Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naletovat sluchátka

Od: smakaballl* odpovědí: 34 změna:

Dobrý den , mám dotaz ohledně sluchátek .

Chci totíž použít sluchátka (špunty) s jackem 3,5 mm od telefonu k autorádiu se vstupem na jack 3,5mm.

Sluchátka jsem ustříhl s tím že místo nich naletuju jack 3,5mm

Tím by vzniknul kabel s jackem 3,5 mm na jednom konci a jackem 3,5 mm na druhém konci

Potom bych tento kabel použil mezi mobilem a autorádiem se vstupem zdířkou 3,5mm

Otázka zní co s těma kabílkama co ani jako kabílky moc nevypadají spíž jako barevné silonové nitě

Mám je před letováním nějak opálit nebo tak něco?

Dík za rady *tuc*

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Naletovat to lze, s tím opálením barvy to je trochu jinak. Jedná se o izolaci jako na běžných smaltovaných drátech. Na to jsou dva spolehlivé způsoby - pocínovat konečky na tabletce acylpyrinu, nebo na kousku novoduru. Pak normálně zaletovat.

doplněno 27.11.10 17:27:

Při použití toho acylpirinu (obyčejný, nešumivý) to stiplavě smrdí, při použití novoduru (stačí i kousek bužírky) se to nejlépe pocínuje, když už je spálený a drobí se.

doplněno 27.11.10 17:30:

V žádném případě NEŠKRÁBAT! Jak dopručuje jura2 - to je k ničemu..

bmbx

Až budu potřebovat vyzkouším tvé rady. Zatím jsem se škrabáním neměl problém - žiletka a neohýbat při tom vodiče

hodnocení

1x

Jo taky jsem kdysi škrábával, jenže sebeopatrnějším škrábáním se ty drátky více nebo méně poškodí a neoškrábeš stejně úplně všechny. A taky bych chtěl někoho vidět jak škrábe drátek o průměru 0.002mm, kterým jsou vinuty cívky krokových motorků v náramkových hodinkách - to prostě nejde. Když se to rovnou cínuje tak je to opravdu na první pohled o něčem jiném. Ten spálený novodur je prostě bomba...

smakaballl*
hodnocení

musí to bít novodur ( odpadní trubky) nevím z čeho ho vzít trubky mám ale už to není novodur ale HT trubky*ee*

jabraka*
hodnocení

1x

Většina kablíků na sluchatkových přívodech je vyrobena nejen z licny(smaltované tenké drátky)ale aby byla zaručena maximální pružnost a pevnost při raubířském zacházení,tak je výrobce doplnil mezi mědí ještě hedvábným vláknem.Takový kablík dobře zaletovat je skutečně problém.Pájení na spáleném PVC je hodně nešťastný způsob.Možná to trochu chvíli drží.Tepelným rozkladem PVC se uvolňuje chlorovodík(HCl) a ten určitě není to pravé.Ta žiletka ,nebo odlamovací nožík při pečlivé práci bude určitě to nejlepší.A čistá kalafuna.Použitelná je houslařská.

JABRAKA

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, tyto kablíky nenaletujete. Mají jen izolaci barvou při zahřátí se barva opálí. . Kupte v elektro potřebách káblík na sluchátka v požadované délce a smršťovací bužírku.

Nejlépe by bylo koupit již hotovou prodlužku.

smakaballl*
hodnocení

Hm díky za radu ale ten kabel má uprostřed mikrofón s vypínačem

Chtěl jsem to použít i jako hands free

Takže naletovat nelze?*zed*

ladinpraha*

V tom případě je zřejmě na druhé straně video jack.

Jak naletovat sluchátka

ladinpraha*
hodnocení

0x

Není jednodušší ho koupit?

czechcomputer.cz/...

smakaballl*
hodnocení

no koupit ale neřeší to to hands free*cteni*

Letovat lze. Po odstřižení sluchátek zkontrolovat jak je řešen káblík, často jsou to jen smotané lakované vodiče. Po odstranění vnější izolace rozplete vodiče podle barvy, jejich konce opatrně oškrabat a přiletovat. Pak vše na jacku obalit silikonem pokud možno neutrálním. Jen hands free je mono nebo stereo? Ať máte pořádek se společným vodičem a levym a pravým kanálem. Stejně mi to nesedí, jack do mobilu - kolik má kontaktů - kroužků + středový kolík?

