Nejste přihlášen/a.
privezl jsem si z kanady TV sony a zjistil jsem zeprijimac je v norme ntsc ktera samozrejme v evrope nefunguje vi nekdo nejakou radu jakym zpusobe ji zde zprovoznit
Diky sazava
Nejen že se obraz liší rozlišením,ale hlavně počtem řádků.PAL - 576 řádků,768 bodů v řádku.50 Hz / 230V
NTSC - 720 řádků ,540 bodů. 60 hz / 120 V
Nové televizory pro digitální příjem mají konverzi,že by měly přehrát obraz z DVD z jakéhokoliv formátu.V Ntsc tu nikdo nevysílá,tak není co řešit.
Horší to bude s tím napájením.Mít zdroj,který umí 120 V a 60 Hz.Při příkonu televizoru.
JABRAKA
Jabrako, nechci být kverulant, tvých odpovědí si neobyčejně vážím, ale nemá NTSC 480 viditelných řádků?
doplněno 01.12.10 21:36:A PAL v řádku 720 bodů?
Jabraka:
Pokud vím tak rozlišení se udává hlavně v počtu řádků a zmotals ty čísla dokonale.
Kmitočet sítě byl pro TV naposledy důležitý když se používal Nikkopův kotouč. :D. Už asi 35 let se používají v TV spínané zdroje a do těch se může pustit i stejnosměrné napětí.
No nevím,mám před sebou Kotka z roku 80 a pořád síťový zdroj.Já hraju na TESLU z roku 92 a také nemá spínaný zdroj.
Ale řádkový ani snímkový rozklad není podle sítě.Ale to tady neřešíme,jen se jedná o konvergenci mezi PAL a NTSC.Ty počty řádek mám z odkazu.To co zajišťuje obraz,nepolemizuji o skrytých řádcích.Američani musí mít své výmysly,kdyby na chleba nebylo.Kdybysme se nechali okupovat už tenkrát,co nás navštívili v Plzni tak bychom měli NTSC také.
JABRAKA
Pardon, zapoměl jsem dodat, že ve světě...Měl jsem Sony Trinitron v 76 roce a měl spínaný zdroj. PAL má 640 kompletních řádků, NTSC má 520, horizontálně se rozlišení udávalo jen teoreticky, protože v analogovém vysílání záleželo na mezním kmitočtu obrazu a ten byl dodržen jen na straně studia a vysílačů. To, že barevná CRT TV měla takový a makový počet otvorů v masce horizontálním směrem, ještě neznamenalo, že má takové rozlišení.
doplněno 02.12.10 09:57: Kdyby měl NTSC tolik řádků a bodů jak pišeš tak by obrazovka musela být obdélník na stojato a u palu používáš čísla viditelných řádků a ntsc všech a zaměněných s body - docela dobrý guláš
Jabraka-Jabraka
zase vedle...
sazava:
To musí být docela starý model, už hodně let se vyrábějí multi-systémové. Nejjednodušší je koupit settobox a je po problému, každý má kodér PAL a NTSC.
doplněno 03.12.10 19:52:Například tento:
tuhle krabičku zapojíte zezadu do TV do SCART (pokud jej ta kanadská verze má - za oceánem si spíš hrají na propojeni přes CINCH neboli RCA ) a ani nebudete vědět, že máte něco navíc a ještě vám to bude fungovat jako videorekordér na paměťové karty,nebo USB flash disk, přehrávač MP3, prohlížeč fotografií...
To nejde! V tom formátu musí vysílat provozovatel-a tady žádný v této normě nevysílá.
doplněno 01.12.10 20:40:A mám takovej pocit, že se nechytáte protože když chcete televizi do Evropy musíte si koupit s našima normama.Jedině to krmit z jinýho zdroje např.AV přes set-top-box.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.