Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Koupili jsme si LED TV do kuchyně. Koaxiální kabel od antény z obýváku do kuchyně máme již několik let protažen zdí a za skříněma k PC, kde byla TV karta. Teď jsem tento kabel napojil dalším až do kuchyně k nové LED. TV funguje, ale občas se objeví na obraze kostičky a co horší, jdou jen některé digitální kanály. Měl bych naladit 9 programů, všechny jsou, ale ČT1, 2, 4 a 24 nejde skoro vůbec, NOVA PRIMA jakž takž a Z1 jde krásně. Jak je to možné? Bude to v tom dlouhém kabelu? Je možné, že mají některé kanály větší signál, proto tím kabelem prolezou a jiné ne? Díky za odpovědi.
Také mám silnější 1,2,24,4 a nova,prima,cool,barandov,cinema slabší a někdy kostičkují. Trocha teorie:
Multiplex1 (MUX1)- siť 1: 1,2,24,4
Multiplex2 (MUX2) - síť 2: nova,nova cinema,prima,cool,barandov
Já přijímám MUX1 z pradědu a jinou anténou zase Kojál Brno. Problém je, že Kojál je daleko a zde jiný vysílač na MUX2 ještě nevysílá (Jsem z Olomouce). Každé rozvětvení a délka kabelů představuje útlum signálu a proto tam chytnete jen ty silné kanaly (a všechny stejně samozdřejmě, protože se vysílají stejnou frekvencí naráz - MUX1).
Pomohlo by Vám nasměrovat anténu pro MUX2 přímo na Váš nejbližší vysílač a nebo zkontrolovat kvalitu přípojek a použít kvalitní kabely (samozdřejmě pokud větvíte na více TV,rozbočovač musí být aktivní,tzn. se zesilovačem a ten napájet přes adaptér vyhybky ze zásuvky)
Zde máte mapu a ověřte si natočení antény (případně antén). Kde bydlíte (město)?
Dekuji za odpoved! Mame asi spoustu chyb. Jednak to mame fakt daleko, asi 10 metru kabelu, jednak nemame aktivni rozbocovac a jednak nevim, jestli je antena spravne natocena, protoze jsme ji 2 roky nepouzivali, nebot mame O2 TV na hlavni televizi. Jsme z Hlinska (Chrudim), meli bychom prijimat vysilac Krasne. Ta mapa od Vas mi nejak nejde zobrazit. Podivuhodne taky je to, ze jsme TV nainstalovali na Stedry den a 3 dny slo vse bez problemu. Az ted najednou neco kostickuje, neco nejde... Taky je mozny, ze mame na kabelu skrin, to by asi taky vadilo, ta vaha...
Skříň na kabelu vadí jen, pokud ho splácne na plocho. Koaxiální kabel musí zůstat v průřezu kulatý a ani příliš ohnuté oblouky nesnáší (signál v místě ohybu má takto problém). Mapka je zde a zvětšíte kliknutím, jinak tady vložená, stačí klepnout pravym tlačitkem myši a dát Uložit obrázek jako...
Oprava: Vidím, že máme opačný problém. Mě zase jde 1,2,24,4 a jakž takž PRIMA,NOVA,...
Bydlíte v bytě (společná anténa a další lidi) nebo v Rodinném domku?
Antena je na střeše (což je ideální směrovat) nebo ji máte na balkoně a nebydlíte v posledním (horním) patře?
posledni patro (3.) a antenu mame na zdi u okna.. dosahneme na ni a muzeme smerovat. Smer je na nas vysilac Krásné.
Co je to za anténu? Je to Yagi nebo síto? Yagi vypadá jak násada od smetáku se spoustou tyček a síto je jako matrace postavená na stojato. Kam vede kabel z té antény prvně (zkuste popsat celou cestu od antény až k TV). Na něco příjdeme
obrazek sedi jinak antenu mame takovou malou, spis jako ten smetak:D je antena, kabel do zdi, zdi jde 2 metry k TV v obyvaku, tam je rozbocovac, z rozbocovace jde do HDD rekorderu, ktery nam nahrava analog a druha cast jde asi 10-ti metry do kuchyne, pres jednu zed, za skrinema, mozna pod skrini (nejde za nej volne tahat) a k nove LED TV, kde to dela problemy...