smakaballl*
hodnocení

ten jack 3,5 na sluchátkách má 4 kontakty

Ale chybička se vloudila koupil jsem si jack s 3 kontakty tudíž špatně

asi si počkám na nějakou levnou variantu radia s bluetoth*zed*

Proč házíte flintu do žita? Do mobilu jack jste snad neodtřihlul, do rádia 3 kontakty je OK. jen spojit správně společný vodič a pak L+P kanál

smakaballl*
hodnocení

aha *hej**palec* dík

tak teda žiletkou seškrabat jo?

hodnocení

0x

Stačí kus klasické bužírky - taky to funguje.

hodnocení

0x

JABRAKA-JABRAKA *smich*

Už jednou jsem se zmínil, že pokud někomu radím tak to mám prakticky vyzkoušené. Škrábat z vodičů smalt je největší hanebnost, neboť vždy dojde k nějakému poškození a spoj nestojí opravdu za moc. To, že v sluchátkových licnách je vpleteno vlákno kvůli pevnosti je fakt, ale to nepřináší žádný, ale opravdu žádný problém pokud to pocínuješ tak jak jsem popsal - zkus si to než něco takového vyřkneš *bzum*. Těchto kablíků jsem letoval už opravdu mnoho a z úspěchem. Rád bych tě viděl jak škrábeš smalt z 0.002mm drátu na krokovém motoru náramkových hodinek, těch mám taky několik za sebou. ;).

P.S.: Příště už konečně opravdu méně doměnek a teorie a radši více praxe *smich**smich**smich*

doplněno 27.11.10 21:34:

smakaball:

pokud není bužírka tak dobře poslouží ta tableta acylpyrinu - krásně to pocínuješ, kalafunu použij až při vlastním letování abys udělal krásnou kapičku cínu. Obě metody jak novodur tak acylpyrin smrdí - jak píše jabraka *smich* - uvolňují se škodlivé látky - není nic jednoduššího než je nevdechovat nebo při pájení odfouknout stoupající kouř. Což lidé kteří někdy v životě pájeli moc dobře vědí a dělají to automaticky i když pájejí za pomoci kalafuny.

smakaballl*
hodnocení

ještě dotaz v případě že zkusím variantu ACILPYRÍN mám ho zapálit a na něm letovat nebo pouze letovat na acilpyrinu?
dík radči se ptám

pravdomluvny*

Normálka na položené tabletě. (nezapálené) A ne letovat, ale pouze pocínovat kablík. Takto pocínovaný už ho můžeš letovat kde chceš.

smakaballl*
hodnocení

Ju kapišto ještě jednou díky *tanec*

smakaballl*
hodnocení

no ták

nehádejte se *tuc*

Já se nehádám, jen mne dokáží rozesmát hlašky takového typu jako má jabraka ("kdybys naletoval toho tolik co já..."), přitom informační hodnota jeho rady k této problematice byla nulová.

jabraka*

Milý hochu,až se naletuješ tolik co já,budeš mít medaili.

JB

JABRAKA - JABRAKA *smich*

Podle tvých rad a zkušeností bych ty tvé cínové lepence ani nechtěl vidět - opravdu ne. *smich**smich**smich*

hodnocení

0x

Smakaballl:

Dej vědět jak si dopadl - jestli nejsi přiotrávený a jak se ti ty drátky letovaly *smich*

smakaballl*
hodnocení

JO JO vědět dám ale večer

Asi to nepůjde tak dobře nebo vůbec?*nevi*

Jde to úplně bez problémů, zrovna nedávno jsem dvoje sluchátka opravoval a jedny předělával. Všechna měla ten krásný, tenký, ohebný kablík z barevnými měděnými lanky se zapleteným vláknem kvůli pevnosti - konečný výsledek lepší než originál od výrobce ;).

smakaballl*
hodnocení

dík na večer na to vlítnu a napíšu *klik*

smakaballl*
hodnocení

bmbx dík dík a ještě jednou dík za dobrou radu *ua*

Tak jsem si připravil acilpyrín a světe div se slalo se z něj něco jako kalafuna *palec*

Povedlo se tak dííííík cín drží jako pes *pivo*

To je dobře *palec*

Není nad to nenalítnout zdejším suchým teoretikům, kteří se navíc chvástají kolik toho naletovali a zrazovali tě od toho ;)

hodnocení

0x

Celej skurvenej den *zed*

smakaballl*
hodnocení

?

?

?

a proč jako?

Kvůli sluchátkům za páďo *uf*

smakaballl*
hodnocení

hodnocení

0x

Jšev to trapas *bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]