Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Focení - jak, čím začít

Od: kl* odpovědí: 5 změna:

Poslední dobou mě celkem láká focení. Dělám grafiku (začátečník) a navštěvuji nejmenované grafické fórum, kde se občas i mrknu na nějaké fotky. Líbí se mi to a chtěl bych taky něco zkusit. Přece jen není naškodu občas vypadnout ven od pc a něco nafotit.

Jak začít. Jak zjistit jestli na to vůbec mám.

Chtěl bych popřípadě začít něčím levným, nechci zatím moc investovat do toho, když nevím jestli mám ten potřebný talent a hlavně jestli by mě to bavilo...

THX

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Do ničeho nemusíš dávat 30 000, abys dělal pěkné fotky. Kup pro začátek nějaký kompaktík a uvidíš. Fotky jsou především o obsahu. Běžným kompaktem se dá za dobrých světelných podmínek udělat dostatečně kvalitní foto. Jinak jak se říká - s dobrými nástroji to dokáže každý blbec, ale bez nich je to teprv umění *smich*

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle znění dotazu by tě to nebavilo, tak s tím ani nezačínej. Jestliže takhle váháš, tak to opravdu nemá cenu. V první žadě musí být nápady co fotit, častá lítost, že zrovna nemám u sebe foťák a představivost. Nepíšeš, co tě na tom láká, jestli si tím vydělávat nebo se proslavit. Na to zapomeň. Fotky se dělají především pro vlastní potěšení a fotit se dá opravdu čímkoli a cokoli.

jofa*

Tak zkusit to můžeš vždycky. Kompakty jsou laciné a foták se ti vždy bude hodit, i když nebudeš mít ambice a předpoklady k nějaké závažnější práci s fotografií. Kompakt pro začátky bude téměř kterýkoliv kolem 4 000 Kč. K dobré fotografii se dá rozhodně časem a zkušeností dopracovat. Dívat se a dívat se kolem sebe. Je však třeba být trpělivý a pochopitelně i určitou dávku talentu a vidění všedních i neobyčejných věcí. Špičkových fotografů od narození mnoho není.

kl*
hodnocení

Nechci se tím živit, ani proslavit. Ani mě nenapadlo, že by to bylo možné. Chci to dělat hlavně pro vlastní potěšení.

Váhám hlavně proto, že dát do něčeho 30 000 a pak by mě to třeba přestalo bavit se mi nechce...

hodnocení

0x

Velmi dobré rady či info najde člověk na fórech s mobily... přinejmenším maximalizuje pomoc sebe samého fotáku...dájí příklady jak chyb se vyvarovat neb mobil nemá tolik možností nastavení jako klasika..atd..

Jinak co dnes vím tak pro začátek stačí malý zmetek z eshopu do 3tis..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]