LEDku mame LG a v menu lze zjistit info o signalu... U stanice Public, ktera jakz takz jde je kvalita signalu 70-90% a sila signalu 10% u CT1 nejde vubec a kvalita i sila 0%
Pokusil jsem se v rychlosti nakreslit schéma, jak by jste to mohl zapojit. Použitím aktivního rozbočovače signál zároveň i zesílíte a kabel dlouhý 10metrů vůbec nevadí (já mám takto nejdelší přípoj 40metrů)
škoda, ze zitra u nas v Hlinsku asi aktivni rozbocovac nikde nekoupim az 3.1.2011
a kdyz to nepomuze, musim zkusit vymenit kabel, aby nebyl pod tou skrini... jinak uz nevim... zajimavy je, ze je to taky ovlivneny tim, jak s kabelem hybu... kdyz ho dam vys od zeme, signal je lepsi, kdyz niz, je horsi... tak jsem dnes kabel vymenil (druhou cast - od PC do kuchyne) a to same... takz chyba leda v te 1. casti kabelu...
Posílám přetvořené dle vašeho poipsu. Je na tom rozbočovači napsáno Hybridní a je plechový a jsou tam jen 3 konektory na koax?
Jak se projeví přepojení výstupů na rozbočovači? Výstup obyvak date na kuchyň a naopak. Vada může být v jedno výstupu rozbočovače, pokud je TV obyvak OK
rozbocovac je bily, plastovy a jsou tam celkem 3 konektory - vstup a 2 vystupy... ale urcite neni v zasuvce...
... ale urcite neni v zasuvce...
Myslíte jako ve zdi? To jsem nemyslel (určitě ho asi máte volně na kabel,že?
V obyváku nemáte digitální příjem (settopbox nebo tv s DVB-t)?
no na predchozim obrazku jste kreslil aktivni rozbocovac do zasuvky, proto pisi, ze ja ho v zasuvce nemam, proto urcite neni aktivni... jinak v obyvaku mame settopbox od telefonicy O2 - mame TV pres telefonni linku a ADSl internet...
To schema s aktivnim berte jako možné řešení problému. Takže ho aktivní nemáte,OK. Aha, takže v obýváku přijímáte o2 TV a ta anténa tam vede jen k vůli HDD rekordéru,který umí jen analog? Říkám to správně?
To by totiž znamenalo, že pokud tu LED tv dáte do obýváku a připojíte na ten rozbočovač, tak to bude stejné.
Vyzkoušejte odpojit vstup do rozbočovače z antény a výstup na rozbočovači k TV LED Kuchyń zapojte přímo do antény.
Jako, že budete mít anténu přímo kabelem propojenou s LED TV kuchyň. Pokud bude obraz lepší,problémem je útlum v rozbočovači.(pak teprve uvažujte o koupi aktivního)
ano, chapete to u nas spravne... jo, to me nenapadlo, zkusit TV do obyvaku... je ale pridelana na zdi a v obyvaku spi mati, tak to zkusim az zitra, ale kdyz ji dam do obyvaku, zjistim, kde je problem... kdyz pujde v obyvaku i na rozbocovac i na antenu rovnou, tak bude problem v kabelu za/pod skrinema a je to vyreseny... to vam MOC DEKUJI...
Klidně dejte info, jak to dopadlo. Kdyby byl zítra problém, tak se vraťte do této diskuse a napište ho. Jinak není vůbec zač, rád jsem se pokusil pomoci.
Dobry den. Dnes jsem tedy prenesl LED tv z kuchyne do obyvaku a zapojil ji primo na antenu... Neslo vubec nic, nic nenaladila. Kabel od anteny tedy sel pouze 2 metry do LEDky a pres zadny rozbocvac, proste naprimo nejkratsi moznou cestou a nic. Je tudiz problem v te antene. Je ale zvlastni, ze to drive slo a ted ne. Tak zkusime pozvat odborniky, treba bude potreba nova antena...
