, ale na něm nejsou žádné drivery, jen soft na úpravu foto.
Drivery povětšinou (99%)nepotřebuješ,foťáky se hlásí většinou jak data storage čili jako např flash disk. Značka foťáku mi nic neřiká, pokud nejde ani v jiném pc,ani když se zapojí do pc (to jsi nezkoušel ne?)už zapnutý foťák tak bych řekl že chyba je na straně foťáku. Jo za pokud by stálo zjistit co jsou u toho foťáku 3 pípnutí.
Jo za pokud by stálo nahrát si ten prográmek na vyčítání fotek z toho cd,jestli se to v něm bude chovat stejně,ale jsem skeptik a myslim si že to nepomůže...i když... :-D

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Pokud má aparát vyjímatelnou kartu - zkus přenést její obsah pomocí čtečky.

Já používám zančku Olympus a trojí zapípnutí je signalizace uvedení do pohotovostního stavu.

morpheus141*
No kartu sice má, ale ještě se my jej nepodařilo zapnout,takže na ní nic není, vždy jen zapípá a to je vše. Jak se dostanu z toho pohotovostního režimu do funkčního? Je to můj první digitál, tak se omlouvám za své stupidní otázky.
A co návod? Máš ho? Prostudoval jsi ho? A co ten dárce, co na to říká*nevi*
morpheus141*
Návod k tomu nemám bohužel. Dárce mi sdělil, že do poslední chvíle to šlo, ale tomu už sám moc nevěřím.
Tak jedině za ním dojít, dát mu tu mašinku do ruky a nechat si ji předvést. Jestli ti ho (foťák) někdo daroval, jistě ti ho nevěnoval ze zlomyslnosti a nebude demonstrace jeho funkčnosti pro něho problém. Zennoxy se tu moc neobjevují a tak budeš těžko hledat radu:(
morpheus141*
Bál jsem se, že někdo s takovou radou přijde. Ono je to na druhé straně republiky. Asi s tím praštím a hotovo. Aspoň vědět, jak se z pohotovostního režimu zapínaj jiné foťáky, susil bych to aplikovat na ten svůj.
Jakej je stav baterii?

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je v tom trošku zmatek. Nejde ti zapnout vůbec nebo jenom nekomunikuje s PC? A na pohotovostní režim jsi přišel jak?
morpheus141*
Nejde zapnout, jen třikrát pípne, to samé se stane po připojení k PC. Pohotovostní režim jsem se dočetl tady v jednom příspěvku.

Ježiši, celou dobu jsem vycházel z toho že nelze zapnout při připojení s pc, případně s pc nekomunikuje *bzum*

Tak se zeptám ještě hodně blbě ale jiné baterky jsi zkoušel že jo *smich*

morpheus141*
To bohužel nejde, je integrovaná. Nějaká energie tam je, protože to vydává ta pípnutí při pokusu to zapnout, nebo po připojení K PC
Mmm, a pokud je tam akumulátor, co ho zkusit dobít? *frajer*:)
morpheus141*
Dobíjí se přes USB.
Neříkej, že tam není nějaký konektor typu jack na dobíjení přes adaptér! Jak by ho asi nabíjel ten, kdo nemá PC? Jinak na to tvoje pípnutí stačí i vybitá baterie. Počítám, že když se ti to podaří nabít, bude po problému. Tohle byla fakt dobrá koupě.
Ty jo z tebe ty informace lezou jak z chlupaté deky. Podle mě / tedy stejně jako ostatní si myslim že je baterka kaput...zkus nechat foťák připojený k pc ale nezapínat foťák (řekněme půl hoďky-hoďku?).

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dal jsem si práci a pohledal fotoaparáty značky Zennox. Tato značka je v však hlavně zastoupena videokamerami a fotoapáráty sice také vyrábí, ale jen v malém množství. Ale co je důležité - jejich zdrojem jsou AAA baterie! Bylo by asi dobré, kdybys opsal přesný tip toho tvého přístroje - pak by se třeba dalo i zjistit něco víc...
morpheus141*
Takže podrobně co o něm vím: Zennox ultra slim digital camera. Image sensor: 1/2- inch smal CMOS image with autobrite
Lens: F 3.0 sensor 1/2, 8,2mm
Flash strobe: force on, auto, flash off
Exposure control: Automatic with autobrite and low-light-level strobe activation
Zoom: 4x digital zoom
Lens focus: fixed, 1,5m-infinity
Viewfinder: Optical
Built in memory: 16MB flash memory
Display: 1,5 color TFT LCD
Expansion Slot: SD/MMC card
PC interface: USB1.1
Compresion: JPEG
Power: Lithium Polymer battery, rechargeable, non removable
Dimension: 90x60x13mm
Weight: 80g
To jsou všechny informace co o něm mám, není na něm žádný konektor na dobíjení, ani nemá baterie typu AAA. Po připojení k PC vydá tři pípnutí a to samé udělá pokud se ho pokusím zapnout mimo PC, PC jej detekuje, ale není schopno jej instalovat. Zapnout se nedá ani mimo PC ani po připojení. Po připojení k PC jsem jej nezapínal celou noc, PC bylo zapnuté a přesto nenastala žádná změna. Fotoaparát jsem nekupoval, ale dostal jsem jej od příbuzného, který bydlí na opačném konci republiky. Po telefonické konfrontaci mi sdělil, že jemu to nedělalo, a tudíž mi nemůže být nápomocen s řešním. Tak snad jeto dost podrobné a kompletní. Uf

K příslušenství patří také CD-ROM. Máte jej? Ten se zdá být pro komunikaci s PC nazbytný. A soudil bych (dle množství vašich ionformací), že máte i manuál - v jeho závěru není nabídnuto několik neobvyklých situací a jejich řešení?

Jedná se o tento aparát? (foto)

Neběhne mi fotoaparát

morpheus141*
CD k tomu opravdu bylo, jenže obsahuje pouze soft na úpravu fotografií a videa. Jedná se opravdu o ten fotoaparát který je na fotografii. Manuál nemám, informace jsou z krabice. Mám CD, kabel (2 kusy), kolíbku, a pouzdro na fotoaparát. Napadlo mne, zda problém nemůže být s nabíjecím akumulátorem. Někde jsem četl, že li-pol akumulátory mají omezený počet cyklů a potom odejdou . 5ešil jsem to včera v hospodě a známej mi řekl, že má ten samý problém s fotoaparátem. On má značku I.T. Works digital camera US 11.Veškeré příznaky jsou ty samé co u mého fotoaparátu. Na tři pípnutí piezoelektrického reproduktorku stačí jen minimum energie. Jaké parametry může mít baterie v tomto foto?
Ano, ta chyba bude asi ve zdroji, no, jak jsi sám uvedl v opisu z krabice - tento zdroj není vyměnitelný. Asi se jedná o 3,6 V s co nejvyšší kapacitou... ale dá se do aparátu vůbec vniknout? Pokud ano, základní informace budou přímo na zdroji jistě uvedeny. Ale kam jít pro nový zdroj? K Číňanům? :(
yurek*
Jak už bylo několikrát řečeno. Možná stačí nabít zdroj.
morpheus141*
Do fotoaparátu se dá celkem bez problémů dosta. Baterii jsem nalezl a přeměřil ji jednoduchým testerem a zdá se v pořádku, takže problém bude v elektronice. Budu muset do servisu. Děkuji všem za projevený zájem a za příspěvky a rady. Těším se na řešení dalšího problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]