Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antena pro DVBT

Od: aloisb® odpovědí: 13 změna:

Poradil y někdo nějaký dobrý tip na zakoupení pokojové TV antény pro digitální pozemní vysílání? Nemám přímý pohled na vysílač a musím se spokojit s odrazem. Nyní mám takovou aktivní placku - obdélník na ležato obraz je, ale jen některý multiplex. Domnívám se, že bych potřeboval anténu se zesílením tak 40 dB. Jenže už jsem svého času kupoval, zkoušel a vracel a už bych nechtěl experimentovat, ale koupit opravdu odzkoušený typ.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

I přes 40 km od vysílače používám náhradní anténu,která sestává z přívodního koaxu k televizoru jehož jeden konec je zbavený izolace i stínící síťky a zůstane asi 60 cm holého drátu.Ten se zavěsí poblíž okna ve směru k vysílači.Tuto antenu jsem použil už několikrát.Pokud se stane a signál není dostatečný,stačí anténu umístit o několik dm vedle.

JABRAKA

hodnocení

To mohu zkusit, koax mám ten silnější zelený, který se používá pro pevné rozvody (má také impedanci 80 ohmů). Třeba to s ním zabere, ale ten pokoj je situován právě na opačnou stranu než jsou TV vysílače v Praze.

jabraka*

Alois:

Já používám antenní kabel přívodní k televizi.Je možné ho dobře tahat po místnosti a jde ho koupit v různých délkách za pár korun.

JABRAKA

hodnocení

0x

pokojová se ziskem 40 dB je docela oříšek. A co možnáž venku, za okno? To by nešlo? Signál tam bude určitě lepší. Něco takového? czc.cz/...

jardino555*
hodnocení

0x

Já mám spíš takovou perličku. Do anteního konektoru v TV jsem zapíchl nabíječku na mobil a obraz jak víno...dodnes to nechápu...jsem v údolí, přímá viditelnost na vysílač ani omylem...

mkat*

A dufam že nabijačku si pichol aj do siete.*hi*

jardino555*

místo do mobilu, jsem konektor píchl do ANT v telce...na žílu, tudíž nemá ani protipol - stínění a FUNGUJE to bezvadně. Nic víc, nic míň. Samozřejmě jsem nabíječku nedával do zásuvky...

V lokalitách s dobrým příjmem stačí do anténního konektoru píchnout pletací jehlici.

Jedna z velkých výhod digitálního vysílání je že nepotřebuje přímou viditelnost na vysílač.

doplněno 08.02.13 18:15:

není potřeba anténa s takovým ziskem, pokud na nějakou placku chytáte alespoň jeden multiplex, chce to místo té placky něco trochu lepšího, nebo spíš všesměrovějšího, ne každý kmitočet se k vám dostane pomocí odrazů ze stejného směru k anténě.

hodnocení

A co třeba tyhle? Která je podle vás lepší?

mall.cz/...

mall.cz/...

speedy1607
hodnocení

0x

Já mám dobré zkušenosti s anténou HD-101N. Určitě by šlo ale vybrat více variant. Ovšem u pokojových antén je trošku problém, pokud nemáš přímý pohled na vysílač. Nebyla by lepší venkovní anténa? Pokud máš možnost naistalovat venkovní, určitě bych radši volil tento způsob příjmu signálu.

hodnocení

Právě že obývák, kde máme TV je situován na západ a ven bych musel přes plastová okna a zasklenou lodžii a s tím si nevím rady. Prý existuje nějaká plochá průchodka pro spojení koaxiálu před a za plastovým oknem, ale do zateplení prý nesmíme nic vrtat :))

hodnocení

Tak nakonec jsem vybral tuto :

mall.cz/...

Když nepůjde k TV, tak ji dám k notebooku, ke kterému mám stick tuner Pinacle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]