Nejste přihlášen/a.
Při experimentování se sat. příjmem mi přestalo fungovat přepínání ovladačem 19,2 a 23,5 Astry.Nyní přepínám tím způsobem,že na okamžik vypnu sat a hned zase zapnu a tím zároveň přepnu z jedné pozice na druhou nebo naopak.Je závada v diseqcu nebo v sat.přilímači? Myslím,že asi v přijímači.Ještě,jestli někdo víte,jak to v diseqcu vypadá?
Přesně tak,mám 3 LNB pro družice 13st,19,2st a 23,5st.Myslím si,že jsem nebyl opatrný a přehazoval kabely na diseqcu a patrně došlo ke zkratu a tím/aspoň,jak se domnívám/,něco odešlo v přijímači.Když sundám kryt z přijímače,tak tam není nic vidět,není to jako kdysi,když byl vidět každý spálený odpor.
Disegc je přepínač tak zdřejmě je porucha v něm. Jestli máte známeho, pujčte si od něj disegc a vyzkoušejte jej na svém příjimači.
doplněno 28.11.10 16:24:Když jste disegc skoušel jiný bez výsledku tak je chyba oprvdu v příjimači, neměnil jste kodování?
No to jsem udělal,protože jsem měl ještě jeden diseqc pro dvě družice ale žádný výsledek.
doplněno 28.11.10 16:35:Ne,neměnil.Chyba byla ta,že jsem při přehazování konektorů na diseqcu nevypnul napájení-už jsem přehazoval stejným způsobem konektory 100x a nic se nestalo a teď jsem to asi někde zkratoval.Bydlím na vesnici,proto se ptám tady na mínění chytřejších,ve městě bych přijímač odnesl k odborníkům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.