Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když se magnet dotkne obrazovky TV

Od: kometaa odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, neteř se dotkla magnetem obrazovky televize, je tam teď barevný flek, nevíte co s tím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Demagnetovat demagnetizérem. Minulý týden jsem ho vyhodil ...:(

hodnocení

3x

Stačí televizor vypnout hlavním vypínačem(ne ovladačem) např.přes noc a barevná skvrna sama zmizí.V televizoru je kolem obrazovky tzv. demagnetizační cívka,která po vypnutí automaticky skvrnu odstraní.

hodnocení

2x

U některých TV probíhá demagnetizace po každém zapnutí dálkovým ovladačem u některých jen při zapnutí hlavním spínačem na TV. Tak to několikrát zkuste, pokud to nezabere, tak si půjčte od někoho trafopájku nebo něco s podobně velkým transformátorem a při zapnutém TV, krouživými pohyby a pomalu vzdalovat tím zapnutým transformátorem kolem postiženého místa - opakovat až do zmizení fleků.

hodnocení

1x

Jak už jsem psal tak záleží na modelu jestli se vnitřní demagnetizační cívka zapíná při zapnutí hlavním vypínačem nebo dálkovým ovládání. Po zapnutí je slyšet krátké zabručení. Je to jen u televizí a monitorů vybavených klasickou obrazovkou (CRT), jen ty jsou náchylnéna magnetické pole díky vnitřní ocelové masce která má za úkol správný dopad elektronických paprsků na jednotlivé barvy luminoforu. Nejcitlivější na vnější magnetické pole jsou ze systémem delta, pak In-line a nejméně choulostivé jsou trinitron.

buss
hodnocení

0x

Monitory demagnetizaci mají, dalo se to udělat i u TV, ale hlava to bývávalo kdysik dosr často... hledat na intu

třeba toto

search.seznam.cz/...

hodnocení

0x

Mám dotaz.

Jak se taková megnetizace projeví?.?.?

smakaballl*
hodnocení

0x

mě to způsobila zapojená lampička u televize *zed*

no a pomohlo mi vypnout TV ale úplně ze zásuvky na zhruba 1 hodinu

a fleky zmizely

*slunce**slunce**slunce*

Já sem se ale neptal co to způsobuje ale jak se to projevuje!.!.!.!.!

smakaballl*
Dobrý den, neteř se dotkla magnetem obrazovky televize, je tam teď barevný flek
nevíte co s tím?
, je tam teď barevný flek,
, je tam teď barevný flek, ,
, je tam teď barevný flek,
to je oč tu běží
hranol*

No a takto nějak to flekatí

hranol*
hodnocení

0x

Takto to vypadá s tou pájkou

ar*
hodnocení

0x

Ono to jde i normálním magnetem. Jednou jsem to viděl jak to dělal opravář TV v době dávno minulé a když si otec před lety postavil na TV slavné "savětskoje digitalnoje" hodiny, tak mu taky na obrazovce po nějaké době naběhl barevný flek. Vzal jsem magnet a postupně jsem ten flek jakoby vyháněl ke kraji obrazovky až zmizel. V dnešní době demagnezitérů to je o něčem jiném.

kometaa
hodnocení

0x

Děkuji všem za radu, televizi jsem přez noc vypla ze zásuvky a fleky zmizeli.

smakaballl*

*palec*no tak hlavně když se povedlo *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení tv zásuvky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]