Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Někdo mi volá z mého čísla

Od: dawidececk® odpovědí: 10 změna:
Ahoj, chci se zeptat, jak je možné, ze mi někdo volal z mého čísla?
Příklad:
mám telefon: +420111111111
Někdo mi volá z čísla: +420111111111
Volal jsem na linku operátora, tam mi pán řekl, ze se s tim nesetkal, a že v listu hovorů ani nic takového nevidí.
Tomuto hovoru předcházel ještě jeden z čísla: +420723628992
První hovor jsem zvedl, ozval se mužský hlas a říkal něco cizím jazykem (asi anglicky, ale přez hukot, jakoby jelo auto, jsem nic nerozuměl).
Pan z operátora mi poradil at podám stížnost na jejich centrále v Praze, a kontaktuji policii.
Chci se zeptat Vás, zda nevíte, co to mohlo být?
První hovor jsem zvedl, druhý ne. Oba hovory mám v historii volání.
Žádnou aplikaci na fakecall ani noc podobného nemám.
Chci se zeptat jestli, a jak vůbec je to možné a jak je to z pohledu zákona?
Děkuju za každou radu.
doplněno 04.11.12 21:01: Své číslo nikam nedávám, neregistruji... nic nezákonného nedělám.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nestalo se mi totéž, ale něco podobného. Měl jsem několik let SIMku normálně s kreditem, ovšem pak jsem mobil utopil, SIMka už to nějak nerozdýchala ani v jiném telefonu, tak jsem ji ZNEHODNOTIL a vyhodil a koupil si novou, s jiným číslem (nebyl to paušál, tedy na žádné jméno to nebylo, takže náhradní SIMkou se operátor nijak nechtěl zabývat). Tohle bylo tak 5 let zpátky.

Asi před 2 měsíci mi psal na skypu známý, proč jsem ho 3x po sobě prozvonil. Řekl jsem mu, že je to hloupost, že jsem na mobil ani nesáhl a mám ho u sebe, v seznamu volání taky nebyl. Nakonec jsem zjistil, že má uložené ještě moje staré číslo a to bylo to, co ho prozvánělo.

Zajímalo by mě, jak velká pravděpodobnost je, když moje bývalé a dlouh nepoužívané číslo přiřadí někomu jinému (přepokládám že se to tak běžně praktikuje) a navíc dotyčný prozvoní toho, koho jsem kdysi míval na té SIMce (která byla mnou opravdu nenávratně zničena) prozvánět :)

doplněno 04.11.12 21:04:

jen k tomu co píše dzordz, číslo se skypem ani ničím jiným jsem v tomto případě propojené neměl, skype jsem používal zcela odděleně a známý taky :)

hodnocení

Simku používám cca 1 rok, a všechny svoje neouzivaná čísla jsem si zrušil. Všichni mají moje nové číslo. :)
knirek*

To je zcela normální. Pokud se ze SIMky stane tzv. mrtvá SIMka, operátor číslo blukuje určitou dobu a pak ho přidělí novému zákazníkovi. Ta doba je u každého operátora jiná, Peagas (dnešní T-mobile) blokoval moje vrácené číslo rok, pak začalo být znova aktivní. Dostal ho nový uživatel.

buss

To je jasné, ale proč mu volal, když neví jeho nové číslo? Tam bude nějaká zrada u operátora.

dzordz*
hodnocení

0x

No, například, když si své číslo spojíte se Skype účtem a ověříte ho potvrzovací sms/telefonátem, tak můžete takhle volat sám sobě ze svého čísla a ten hovor se normálně spojí. Ale o tom byste asi věděl. Nevím, jak to jde udělat bez zpětného ověření, že to číslo patří vám.

hodnocení

Skype spojený nemám. To me taky napadlo. Ale děkuji.

unknown*
hodnocení

0x

prankowl.com

jardino555*
04.11.12 23:42

co je to?

hodnocení

Děkuji za odpovědi, zjistil jsem, že si ze mě mladší sourozenec s kamarádem dělali srandu.. Ha Ha, *bzum**cert*

Přesto děkuji moc za ohlas :)

hodnocení

0x

Doma mam HTS a kdyz mi z ni nekdo vola na GSM tak mi vlastne taky vola z myho cisla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]