Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna ložisek v motoru u pračky

Od: sssd odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, Chtěl bys se zeptat jestli má někdo zkušenosti s výměnou ložisek u motoru pračky Zanussi. Nebo alespoň kde bych ty ložiska k tomu motoru mohl koupit.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

Já nevím jestli Vám pomůže moje zkušenost. Měl jsem rozebraný motor z pračky BEKO. Všechno vypadalo nadějně. Motor šel vyndat, šel rozebrat. I ložisko by bylo k mání. Ale skončilo to na tom, že jsem nebyl schopen sundat řemenici, která byla nalisovaná, asi za tepla, na hřídeli. A to ložisko bylo mezi vinutím rotoru a tou řemenicí. Takže konec. Zase jsem to smontoval, počítaje s tím, že ten motor stejně asi budu muset jednou koupit. Prostříkal jsem ložisko tekutou vazelínou ve spreji. A zatím to už asi 4 měsíce chodí. Sice to tak divně syčí, ale běží. Jak dlouho? To se uvidí.

hodnocení

0x

K motoru nebo k bubnu?

sssd
31.12.10 16:23
hodnocení

k motoru

petanr

Jedinne koupit celý motor, nebo ty ložiska vymontovat z motoru, kde odešlo něco jiného (třeba zkrat v závitech,kartáče,apod..)

hodnocení

0x

já kdysi měnil na bubnu a bez stahováku jsem se neobešel, chce to mít nějaké vybavení...

hodnocení

0x

Kladívkem šup dolů :D

doplněno 01.01.11 21:47:

Šikovný to sklepe(pomocí nečeho) on je zrovna tento kousek dost pevny..a pravda nahřát je dobré..

lui*

No tak to bych chtěl vidět. Ta hřídel má tak asi 15-18mm. A ta řemenice má tloušťku stěny tak max 4-5mm. Myslím, že bez stahováku, a nějakého ohřevu to nemá šanci.

gumidek*

hangar asi reagoval na ložisko bubnu (to jde kladivem a bez speciálního nářadí). Sám jsem ho takto na straně řemenice měnil a na druhé straně jsem měl ložiskový domek a ten držel jen závlačkou (sponka z drátu ve tvaru U celkové délky 25cm). Takže vpoho to šlo. U motoru si to bez ztahováku nedokážu představit abych nepoškodil řemenici:D

bushman
hodnocení

0x

pokud nejsi manuelně zručný,a nemáš k dispozici stahovák na řemenici,a příp autogen či něco na ohřátí řemenice,domluv se s opravářem a dones mu vymontovaný motor.Mne to stálo do 300kč.Vysvětlím výhody:Hrozí zničení řemenice při stahování,některé motory mají víka k ložiskům nýtované(ntno znova zanýtovat nebo nahradit šroubky.A ložiska musí být zavíčkovaná(tkzv.2Z,ZZ nebo RS),a opraváři je většinou mejí k dispozici

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]