Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký foťák vybrat?

Od: boule® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, plánuji pořídit foťák na běžné rodinné focení a hlavně s kvalitním natáčením videa. Po recenzích jsem našel, že asi nejlepší video má panasonic lumix. Jaký tip ale už neumím rozhodnout, protože tomu vůbec nerozumím. Můžete někdo prosím poradit, napsat zkušenosti apod.? Cenová relace tak asi do 5.000 kč. Líbí se mi panasonix lumix DMC-FS10, FS30, TZ7, TZ8 atd. Děkuji všem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tazatel chce dělat rodinné fotografie a video... Kvalita, respektive rozlišení videa u fotoaparátů je dnes lepší než rozlišení a kvalita fotografií u videokamery. Ze vzpomínaných Lumixů bych volil jednoznačně TZ 8.
Před rozhodnutím bych navrhoval projít příspěvky okolo foto, vpravo do modrého pole napište třeba
digitální fotoaparát
nebo foťák

hodnocení

2x
Mohu potvrdit, že kdyby ta FZ 38 byla ve výběru tazatele, moje doporučení by padlo na ni. Ale protože ve výběru byly všechno kompakty do kapsy, zřejmě tazatel tento větší typ aparátu nechce.
doplněno 15.12.10 16:46:

po Vašem dalším doplnění bych potom navrhoval TZ 10 momentálně jeden z nej... v kategorii do kapsy

digitalni-fotoaparaty.heu/...

hodnocení

0x

Pokud chceš natáčet video, kup kameru. Foťák sice pěkně točí video, ale ergonomicky se k tomu nehodí. To samé platí pro kameru - fotku s ní uděláš, ale ergonomicky se tomu nehodí. Nejlepší je používat věci k tomu k čemu jsou určeny, tyhle překombinované multifunkční záležitosti jsou k ničemu...

hrbac
hodnocení

0x

Já mám foťák Panasonic Lumix FZ38 a jsem s ním moc spokojený.

digimanie.cz/...

Točím na něj také videa a ty jsou myslím již celkem hodně kvalitní. Při videu funguje např. i zoom, nahrávaný zvuk je stereo. Je sice trochu dažší, než potřebujete, ale je opravdu velice kvalitní na obrázky i videa.

hodnocení

Tak tedy asi popřemýšlím o té fz38. Je sice trochu dražší, ale na Heureka.cz ho docela chválili. Děkuji

hodnocení

Ale stajně bych radši menší, tedy kompkat :). Něco za rozumnou cenu s rozumnou kvalitou.

zima*
hodnocení

0x

Mám lumix DMC FS4 a jsem s ním spokojená. Mám ho už delší dobu, takže je možné, že už není v prodeji. Ale jedním z jeho následovníků by mohl být DMC-FS10. Pro rodinné focení a občas nějaké natáčení určitě postačí. A ani není drahý.

hodnocení

Co říkáte na toto? Panasonic lumix DMC-ZX1 digitalni-fotoaparaty.heu/...

Je to asi kompromis mezi TZ10, která je pro mě zbytečná a FS10. Co myslíte?

ta TZ 10 má snad trochu lepší světelnost na dlouhém ohnisku a lepší zoom, a GPS, jinak jsou si s ZX 1 velmi podobné,

na fotografování v místnosti a krajinek mají velmi dobrý širokoúhlý objektiv...

FS 10 má dobrou světelnost na širokoúhlé straně, ale bídnou na dlouhé straně,

jinak jsou to vše fotoaparáty typu namiř a zmáčkni, o vše se postará automatika... začátečník, který se hlouběji nezajímá, bude spokojený...

U této kategorie fotoaparátů je řešení světelnosti k smíchu...

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Dnes jsem nakonec objednal Panasonic Lumix DMC-TZ8.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]