Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení TV a domácího kina

Od: yakub® odpovědí: 5 změna:

Zdravím.

Mám toto domácí kino - > sencor.cz/...

a tuto televizi -> alza.cz/...

Nyní to mám propojeno přes SCART s tím, že DVD mám přepnuto do módu SCART, čímž mohu sledovat klasicky TV, ale zvuk mi přes scart leze do 5.1 bendicek, cili lepsi ozvuceni. Ale problem je, ze prave musim TV ovladat tv ovladacem a zvuk DVD ovladacem. Navic musim mit vzdy zapnute DVD, cemuz se asi nevyhnu, kdyz jsou z nej vyvedene ty reprobedny. Ale lze tyto dve zarizeni nejak propojit abych mohl pouzivat jen TV ovladac? Nebo jake zarizeni dokoupit, abych reprobedny od domaciho kina mel pripojene jak k TV tak i k DVD?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

2x

všechno jde ;)

1) toto by vyřešil univerzální ovladač

2) nerozumím, to jako repráky píchnout bez dom.kina do TV?, tak to by nešlo, repráky musí mít zesilovač, stačí jen na domácím kině přepnout vstup, jinak to fakt asi nepůjde...

hodnocení

nemyslel jsem primo bedny k TV. to vim, ze prave potrebuji "neco" mezi. Me se jedna o to CO :) a taky jestli pres to jde pripojit pak i dvd, aby se neztratila ta moznost prostoroveho zvuku. Zkratka si to predstavuju jako bednicku, co ma 6 vstupu pro reprobedny a xx dalsich vstupu pro zarizeni, ktera budou pouzivat ty bedny. At uz to je tv, hifi, dvd . A nejlepe, pokud by slo primo ti zarizenim jeste nastavit hlasitost jednotlivych reprobeden jako je to treba u DVD, jenze to po vypnuti to nastaveni ztrati. A ja pak podle toho, ktere zarizeni zapnu, tak pujde zvuk... ted mi tak ale doslo, ze to by chtelo asi fakt univerzal ovladac na tu bedynku, ktery by ovladal i ostatni zarizeni ...

fidonet*
hodnocení

2x

Yakube, nelze. Mám to doma taky tak jen s jinými zařízeními ... i když! teď mě napadá , že vlastně lze :) Universální ovladač. Dokáže se naučit signály. Já už to ani tak nevnímám, protože mám SONY a ta má ovladač do kterého jde k základním dodat ještě 30 dalších signálů. Takže s ovladačem SONY od zesilovače, ovládám TV, satelit, Video ( to mám jako stanici pro rozvod obrazu do další TV ) a CD carusel . Ale i tak mi leží další ovladače vedle, protože 30 signálů je sakra málo ... Takže googl a hledat universální dálkové ovladače .. tahle cesta je schudná, ale mě se ty ovladače nelíbí, a je potřeba dát pozor na to ZDA se umí NAUCIT signály. Tedy že ho dáte učit, on se změní na příjmač, a jiným ovladačem mu pošlete signál, který on se naučí a uloží si ho do paměti. Protože jen předvolené signály u universálu mnohdy vůbec nestačí a některé signály ani neznají ...

hodnocení

Hm. to me docela stve, protoze ta TV ma nejakou spesl funkci, ze sama udrzuje hlasitost na urcite mezi. Cili typicky mezi prechodem z poradu na reklamu zacnou televize rvat, tady ta to nejak zkoriguje. I programy se mi zdaji vsechny stejne hlasite. Pres to dvd mam pocit, ze co kanal, to jine nastaveni zvuku. A ikdyby to DVD melo nejakou regulaci zvuku na kanaly, jak mivaji TV, tak pri vypnuti DVD (ne standy, ale OFF) tak vse ztrati. A mit zaple dvd jen kvuli tomu, ze mi jde zvuk do reprobeden mi pripada zrani proudu... Jakmile ale jedu pres ten scart, tak to prave nefunguje. Porad menim v ruce ovladace jak lojza. Prepnout program TV ovladacem, jezis to rve -> ztisit hlasitost dvd ovladacem. Skoncila reklama ->prepnout TV ovladacem -> zesilit DVD ovladacem. Navic, co jsem se docetl, tak scart je uz OUT, tak jsem myslel, zda pres nejake jine kabely ten signal neprochazi jinak. Zkratka abych nemusel na DVD stale neco nastavovat. Jelikoz se v teto audio/video technice nevyznam, tak jsem myslel, ze treba dokoupim nejake zarizeni do ktereho pichnu reprosoustavu 5.1 a napojim jak TV tak DVD a jen podle toho co budu pouzivat (TV - DVD) budu pouzivat ten ci onen ovladac, ale to je asi nerealne. Ale pak nechapu, proc na kazdem druhem ovladaci jsou tlacitka "tv" "dvd" "video" atd kdyz jsem nikdy nebyl schopny to nejak propojit aby to skutecne takto reagovalo ... (cetl jsem si to ted xkrat po sobe, no je to hodne zmatecne napsane, ale nechce se mi to cele prepisovat)

rob*

ještě mě napadlo, co přivést zvuk ze sluchátek? zkuste jestli ta korekce zvuku jde i přes sluchátka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]