Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace vs nová záruční lhůta?

Od: jarda* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, reklamoval jsem reproduktory k PC v záruční době, reklamace proběhla opravou, nic mě to nestálo. Chtěl bych se ale zeptat, zda od této doby začíná běžet nová záruční lhůta 2 roky nebo ne? Nebo je pouze nějaká záruční doba na opravu?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Záruční lhůta se prodlužuje o dobu,po kterou byl výrobek v opravě.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych řekla, že nikoliv. Prostě dnem, kdy jste zakoupil reproduktory, běží záruční lhůta 2 roky. Během těchto let se může výrobek pokazit, dáte ho opravit. Ale lhůta záruční se o to neprodlužuje. A ani není záruční doba na opravu (to až v případě, že je po záruční lhůtě). V době záruky máte nárok na opravu zdarma.

doplněno 03.12.10 13:58:

Pravdu má poradce, co odpověděl přede mnou. Na moji odpověď pohlížejte jako na zavádějící. Prostě - pořád se člověk učí. Omlouvám se za mylnou odpověď.

Jak jsem napsal,tak to vždycky bylo.Jestli je nějaká změna,tak jsem ji neregistroval.Tazatel může na internetu nakouknout do Občanského zákoníku.

doplněno 03.12.10 14:00:

Tak jsem zkusil nakouknout sám a ke změně asi došlo,omlouvám se za dezinformaci. Pouze při výměně vadného výrobku za nový vám začíná běžet nová záruční lhůta.

eulalie*

Ano, máte pravdu. Též jsem teďka nahlížela do Občanského zákoníku. Ještě že poradna existuje, hnedka jsem chytřejší. *hi*

kyslikkk
hodnocení

0x

ahoj já sem reklamoval mp3 a od opravy začla běžet nová záruční doba,takže by to mělo být i ve vašem případě.škoda,měl ste se schválně zeptat. v případě nějakých problémů okamžitě reklamovat.

Eulalie. To bylo fajn,jak jsme si gentlemansky dávali za pravdu... Já nevím,kam jsem koukal,trošku mě to zmátlo.Jinak po opravě nové dva roky určitě běžet nezačínají.

eulalie*

Chudák tazatel, když on teďka nemůže vědět, kde je pravda. Ale snad se v těch odpovědích vyzná... :)

kyslikkk

tak nevím ptal sem se té prodavačky a ona že jo.možná sama nevěděla tak radši odpověděla pozitivně. nejlepší je se zeptat v tom obchodě.

Výtah z Občanského zákoníku. Tady to má tazatel všechno po kupě:

§ 627

(1) Doba od uplatnění práva z odpovědnosti za vady až do doby, kdy kupující po skončení opravy byl povinen věc převzít, se do záruční doby nepočítá. Prodávající je povinen vydat kupujícímu potvrzení o tom, kdy právo uplatnil, jakož i o provedení opravy a o době jejího trvání.
(2) Dojde-li k výměně, začne běžet záruční doba znovu od převzetí nové věci. Totéž platí, dojde-li k výměně součástky, na kterou byla poskytnuta záruka.

buss
hodnocení

0x

Prodlužuje o dobu opravy, ale je také možné, že něco dodali jiného a to má svoji ZL.

doplněno 03.12.10 15:22:

Konečně někoho napadlo podívat se do OZ. Tak to je změna, protože dříve to tak bylo. Do dvou let se to stejně vyhodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]