Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Repro k zesilovači?

Od: onys odpovědí: 4 změna:

dobrej chci se optat když koupím reprak kterej bude mít 30W (rms) a zapojím ho na zesik(4X90W) tak jestli potom bude vykon jednoho repra 90W (rms)? nebo radsi koupit nakej kterej bude hrát 90W (rms), díky za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Znova stejná otázka?

Pokud dáš 30W repro k 90W zesilovači, je riziko, že při vysoké hlasitosti repro přebudíš a odpálíš.

Proto je lepší mít vždycky repro s vyšším výkonem, než je výkon zesilovače, aby k přebuzení nemohlo dojít.

Ať dáš zesilovač jak silný chceš, z reproduktoru se "silnější" nestane, ale právě hrozí jeho poškození.

doplněno 28.12.12 22:09:

pokud tedy ještě nemáš koupeno, kup buď reproduktory s vyšším výkonem, nebo zesilovač s nižším. Dle mého názoru je 4x90W absolutně přehnaný výkon.

Jen tak mimo pro informaci, moje stereo sestava se zesilovačem 2x 10W TESLA a reproduktory 2x 20W taky TESLA, při hlasitosti, no... vysoké, až kdy začíná být hlasitost poslechu nepříjemná (reproduktory mám na zemi asi 1,5 m od stolu každý na jiné straně) má celá sestava odběr cca 15W!

onys
hodnocení

vtom případě nejakej reproduktor ktery bude mít okolo 90w rms?

praivo*

Jojo, když jsem kdysi zapnul TW44 asi na 80% hlasitost, třásla se mi podlaha :-D

briketa007*
hodnocení

0x

Souhlasim s predchozi odpovedi.

Jeste bych podotknul ze vykon zesilovace asi nebude uveden v RMS (špičkový výkon) ale spise SIN a proto ten reprak, ktery ma 30RMS (realne tak 10SIN). odejde o to driv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]