Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl jsem si u T-mobile udělat tarif a mít tak mobil za 1,-. Ale k mému údivu mi řekli, že musím zaplatit dopředu 1.500,- za něco jako vratná záloha. To mě překvapilo, páč jsem o tom nikdy před tím nebyl informován. U 02 jsem měl už paušál a tam po mě žádnou vratnou zálohu předem nechtěli a dali mi rovnou telefon za 1,-. Čím to je? Je to možný, že u 02 jsem měl dobíjecí sim kartu a u toho t-mobilu jsem neměl vůbec simku nikdy?
Dejte si pozor. Jestli nevíte přesně jaký mobil máte dostat, tak se připravte že to může být slušná cihla. Bratr si zařídil smlouvu s mobilem za korunu a nakonec ten mobil dostala máma.
Byl jsem v T-mobilu, začal se mi tam líbit jeden telefon, byl by za 1,-, když bych podepsal smlouvu, že bych měsíčně platil nějakou částku... Nicméně, když jsem šel k obsluze prodejny, řekla mi, že musím zaplatiti 1.500,- předem, což mě šokovalo, protože u 02, kde mám už asi 10 let simku jsem přišel a dali mi ten telefon bez problému za 1,- a žádný peníze dopředu za telefon nechtěli. Proto se ptám jak je to možné, je to třeba tím, že u T-mobilu jsem neměl nikdy simku, tedy jsem u nich nebyl klientem?
Každý operátor to má jinak.
Kdysi jsem také měla telefon od t-mobilu a také jsem platila nějakou kauci.Myslím,že byla vratná po cca 3 měsících bezproblémového placení paušálu.
T-mobile toto dělá u nových zákazníků a (pokud vím) Vodafone také (liší se jenom výše zálohy, u Vodafone to bylo 1.000 Kč).
Ale nemusíte z toho mít obavy. Budete-li včas platit faktury za služby, začne T-mobile po třetí platbě faktury odečítat ze zálohy. Po vyčerpání (vrácení) zálohy bude normálně fakturovat.
Vzit si mobil "za korunu" a upsat se na dva ci tri roky k operatorovi jako nevolnik k feudalovi a mit povinnost mesicne calovat nejakou minimalni castku, minimalni plneni, i kdyz treba nebudu volat... takze hodnotu mobilu za ty 2-3 roky preplatim xkrat, je krajne nerozumne a nerozumim svym znamym,kteri na podobne vejicky a hacky operatoru obcas skacou.
Pred Vanoci jsem kupil v Regensburgu v Saturnu novy jednoduchy mobil Samsung za 14 Euro. Vola, sms posila, zaruka atd. Nepredstavitelne, ze bych se kvuli podobnemu mobilu upsal s minimalnim plenimvna 2 roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.