Nevím,proč si přiděláváš problémy,když máš TV od O-2?Tam máš vše.Pro druhou televizi si k oknu natáhni koax a na konci připoj prutovou anténu ze starého radia,nebo přenosné televize,co dosloužila a tu postav kolmo za okno.Je všesměrová,takže ti bude přijímat všechny signály stejně.Jinak rady od gumídka jsou v podstatě přesné.
JABRAKA
Dík za pochvalu JABRAKA a zdravím tvmane.
Pokud šla a teď 2m od antény ani ťuk, je buď manipulací poškozený konektor, nebo přelomený koax (je ve zkratu se stíněním). Nebo jste se mýlil a tv přijímala asi signál z TV obývák a ne z antény. Ten rozbočovač signál nezlepší, ba naopak,pokud je pasivní (hybridní). Pokud TV v kuchyni šla a teď přímo na anténě ani ťuk, bude problém jinde. Zkontrolujte ty konektory.
Je také možné, že v tom HDD rekordéru je modulátor (jaký mají některé Settopboxy) a ten signál 02 vám upravoval do podoby analogové a přenášel dále po koaxu do TV LED kuchyň. Ale to by to muselo být zapojené jinak (HDD koax vývod přímo doTV LED kuchyň).
Pokud Vám ani při důkladné kontrole po připojení přímo z antény do tv LED nic nefunguje (žádný signál), je to divné. Zkuste takto napřímo propojené chytat analog (třeba na nějakou starou tv, nebo pokud se dá přepněte u té LED TV digi na analog příjem.
Další možností je, že ten HDD rekordér umožňoval dávat napětí a krmil v té anténě případný zesilovač. Poznáte, jestli tam ten zesilovač je a nebo není (na anténě za oknem je černá krabička a zní de kabel do bytu,pokud v té krabičce bude plošný spoj a hromada drobného smetí (součástek, je tam zesilovač a musíte ho napáje, jinak je tam útlum jak prase a proto teď nic nechytnete)
Pokusím se to nakreslit
no, odted to na me zacina byt vcelku slozite:D je zajimave, ze HDD rekorder ma ten analog chyceny a bezi, takze antena analog prijima... Pokud ale antenu vypojim z rekorderu a dam primo do LEDky, tak to digital nenajde... zkusim si jeste pujcit set-topbox, jestli ten mi digital naladi primo z anteny...
Co je to za typ ta LED TV (psal jste jen LG). S tím Settopboxem je to dobrý nápad.
je zajimave, ze HDD rekorder ma ten analog chyceny a bezi - jak víte, že to běží z antény a né přes O2 telefon (máte to ověřené), zkuste zapojit do HDD rekorderu jen kabel od anteny za oknem a z něj kabel do TV (jiné kabely nepřipojujte,kromě těch na 230V samozdrřejmě :D)
TV je LG 26LE3300. Do HDD rekorderu je pripojena antena a ta bezi, SCARTEM je pak pripojen do hlavni obyvakove televize. SETTOPBOX od O2 je pripojen take SCARTEM do hlavni televize. Rekorder naladi tedy pouze 3 analogove programy - ct1, nova, prima, ct 2 je uz vypnuta v analogu. Jinak antena do rekorderu a z nej kabelem do TV v kuchyni nic..
Takze HDD rekorder je pouze analog a vy kombinujete v obyváku, na co se budete divat (přes co).
Chápu, takže je to takto viz obr?
Pokud Vám šel předtím opravdu digitál v kuchyni a kostičkoval, tak nechápu, proč aspoň to samé nedělá na anténu na přímo.
To už fakt musí být z toho stěhování a přepojování TV špatný nějaký konektor, nebo kabel. Ještě mě napadlo, pokud Anténu připojujete takovou hotovou propojovací šňůrou, kde na jednom konci je konektor tvaru přímí a na opačném úhlový, je celá bílá a konektory lisované a nerozdělávací, tak mi přesně takové propojovací šňůry odcházely pod rukama (nekvalitní zpracování). Pokud je u digitálu vodič třeba milimetr přerušen, digitál neprojde. Analog se jen zeslabí, ale jde. Musíte si třeba vzít multimetr a na test zkratu si propípnout, jestli jsou konektory a jejich stínění vodivě spojené. Nebo použít jiný kabel. Digitál je na to hodně náchylný
Dobry den. Omlouvam se, ale trosku jsem oslavil Silvestra, tak jsem tu nebyl a az ted jsem se probral :D Myslite, ze muzu nejak tim multimetrem zmerit pruchodnost kabelu? Jestli jim vse protece jak ma? Tim bych zjistil, zda je kabel v poradku. Je pravda, ze u anteny mame zesilovac a ten konektor, kde je i zesilovac a jde to do zasuvky je takovej vyviklanej. Asi bude chyba tam...
