Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chápu že toto není poradna pro mobily,ale měl bych pár otázek ohledně mobilů,tak snad mi to odpustíte a odpovíte
Rozmýšlím se mezi 2 mobilama (chci dotykové s wifi) Nokia 5530 xpress music neboSamsung s5620 monte (no pokud by jste měli ještě nějaké nápady tak sem snimi).Má tu někdo zkušenost s nějakým s těchto mobilů?
K otázkám:
Celkově mi příjde lepší ten Samsung,protože je levnější a jak to vypadá softwarově vybavenější.No ale Nokia má navíc něco co nechápu
Nokia
1)Například má paměť RAM,no dobře vím co je to ram,ale když RAMka v dotykovém mobilu není,poznám to nějak?Je pomalejší?Horší internet?Pomalé videa?
2)Má procesor a jádro To má snad každý mobil ne?To znamená že ten samsung bude pomalejší nebo co?Toto nechápu,slyšel jsem že spíš na Nokia je pomalejší
3)A to hlavní
Operační system:Co to je?Chápu,že to bude něco jako na kompu nebo u mě na noťasu,ale jako co mi to dává navíc v mobilu?Ta nokia má mít Symbian a ten samsung nic
4)Aplikace třetích stran:To má taky jen nokia,to znamená,že si nic do mobilu bez toho nestáhnu?Jako například Opera mini atd,tak na to mužu u samsungu zapomět?
Ten samsung právěže toto všechno postrádá a já bych si rád,když tak stáhnul nějaké aplikace např Opera mini atd...
To je zatím vše
1) 128 MB RAM je u mobilu celkem slušné.To znamená,že pokud budete u té Nokie využívat multitasking (spuštěné několik aplikací najednou,podobně jako u PC může pracovat s několkika programy najednou),tak se vám podaří spustit najednou opravdu velké množství aplikací.Pokud je paměť RAM už malá,mobil si podle potřeby aplikace sám ukončí,což není dobré,protože pokud píšete například nějaký dlouhý text v kterékoliv aplikaci a najednou je bez uložení ukončen,tak to docela naštve.Můj mobil má papírově nějakých 44 MB RAM,po startu je ale max. velikost RAM něco kolem 18 MB,no a pak už to jde z kopce.Okolo 2-3 MB je lepší už mobil restartovat,protože je multitasking téměř nemožný.Aplikace se pořád ukončují.Protože ale ten Samsung multitasing nepodporuje,tak by mě spíš nezajímala RAM,ale to zda,budu vůbec multitasking využívat.
2) Na rychlost (pomalost) mobilu má vliv hodně věcí,nejenom samostatný procesor.Například to,zda má mobil OS,který ho hodně zatěžuje.Kolikrát je mobil bez operačního systému s hodně nižší frekvencí procesoru rychlejší než mobil s OS se ,,sebenadupanějším"procesorem.Věřil bych i tomu,že ta Nokie bude právě díky OS pomalejší.
3) Doporučuji si přečíst tento článek :
Zkráceně.OS v dává možnost uživateli si doinstalovat další a mnohem lepší aplikace než jsou java aplikace (v tomto případě Symbian apliakce).Symbian aplikace bývají obvykle ve formátu *.sis a *.sisx.Symbian aplikace vám dovolí skoro vše.Hrát si se systémovými soubory,nastavovat autorestarty mobilu apod.kravinky... Kdežto java aplikace fungují ,,pouze"například pro nějaké výpočty (různé kalkulačky) nebo to jsou v podstatě nějaké ,,databáze"ve kterých se dá dle kritérií vyhledávat (například aplikace Svátky,různé slovníky apod.) nebo mohou například posílat SMS přes internet (například Oskárek),vykonávat připojení k internetu (Opera mini,Jimm apod.)...rozhodně vám ale neumožní cokoliv systémového.
Nadruhou stranu ale OS mobil hodně zpomaluje.Mám také Symbianovou Nokii,kolikrát je ale kamarádova hloupá Nokii 6300 o dost rychlejší než ta moje,například pokud vykonáváme stejný úkon (například spuštění hudebního přehrávače,odesílání SMS apod.)Na to si ale člověk zvykne.
4) Pokud ten Samsung nepodporuje instalaci aplikací třetích stran,tak tomu bych rozumněl tak,že si tam budu moci naistalovat pouze aplikace vydané Samsungem,což je značně omezující.Podobně to má například i IPhone,jiné aplikace než z AppStoru se tam bez JailBreaku (tím se dají nainstalovat i jiné aplikcae než z AppStoru,ovšem mobil je zranitelnější a ztrácíte záruku) nedají nainstalovat.Nevím,zda existuje u Samsungu nějaký podobný fígl typu Jailbreak.To bude muset poradit nějaký vlastník Samsungu.
Pokud bych vám mohl poradit,já osobně bych tedy šel do té Nokie,pokud vám nebu vadit mírné pomalejší chování telefonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.