Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovní telefon - výměna za jiný typ

Od: hroch* odpovědí: 9 změna:

Můj domovní telefon po rekonstrukci bytu nefunguje. Půjčil jsem si jiný a jelikož měl jinou svorkovnici, než ten původní zapojoval jsem ho metodou zkusmo. Různě jsem kombinoval 5 drátků, které zde byly. Jednou mi to zvonilo, pak zase nezvonilo ale dalo se mluvit, pak zase se nedalo mluvit ale bylo slyšet atd. Zajímá mě jestli je problém ve vedení v telefonu nebo v zapojení. Mám si koupit nový telefon? Bude mi fungovat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

K telefonu je papír, kde bývá schema. Když to něco dělá, tak si napsat, který drát na co je. Bude tam telefon, ovládání dveří, zvonek. Nebo měřit na čem je napětí. Popř. se podívat u souseda(dky)...

doplněno 20.12.10 16:22:

Já su taký dobrááák

Domovní telefon - výměna za jiný typ

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se to týká telefonu domovního pro více bytů s domovním vrátným,tak se to jen výměnou mluvítka nevyřeší.Je nutné mít servizní návod se schematem.Měl by být uložen u správce domu(družstva).

JABRAKA

pav*

souhlasím, pozor na tel. ne všechny jsou kopatibilní, stačí jiné číslo v typ kodu a může být problem

hodnocení

0x

tady byste spíše měl zavolat na správce domu, ať Vám to nechá spravit odborným technikem, metoda hokus pokusů není dobrá. Telefony jsou v zásadě na společném vedení domu, a spíše bych k zapojení přistupoval jako ke společné záležitosti, proto oprava přes fond oprav a správce. Vás by to nemuselo v zásadě stát nic.

hop®
hodnocení

0x

Můžete nám sdělit typ původního i typ půjčeného telefonu?

hroch*
hodnocení

Je tam nějaká Tesla. Taková úplně jednoduchá. Bílá jenom s červeným tlačítkem na vrátného. Zkoušeli jsme telefon modernější od známého, kterému doma normálně funguje. Co je to za značku a typ nevím. Nemáme k tomu žádnou krabičku ani schema. Těžká práce.

buss

S měřákem a metodou pokus - omyl to musím mít.

hodnocení

0x

dneska jsem náhodou hledal schéma zapojení zde:

teslastropkov.cz/...

já ten svůj našel, ale Váš... to nevím

hodnocení

0x

dneska jsem náhodou hledal schéma zapojení zde:

teslastropkov.cz/...

já ten svůj našel, ale Váš... to nevím

buď si pozvete šikulu, nebo vyfotíte a pošlete dotaz na zapojení!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]