Omlouvat se nemusite, take jsem si užil Silvestr :D. Ten multimetr dejte na test zkratů (je to v měření odporů rozsah 200ohm nebo rozsah zvlast). Poznate, pokud zkratnete přivodni vodiče (začne trvale pískat až do uvolnění zkratu). Měřený kabel musí mít volné konce (nesmí být v TV,rozbočovači,anteně,apod). Na jednom konci kabelu dejte jeden vodič multimetru na střed a druhý na stíňění kabelu (taková punčocha a alobal). Pokud není kabel na druhém konci zkratován, tak vám multimetr nebude pískat,což je OK. Nyní postupujte stejně,ale na druhém koci ten zkrat udělejte uměle (stačí kousek alobalu od čokolády vložit do konektoru na druhém konci). Multimetr musí pískat a to znamená, že vnitřní vodič koaxu a jeho stíńění je OK. Takto si otestujte všechny koaxiální kabely co vedou z antény do LED TV.
Tohle moc dobře nechápu?
Je pravda, ze u anteny mame zesilovac a ten konektor, kde je i zesilovac a jde to do zasuvky je takovej vyviklanej. Asi bude chyba tam...
Zkuste nakreslit ve windows v malování a uložte jako JPEG a dejte sem. Bude to jasnější.
klepe se mi ruka a toci hlava:D a jeste neumim kreslit... ale takto.. proste je zapojeno do zasuvky a ma to byt antenni zesilovac...
Po Silvestru dobrá kresba, ale potřebuji vědět co tam je (v těch kroužcích). Dám Vám pár odkazů a vy mi to upřesněte, jinak se nehnem. Ideální by bylo to vyfotit (třeba mobilem a dát sem)
Vyhybky složí pro posílání napětí zpět k anténě pro zesilovač v těch anténách (výhodou je použití samotného koaxu) - teorie na co tam je a vede z ní kabel k adaptéru na 230. Zde je příklad provedení:
Pak v tý anténě (v tý černý krabičce odkud vede koax kabel) může být buď obyčejný symetrizační člen (je tam pro přizpůsobení toho drátu antény 300ohmů a koaxiálnímu kabelu 75ohmů. Nic víc neumí a vypadá takto:
A nebo tam je symetrizační člen se zesilovačem, který se musí napájet vyhybkou s adaptérem a vypadá takto:
Další možností je použití symetrizačního členu v anténě a doma si napojit zesilovač na kabel a za něj tu vyhybku. To vypadá takto:
Takže se opět ptám, jaký je Váš případ (zvažte to foto,jinak tady budem dlouho debatovat).
Jsem v tom uz nejak totalne zamotanej:D V pondeli prijde odbornik, tak vam pak napisi, jak to dopadlo. Kazdopadne DIKY MOC za vsechny uzitecne rady a Vasi trpelivost.
Dobry den. Takze byl problem v antene, pry je mala, stara a jelikoz v Hlinsku chytame pres vykrejvac, u ktereho je vysilac UFONa, tak se to micha. Dal nam tedy na pudu novou antenu s nejakym filtrem na Ufona, svedl kabel do kuchyne a vse beha tak, jak ma. Diky.
Aká sú požiadavky na televízne príijmače aby sa dalo použiť toto zariadenie? Vie to niekto z Vás, Ja mám jeden LCD analogový zn Phylips a analogový značky Tesla a sTB DBV-T.
PHILIPS SLV3110/12-
Ještě lépe je předzesilovač odstranit úplně.Ty byly konstruovány jako kanálové,jen třeba na II program a jejich šířka pásma nemusí stačit na 8 MHz pro jeden MPX digitálu.Pokud je druhý multiplex z jiného vysílače,může být rozdíl ještě větší.Pak místo aby zesiloval,naopak signál tlumí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.