Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, plánuji pořídit foťák na běžné rodinné focení a hlavně s kvalitním natáčením videa. Po recenzích jsem našel, že asi nejlepší video má panasonic lumix. Jaký tip ale už neumím rozhodnout, protože tomu vůbec nerozumím. Můžete někdo prosím poradit, napsat zkušenosti apod.? Cenová relace tak asi do 5.000 kč. Líbí se mi panasonix lumix DMC-FS10, FS30, TZ7, TZ8 atd. Děkuji všem
po Vašem dalším doplnění bych potom navrhoval TZ 10 momentálně jeden z nej... v kategorii do kapsy
Pokud chceš natáčet video, kup kameru. Foťák sice pěkně točí video, ale ergonomicky se k tomu nehodí. To samé platí pro kameru - fotku s ní uděláš, ale ergonomicky se tomu nehodí. Nejlepší je používat věci k tomu k čemu jsou určeny, tyhle překombinované multifunkční záležitosti jsou k ničemu...
Co říkáte na toto? Panasonic lumix DMC-ZX1 digitalni-fotoaparaty.heu/...
Je to asi kompromis mezi TZ10, která je pro mě zbytečná a FS10. Co myslíte?
ta TZ 10 má snad trochu lepší světelnost na dlouhém ohnisku a lepší zoom, a GPS, jinak jsou si s ZX 1 velmi podobné,
na fotografování v místnosti a krajinek mají velmi dobrý širokoúhlý objektiv...
FS 10 má dobrou světelnost na širokoúhlé straně, ale bídnou na dlouhé straně,
jinak jsou to vše fotoaparáty typu namiř a zmáčkni, o vše se postará automatika... začátečník, který se hlouběji nezajímá, bude spokojený...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.