Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se s vámi poradit. V kuchyni mi při zapnutí vypínače praskla bodovka, sklo na žárovce se roztříštilo na kousíčky. Koupil jsem tedy novou bodovku a při zapnutí vypínače se mi stalo opět to samé, sklo se roztříštilo, byla to pecka. Napětí jsem naměřil 230V v místě napojení žárovky. Prosím můžete mi někdo poradit kde by mohla chyba proč mi žárovka vždy praskne a roztříští se na kousíčky? děkuji
Co jsem zapomněl napsat tak mi odešel při výměně žárovky i vypínač, jelikož to byla rána jak z děla, vyhodilo to hlavní jistič, poraďte co s tím?
Ano samozřejmě koupil. Co je divné na tom, že žárovka která tam byla původně cca 5 let praskla a roztříštila se a další žárovku co jsem koupil to udělala také, všude střepy a odešel i vypínač
Zdarec.Pokud je to opravdu bodovka na 230V tak to vypadá na prošvihlé vedení a jdou Vám občas dvě fáze na objímku.A nebo někdo nedávno předělával elektroinstalaci bez výchozí revize.
Kdyby měl prošvihlé přívody mezi sebou k žárovce, tak by žárovka neodcházela, ale kdyby měl upadlý nulák a fáze přes žárovku proti jiné fázi přes jiné spotřebiče - to možná.
byť nerad, tak píšu, jediná rozumná rada je:"zavolat elektrikáře". žárovka je prd a nemá žádný významný odběr, pokud to dělá takovéhle problémy, je příčina někde v opbjímce nebo v drátech a je to docela nebezpečné. Nepodceňujte to.
doplněno 12.12.10 18:17:už mě to došlo,proč zárovka praská, (typ)!NECHLADÍ SE! z nějakého důvodu. V zaměstnání nám takhle odcházely jedna za druhou= špatný způsob instalece bez odvodu přebytečného tepla, tak vám odejde vždy.
žárovka, která praská z dúvodu špatného chlazení, praská obvykle až po několika minutách. Mě se to spíš jeví, že je to v důsledku přepětí.
Moc věcí najednou - to se mi nezdá. Bodovka byla na 12 nebo 24 voltů, proto řachla a vzalo to sebou vypínač, protože s takovou žarovkou nemohl vydržet ten proud - tak to vidím já...
doplněno 13.12.10 09:28:I ta nejšmejdovější žárovka nepukne hned po zapnutí, pokud se do ní nedostane několikanásobně větší napětí. Ani 380 voltů neodrovná žárovku na 230V okamžitě, ale po nějaké době (řádově možná minuty)
Byl jsem moc zvědavý jak to dopadne - byl jsem si na 199% jistý, že ta žárovka byla na míň...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.