Nejste přihlášen/a.
TEORETICKY! Kdyby sem okolo dvou tyček(dřevěných) vytvořil něco jako síto z odizolovaného drátu a zapojim na jeden konec ze zásuvky nulák a na druhý fázi. Potom by se toho někdo dotkl koplo by ho to?
Otázka: Fungovalo by to? Jak je to nebezpečné? Z hlediska kontrukce a života.(jak je bezpečná konstrukce a jak je to s ohrožením života?)
doplněno 27.12.10 13:12:.
no ked to zapojis tak ako pises, len jeden vodic, tak sa okrem toho, ze vyhodis istice na baraku, nic nestane. Ked mate staru instalaciu, potom si ta mozno z dovodu jej nutnej opravy este poda tata. Vasku vidim, ze zacinas, na pokusy bude lepsie zacat s nejakou stavebnicou, kde budes pracovat s bezpecnym napatim. Este ma napada, nechces ty nahodou dedit?
doplněno 27.12.10 13:36:Alebo Ta sklamal Jezisek? To budes prekvapeny, koho najdes lezat na buduce Vianoce pod stromcekom, az Ti ta past bude fungovat .
Vlku,když chceš past,pořiď si zdroj na elektrický ohradník.Je vcelku bezpečný a prdu to narušiteli dá takovou,že sedne na zadek.
JABRAKA
Není to levná záležitost, to se radši zdokonaluj ve svých elektrovědomostech a pak si jej za pár korun postav - není to nic složitého.
Po zastrčení obou konců by jste zkratoval - propojil fázi s nulákem! To má za následek zvýšení proudu a přepálení pojistky nebo vypadnutí jističe. V mezním případě by to ten hřebík místo pojistky vydržel a shořel by ten drát.
takže fungovat to podle nákresu nebude... kopnout by to mohlo, kdyby ten odizolovaný drát byl zastrčený jen jedním koncem ve fázi. Potom by mezi tím drátem a zemí bylo fázové napětí a kopnout by to mělo, pokud by tělem prošel proud do země.Takže je to nebezpečné, může to i zabít.
Vyvarujte se prací a pokusů na elektrickém zařízení, je to jen pro osoby s kvalifikací!
Člověče ty si tedy experimentátor, Tesla by padl na řiťu. To nevidíš, že je to ZKRAT? Slyšel jsi o zákonu pana Ohma?
Takže buď vytvoříš vyhazovač pojistek, jističe podle průřezu drátu, nebo to shoří, či možná by to podle délky vodiče, odporu mohlo i hřát.
Podívej se na úúúplné základy o elektřině. Zapojíš do zásuvky žárovičku do bateriové svítilny?
Tazatel se asi díval na Sám doma 3 :D. Ve filmech jsou kraviny a u nich se neispirujte. Vlasec také neudrží komodu plnou knih, jak tomu bylo v tomto filmu jako past na zloděje .
Používejte selský rozum bože
Je to opravdu nesmysl dát to do skratu. Pokud použijete tenký drát, tak shoří a vylítne jistič nebo shoří pojistka v rozvaděči.
Človíčku, máš už ve škole aspoň fyziku? Do které třídy chodíš? Já ti nechci brát zájem, to je v pořádku že se něco snažíš dozvědět, ale ... nicméně i pokus omyl je metoda.
To tam někde v okolí není nějaký elekronický kroužek?
Jestli chcete neco jako "elektrycký ohradník na koně" tak musite mít nulák a fazi vedle sebe ale nesmí bát spojené! a jak se teho někdo dotkne nebo něco tak to kopne
Fiik:
Ohradník na koně se vede jedním drátem a druhý vodič zajistí země.Pokud se zvíře dotkne vodiče,dostane ránu,a věř,nebo nevěř,celý týden pak nemusíš ohradník zapojit,jak dává pozor.Jako náš oslík Alešek.Ohradníkiy jsou v několika verzích k sehnání na WEBu
JABRAKA
Asi to tak bude já se v tomto zase tolik nevyznám, určitě to musi byt svedeno do země. Takhle podrobně sem to nezkoumal ty ohradníky, ale u nás na vesnici maji koně a maji tam aji ohradníky a už párkrát mě to koplo. Ale tam ta "maluvka" tak to je akotát na vyhozeni a možná aji spalení pojistek.
Kdyby byl ohradník svedený do země tak by tě pak nemohl ohradník kopnout. Kopne tě právě ten rozdíl napětí mezi zemí a ohradníkem. Ano, ta malůvka je na vyhození pojistek.
My máme doma všechny elektrikáře a když se divaly na tento obrázek tak jenom kroutili hlavama toto by sem nezapojil ani za nic. Když jsem zkoušel na 15V trafo něco podobné tak drátky se pěkne zapekly. A nevím vubec naco takvou past? Radiši si něco takového koupit tam mám jistotu "kvalitního" provední
Mně je fuk, kolik ti je, mám svá léte, ale VLK je žák ZŠ, tak co po něm chceš? Prostě začíná. Také jsem dělal lampičku s žárovkou do baterky, pichl sluchátka do sítě a jak to pěkně bručelo a jiné blbiny. Ybung dělá majstra.
Jako já mu nic nevivracím sem si taky hrál s takovejma "blbostma" a hraju. Ať zkouší pak bude vědet co a jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.