Nejste přihlášen/a.
Mám již několik roků fotoaparát Kodak. S přibývajícími potřebami a "zkušenostmi" si kladu větší nároky na vytvořené fotky. Vadí mi špatné fotky při umělém světle a hlavně pomalé "nabíhání" další fotky. Chtěla bych co nejmenší interval mezi dvěma focenými snímky. Kde je zakopán pes? V zastaralém foťáku nebo v pomalé paměťové kartě? Díky za názory.
Pokud se fotí do JPEG formátu a nefotí se v sekvenčním režimu, tak na rychlosti karty vůbec nezáleží. Každý foťák má vyrovnávací paměť a ta to musí zvládnout. Pokud se jedná o sekvenční focení a do RAW tak už nastává problém jak velká vyrovnávací paměť je - kolik toho dokáže pobrat. To pak je důležitá rychlá karta, aby se vyrovnávací paměť nemusela uplatnit. Já vidím problém ve foťáku, Kodaky patří mezi pomalejší.
doplněno 03.01.11 21:51:petrweis:
v manuálu je mnohdy napsáná maximální kapacita karty která, byla v době uvedení foťáku na trhu. Zařízení pak většinou podporuje i násobky deklarovaného maxima, to že jela pomalu nemusí vůbec být velikostí, ale výrobcem. Speciálně u SD karet, se vyrábí takových množství řadičů paměti, že se karta od určiteho výrobce trochu nesnáší s foťákem a pak jede pomalu. Stačí vyzkoušet jiného výrobce a rychlost je OK.
Nejsem odborník, ale myslím si, že to bude ve foťáku. O tolik pomalé pam.kartě jsem ještě neslyšela
Používám Cannon a pokud fotím rychle několik snímků zasebou, musím mít rychlou kartu. Dostal jsem ji k Vánoců a problém zmizel. Pokud máte starý foťák, tak může mít problém i s velikostí karty. V manuálu bude maximální možná velikost karty. Máti má Nikon a tam bylo max. 512MB. Teď tam má 1GB a foťák jde pomalu.
Vždy je to o kartě (na pomalou se to dlouho ukládá).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.