Nejste přihlášen/a.
Zdravím nedávno jsem zde psal že jsme v olomouci přešli na DVB-T a přechodem nám smazali čt2 jinak vše zůstalo při starém.Když jsem připojit set-top-box nenaladil jsem nic jen 4 programy čt kde se ukazovalo jen žádný nebo špatný signál a obraz byl kostičkovaný a sem tam něco zaznělo+skákal signál z 59%na 69% a kvaliita zstávala na 10%.Bydlím v paneláku a radili jste mi řže to bude anténou.Anténa byla nasměrována na brno takže se přešlo na multiplex 1,2,3(nova cinema,barandov TV,prima cool atd) ale s multiplexem 1,2 mám pořád stejné problémy jako v prvním případě.Obraz se kouše je nekvalitní ale stále je multiplex 2(nova,prima atd...) stále hezčí (ikdyž to se na tol nedá dívat) než multiplex 1(čt1,čt2...) a multiplex 3(z1 a public TV) je naladěn bez problémů,funguje krásně bez sekání ale nevím proč.Všem v paneláku fungují všechny programy jen u nás je to nějaké špatné.Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji za všechny rady
Nemáš na STB zapnuto napájení antény? Vyzkoušej nějakou svoji anténu, třeba nějakou okojovou, stačí malý proutek. I to ti může dát informaci o příjmu.
Tak jsem to vypnul a pořád t dělá to samé použil jsem náhradní anténku a ukazje to žádný nebo slabý signál(bez žádného obrazu ani bez čtverečků)
To chce někde v menu najít ukazatel síly a kvality signálu a s tou antenkou hledat nejlepší polohu. Z vlastní zkušenosti vím, že někdy rozhodují změny polohy o centimetry. Jakmile ukazatel signálu ukazuje nad 50% začíná být obraz použitelný.
doplněno 03.12.10 00:28:chce to ale najít kompromis mezi všemi 3 kanály (jeden kanál nese všechna ČéTéčka, další Novu, Primu, Novu Cinema a Primu Cool, další kanál nese Z1, Public TV)
doplněno 03.12.10 00:32:Já jsem ten kompromis s pokojovou anténou hledal dlouho a opravdu pohybem o centimetry, jenže pak stačí zásadnější změna počasí a anténku musím zase přemístit.
No právě rady si cenním díky
ale vrtá mi hlavou když máme společnou a všem to funguje proč mě ne.Kdyby nefungoval žádný program tak neřeknu ale takhle když funguje něco bez problémů a něco skoro vůbec tak nevím proč to tak je a docela by mne to zajímalo
Vzpomínám si, že s jedním z mých DVB-T přijímačů jsem měl podobný problém, něco chodilo a něco né a jednalo se taky o napojení na společnou anténu. Vyřešil to malý kondenzátor zapojený mezi sředový drát koaxialního kabelu a středový kolík konektoru. Kondenzátor řádově desítky pF.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.