Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Vím že je ta otázka trochu divná,protože zadarmo ani kuře nehrabe že?...ale přesto se chci ujistit u telefonu dejme tomu nějaky dotykový dnešní mobilní telefon,když se připojím na internet bez wifi tak asi budu platit a když se připojím přes wifi tak je to zadarmo pokud je nějaká v dosahu?Myslím tím jako,že pokud najdu signal a tam se připojím,tak jestli mi to nebude užírat kredit,nebo jestli mi nedojde dopis ať doplatím 10 000kč za internet.Nebo jak je to stím iternetem a wifi,vysvětlí někdo?Opravdu se stím u mobilů nevyznám(u notebooku a PC už jo).
Zjednodušeně,platí se u mobilů za připojení na internet přes Wifi
Děkuji za odpověd
No proč jste to nenapsal jen zjednodušeně?
Ne, za wifi připojení se neplatí, internet je už zaplacený tam, kde je připojený...Tedy ho platíte jako normální internet a nebo je poskytován v okolí zdarma (nějaká restaurace třeba) nebo ho dotyčný nezabezpečil...
Jsou i další situace,které vám mohou užírat kredit,např.pokud budete používat navigaci v telefonu,byť bez připojení na internet,ale budete mít nastaveno použití asistovaného GPS,budou vám letět korunky z kreditu.Nebo pokud budete surfovat přes wifi a ztratíte signál,telefon by se mohl přepnout na wap a tam platíte po minutě.Chce to dát si pozor.
nastavení pro wap je první co v telefonu ruším a definici přepisuji definicí bodu internet který je "grátis" Že by přešel sám, no možná, já veškerou automatiku u všech aplikací vypínám a připojování si řídím ručně, otravné, ovšem za hranicemi vím že se mi nic nepřipojí samo. A ještě mám pro jistotu nastaveno připojovat jen v domácí síti. To, že jsem paranoidní, neznamená, že po mně nejdou!
Takže u tlf. který má wifi si člověk musí vypnout který funkce aby mohl přijímat intrnet jenom přes wifi a ne placený?.?.?
Za wifi se opravdu neplatí. Jen se k ní musíte nejdříve připojit (nejčastěji ve složce připojení>wifi...). Nevím jak u vás, ale u mě se Dá se i nastavit zakázání jiného připojení než wifi. Doufám že to zvládnete. Lily
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.