Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem od známého fotoaparát zennox. Problém je v tom, že jej nelze zapnout, jakmile jej připojím na PC fotoaparát vydá tři pípnutí, PC rozezná že je připojen, a to je vše, nic se neděje. Mohl by mi někdo poradit co s tím může být?
25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
A co zapnout a pak propojit kabelem? To dělá co? Mě něco podobného dělal digitál u kámoše ve win98se, tedy zapnout většinou šel ale vypnout nešel, přitom na 2k/xp to problém nedělalo, systém jsi neuvedl takže muj návrh je že je problém v OS. BTW v jiném pc to dělá taky? Co kabel neni nějakej špatnej?
morpheus141*
No právě, zapnout taky nejde, jak zmáčknu tlačítko zapnout, ozvou se tři pípnutí a nic se neděje. OS mám Win XP SP2 Kabely jsem zkoušel dva a výsledek je ten samej. Je k tomu CD, ale na něm nejsou žádné drivery, jen soft na úpravu foto.
Drivery povětšinou (99%)nepotřebuješ,foťáky se hlásí většinou jak data storage čili jako např flash disk. Značka foťáku mi nic neřiká, pokud nejde ani v jiném pc,ani když se zapojí do pc (to jsi nezkoušel ne?)už zapnutý foťák tak bych řekl že chyba je na straně foťáku. Jo za pokud by stálo zjistit co jsou u toho foťáku 3 pípnutí.
Jo za pokud by stálo nahrát si ten prográmek na vyčítání fotek z toho cd,jestli se to v něm bude chovat stejně,ale jsem skeptik a myslim si že to nepomůže...i když...![:-D :-D]()
Jo za pokud by stálo nahrát si ten prográmek na vyčítání fotek z toho cd,jestli se to v něm bude chovat stejně,ale jsem skeptik a myslim si že to nepomůže...i když...
Pokud má aparát vyjímatelnou kartu - zkus přenést její obsah pomocí čtečky.
Já používám zančku Olympus a trojí zapípnutí je signalizace uvedení do pohotovostního stavu.
morpheus141*
No kartu sice má, ale ještě se my jej nepodařilo zapnout,takže na ní nic není, vždy jen zapípá a to je vše. Jak se dostanu z toho pohotovostního režimu do funkčního? Je to můj první digitál, tak se omlouvám za své stupidní otázky.
morpheus141*
Návod k tomu nemám bohužel. Dárce mi sdělil, že do poslední chvíle to šlo, ale tomu už sám moc nevěřím.
Tak jedině za ním dojít, dát mu tu mašinku do ruky a nechat si ji předvést. Jestli ti ho (foťák) někdo daroval, jistě ti ho nevěnoval ze zlomyslnosti a nebude demonstrace jeho funkčnosti pro něho problém. Zennoxy se tu moc neobjevují a tak budeš těžko hledat radu![:( :(]()
morpheus141*
Nejde zapnout, jen třikrát pípne, to samé se stane po připojení k PC. Pohotovostní režim jsem se dočetl tady v jednom příspěvku.
Ježiši, celou dobu jsem vycházel z toho že nelze zapnout při připojení s pc, případně s pc nekomunikuje ![]()
Tak se zeptám ještě hodně blbě ale jiné baterky jsi zkoušel že jo ![]()
morpheus141*
To bohužel nejde, je integrovaná. Nějaká energie tam je, protože to vydává ta pípnutí při pokusu to zapnout, nebo po připojení K PC
Neříkej, že tam není nějaký konektor typu jack na dobíjení přes adaptér! Jak by ho asi nabíjel ten, kdo nemá PC? Jinak na to tvoje pípnutí stačí i vybitá baterie. Počítám, že když se ti to podaří nabít, bude po problému. Tohle byla fakt dobrá koupě.
