Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme televizor (crt) JVC typu AV-21QS5SE, z ničeho nic, když tv běžel zhasla obrazovka a z tv se začal ozývat podezřelý cvakavý zvuk. Tv jsem vypla a nechala vychladnout, ale po zapnutí obrazovka nešla a znovu se ozývá cvakání. Bude obrazovka v háji? Problém je, že je tv velký a odvoz do opravny je pro mě problém, také nevím, zda se kromě lcd a plazmy ještě dnes něco opravuje.
Běžně se stále opravují i starší televizory. Měli jsme kdysi podobný problém. Opravář mi do tetefonu sdělil, že už nemám televizor zapínat. Přijel, zapnul televizor a ten začal hořet. Bylo tam vadné trafo. To je moje zkušenost. Opraváře si můžete objednat i domů. Já osobně bych už neinvestovala do opravy staré televize, ale koupila si novou. Mě tenkrát výměna toho trafa vyšla více jak na tři tisíce.
To je z velkou pravděpodobností vyschlý jeden malý kondenzátor ve spínaném zdroji - je to obecně dost častá závada a je to korunová záležitost. Jen mít někoho kdo vám to vymění. Až v druhé řadě to může být jiná závada, která způsobuje pravidelné vypínání elektronické pojistky toho zdroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.