Byl jsem dotazan, jaka plazmova televize by byla dobra pro DVB-T. Protoze se na televizi moc nekoukam a co se tyce hardware, cekam, az dozraje zobrazovaci technologie AMOLED, chtel bych poprosit o radu, jaka zvolit kriteria pro vyber plazmy a pripadne ktere znacky / typy preferovat a kterym se vyhnout. Zatim jsem se dobral k temto kriteriim: - Obrazovka odolna proti vypalovani loga televizniho kanalu - Moznost SW upgrade (nektere televizory umi upgradovat firmware dokonce OTA prostrednictvim TV vysilani, ale pro jistotu by bylo vhodne mit i moznost napr. pomoci pametove karty - jde to?) - Podpora MPEG-4 a DVB-T2? - Co nejmensi spotreba energie - Cena, ale zaroven nikoli noname vyrobce (prece jen je televizor permanentne pripojen k napajeni...) Co byste mi poradili?
Pokud bazírujete na nízké spotřebě elektřiny, tak do plazmy nechoďte, protože LCD televizory a zvláště s podsvícením FULL LED mají o hodně nižší spotřebu! Nyní se prodávají LCD i ve 3 D zobrazení (s brýlemi) v ceně okolo 20 tisíc Kč.
alf*
FULL LED neznám, ale "led" bude právě kolem 20, plazma za 11. Rozdíl ve spotřebě, přeženu, 80W. Koukám 6 hodin, tedy cca 500W což dělá asi 3 koruny. Koukám každý den, měsíc dovolené tedy 330x3 je asi 1000 korun. No a za 9 let kdy budu na nule už dávno mám nebo pokukuji po té OLED nebo něčem úplně jiném co přijde třeba za 4 roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.