Dal jsem si práci a pohledal fotoaparáty značky Zennox. Tato značka je v však hlavně zastoupena videokamerami a fotoapáráty sice také vyrábí, ale jen v malém množství. Ale co je důležité - jejich zdrojem jsou AAA baterie! Bylo by asi dobré, kdybys opsal přesný tip toho tvého přístroje - pak by se třeba dalo i zjistit něco víc...
morpheus141*
Takže podrobně co o něm vím: Zennox ultra slim digital camera. Image sensor: 1/2- inch smal CMOS image with autobrite
Lens: F 3.0 sensor 1/2, 8,2mm
Flash strobe: force on, auto, flash off
Exposure control: Automatic with autobrite and low-light-level strobe activation
Zoom: 4x digital zoom
Lens focus: fixed, 1,5m-infinity
Viewfinder: Optical
Built in memory: 16MB flash memory
Display: 1,5 color TFT LCD
Expansion Slot: SD/MMC card
PC interface: USB1.1
Compresion: JPEG
Power: Lithium Polymer battery, rechargeable, non removable
Dimension: 90x60x13mm
Weight: 80g
To jsou všechny informace co o něm mám, není na něm žádný konektor na dobíjení, ani nemá baterie typu AAA. Po připojení k PC vydá tři pípnutí a to samé udělá pokud se ho pokusím zapnout mimo PC, PC jej detekuje, ale není schopno jej instalovat. Zapnout se nedá ani mimo PC ani po připojení. Po připojení k PC jsem jej nezapínal celou noc, PC bylo zapnuté a přesto nenastala žádná změna. Fotoaparát jsem nekupoval, ale dostal jsem jej od příbuzného, který bydlí na opačném konci republiky. Po telefonické konfrontaci mi sdělil, že jemu to nedělalo, a tudíž mi nemůže být nápomocen s řešním. Tak snad jeto dost podrobné a kompletní. Uf
Lens: F 3.0 sensor 1/2, 8,2mm
Flash strobe: force on, auto, flash off
Exposure control: Automatic with autobrite and low-light-level strobe activation
Zoom: 4x digital zoom
Lens focus: fixed, 1,5m-infinity
Viewfinder: Optical
Built in memory: 16MB flash memory
Display: 1,5 color TFT LCD
Expansion Slot: SD/MMC card
PC interface: USB1.1
Compresion: JPEG
Power: Lithium Polymer battery, rechargeable, non removable
Dimension: 90x60x13mm
Weight: 80g
To jsou všechny informace co o něm mám, není na něm žádný konektor na dobíjení, ani nemá baterie typu AAA. Po připojení k PC vydá tři pípnutí a to samé udělá pokud se ho pokusím zapnout mimo PC, PC jej detekuje, ale není schopno jej instalovat. Zapnout se nedá ani mimo PC ani po připojení. Po připojení k PC jsem jej nezapínal celou noc, PC bylo zapnuté a přesto nenastala žádná změna. Fotoaparát jsem nekupoval, ale dostal jsem jej od příbuzného, který bydlí na opačném konci republiky. Po telefonické konfrontaci mi sdělil, že jemu to nedělalo, a tudíž mi nemůže být nápomocen s řešním. Tak snad jeto dost podrobné a kompletní. Uf
morpheus141*
CD k tomu opravdu bylo, jenže obsahuje pouze soft na úpravu fotografií a videa. Jedná se opravdu o ten fotoaparát který je na fotografii. Manuál nemám, informace jsou z krabice. Mám CD, kabel (2 kusy), kolíbku, a pouzdro na fotoaparát. Napadlo mne, zda problém nemůže být s nabíjecím akumulátorem. Někde jsem četl, že li-pol akumulátory mají omezený počet cyklů a potom odejdou . 5ešil jsem to včera v hospodě a známej mi řekl, že má ten samý problém s fotoaparátem. On má značku I.T. Works digital camera US 11.Veškeré příznaky jsou ty samé co u mého fotoaparátu. Na tři pípnutí piezoelektrického reproduktorku stačí jen minimum energie. Jaké parametry může mít baterie v tomto foto?
Ano, ta chyba bude asi ve zdroji, no, jak jsi sám uvedl v opisu z krabice - tento zdroj není vyměnitelný. Asi se jedná o 3,6 V s co nejvyšší kapacitou... ale dá se do aparátu vůbec vniknout? Pokud ano, základní informace budou přímo na zdroji jistě uvedeny. Ale kam jít pro nový zdroj? K Číňanům? ![:( :(]()
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]