Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platí se za Wifi u mobilního telefonu?

Od: jenik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Vím že je ta otázka trochu divná,protože zadarmo ani kuře nehrabe že?...ale přesto se chci ujistit u telefonu dejme tomu nějaky dotykový dnešní mobilní telefon,když se připojím na internet bez wifi tak asi budu platit a když se připojím přes wifi tak je to zadarmo pokud je nějaká v dosahu?Myslím tím jako,že pokud najdu signal a tam se připojím,tak jestli mi to nebude užírat kredit,nebo jestli mi nedojde dopis ať doplatím 10 000kč za internet.Nebo jak je to stím iternetem a wifi,vysvětlí někdo?Opravdu se stím u mobilů nevyznám(u notebooku a PC už jo).

Zjednodušeně,platí se u mobilů za připojení na internet přes Wifi

Děkuji za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalll*
hodnocení

2x

No proč jste to nenapsal jen zjednodušeně? :)

Ne, za wifi připojení se neplatí, internet je už zaplacený tam, kde je připojený...Tedy ho platíte jako normální internet a nebo je poskytován v okolí zdarma (nějaká restaurace třeba) nebo ho dotyčný nezabezpečil...

Jsou i další situace,které vám mohou užírat kredit,např.pokud budete používat navigaci v telefonu,byť bez připojení na internet,ale budete mít nastaveno použití asistovaného GPS,budou vám letět korunky z kreditu.Nebo pokud budete surfovat přes wifi a ztratíte signál,telefon by se mohl přepnout na wap a tam platíte po minutě.Chce to dát si pozor.

alf*

nastavení pro wap je první co v telefonu ruším a definici přepisuji definicí bodu internet který je "grátis" Že by přešel sám, no možná, já veškerou automatiku u všech aplikací vypínám a připojování si řídím ručně, otravné, ovšem za hranicemi vím že se mi nic nepřipojí samo. A ještě mám pro jistotu nastaveno připojovat jen v domácí síti. To, že jsem paranoidní, neznamená, že po mně nejdou!

Takže u tlf. který má wifi si člověk musí vypnout který funkce aby mohl přijímat intrnet jenom přes wifi a ne placený?.?.?

lily*
hodnocení

0x

Za wifi se opravdu neplatí. Jen se k ní musíte nejdříve připojit (nejčastěji ve složce připojení>wifi...). Nevím jak u vás, ale u mě se Dá se i nastavit zakázání jiného připojení než wifi. Doufám že to zvládnete. Lily

opravar*

U Win mobile doporučuji pro zamezení přístupu k internetu přes operátora použít App zvanou NODATA od MoDaCo.jednoduché nastavení a dostupnost jak na googlu tak na ulozto.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]