Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli mi může nějaká osoba vysvětlit jakto že když mám satelit a na jedné televizi chytám digitální signál a na druhé staré bez STB chytám analogový? Jak je to možné? Vždyť může být jen digi. nebo analogový?
Chápu to tedy dobře že když mám satelit a dvě TV z nichž jedna má STB a druhá ne že chytám ze satelitu digitální signál pro obě TV?
Tak ted už tomu vůbec nerozumím? Kolik a čeho máš? Dvě televize? Jaký? Mají již vestavěný digitální tuner? Jeden satelit? Kam od něho vedou dráty? Do obou televizí nebo jen do jedný? Klasický set - top - box máš taky?
Mám 2 TV, co je to ten digitální tuner?
Jedna má zabudovaný STB a druhá nemá. Mám satelit který je oddělen ke každé TV nějakou krabičkou
STB nejspíš bude ten digitální tuner, neboli set - top - box. Když pustíš satelit tak na každý televizi běží stejný program, nebo na každý jiný?
Digitální tuner = STB. Jestliže mají obě TV signál ze satelitu (jak popisuješ), tak máš zabudovaný STB jenom pro parádu.
Tak mám tedy na jedné TV dig. tuner a na druhé nemám jelikož je to stará TV asi 10 let a u každé TV je nějaká krabička. U té první TV je odlišná od té druhé, ta první tam má více možností voleb. Na každé Tv se můžu dívat na jiný program. Můžu se zeptat? Ze satelitu můžu chytat jen digitální signál ne analogový?
Tak abych řekl pravdu, nevím přesně, ale analog ze satelitu už asi moc nebude...s podstatně větší pravděpodobností to bude digitál. Pokud je u každý telky nějaká krabička tak asi bude na obou nějaký digitál, u jedný ze satelitu a u druhý pozemní. Digitál by mohl mít více volných programů, třeba slováci tam asi budou navíc.
doplněno 23.12.10 00:59:Co jsem to zase napsal...měl jsem na mysli, že satelit má více programů, než pozemní digitál...
není to tak jak píšete. Digitální signál je třeba pozemní: vysílání dat: nul a jedniček, které převede digitální tuner nebo setopbox na obraz. Pak je analogový signál, vysílaný na patřičných frekvencích a dekódovaný analogovým klasickým tunerem již 45let, a tyto dva signály mohou být vysílány do prostřední společně a tak to u nás donedávna i bylo, šlo chytat oboje. Satelit je dalším možným vysíláním, které také může běžet souběžně, ale je to opět trochu jiný princip: vysílání dat z družice. Ten byl, nebo ještě je také digitální a analogový. Výhodou digitálu je že na jedné frevenci můžete naladit třeba 10programů,což u analogového vysílání nebylo možné a programy analogu zbytečně zabíraly moc frekvencí. Proto sepřechází na digitál nejen kvůli kvalitě obrazu ale i kvůli uvolnění frekvencí, na kterých lze potom vysílat mnohem více programů v digitálu.
Tak tedy STB neboli digitální tuner slouží pro převod signálu pouze pozemního nikoliv satelitního?Rozumím tomu správně?
STB je obecný pojem, převádět může obojí, záleží co je na druhém konci koaxu. en.wikipedia.org/...
Pro začátek vidím jako nejlepší když opíšeš názvy a modely krabiček a televizí které máš doma a nastíníš jak a čím je to propojené.
ano, je to správně. Sataletní přijímač má svůj vlastní systém a dekodér. V každém obchodě máte dvě věci, buď satelitní přijímač nebo setopbox, každé je na něco jiného. Bohužel máte tu smůlu, že Vám tu spíše jen málo rádců odpovídá na to, na co se ptáte. Obvykle to nebývá. :D
Settopbox je označení pro "skřínku" která je buď satelitním přijímačem nebo přijímačem pozemního digitálního signálu, takže je settopbox DVB-S a DVB-T. Označovat jedno jako satelitní přijímač a druhé jako settobox hrubý nesmysl.
Ano, to už jsem psal včera , ale ono je to stejně jedno protože prehanek v tom má absolutní bramboračku a jeho popis přístrojů je jen krabička vedle televize. Dokud z něho konečně nevypadne co to vlastně za přístroje má tak ani není jisté jestli vůbec přijímá satelitní nebo terestriální vysílání. Někomu prostě poradit nejde.
Přejí kráááásné vánoce , hodně pohody a bohaté jezule
hm, tohle je dobrá poznámka DVB-T digital video broadcast-terestrial... česky pozemní digitál. DVB-S -satelite...česky satelitní vysilání. Proč by mělo být označování jako hrubý nesmysl, když do STB zapojujete klasickou anténu a do satelitního přijímače (receiver) zapojujete koaxiální kabely konvertorů. Taky mě to neni nějak zvlašť jasny.
Za STB je signál analogový.Pokud do tohoto místa připojíš rozbočkou ještě analogovou televizi,budeš přijímat to,co je na první televizi naladěno i na té druhé s digitunerem.Ovšem musíš v menu zvolit přijem analogu.Ale některé satelitní stanice ještě nedávno něco vysílaly v analogovém modu.Ovšem nepřijímám ze satelitu,tak to nesleduji.
JABRAKA
Příjemné svátečni dny.
Jaký satelitní přijímač používáte - digitální a nebo analogový? Podle diskuse , zřejmě máte digitální sat. přijímač. V tom případě nezáleží na tom zda v televizi máte či nemáte STB. Digi sat. přijímač změní digitální signál na analogový , nutný pro televizní přijímač. Není rozhodující zda máte zařízení pro konverzi signálu uvnitř televize a nebo vně , v podobě settop boxu _ pro příjem pozemního digi signálu , a nebo digi . sat. přijímače pro příjem satelitního digi. signálu. Obě televize budou přijímat digi. signál , který se stejně v konečné fázi musí změnit na analogový pro obrazovku. Nejsem si jist , zda toto platí o pro obrazovky LCD a plazmové. miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.