Nejste přihlášen/a.
Mám tel.samsung SGH E250.Mám jej dva roky.Zakoupila jsem novou baterii.Nevydrží víc jak den.Ta stará dělala to samé.
Může mi někdo poradit co s tím.
Moc děkuji.
doplněno 27.11.10 14:04:baterie je nová,se záručním listem.Nemůže to být telefonem?
Může to být telefonem - nejjednoduší jak to určit je prohodit si akumulátor (baterii) na zkoušku s někým kdo má stejný telefon.
Dělala to odjakživa nebo od jisté chvíle? Nepodporuje Váš telefon síť 3G (třetí generace) (UMTS)? Nezavedl Váš mobilní operátor tuto síť ve vašem městě ve stejný den, kdy se Vám nečekaně snížila výdrž baterie? Mobilní telefony přihlášené do UMTS sítě mají větší pohotovostní spotřebu než při GSM. Nejmarkantnější rozdíl ve spotřebě mezi GSM a UMTS je, jste-li připojena trvale k internetu (např. ICQ, SKYPE, email,...). U mého mobilu nokia e51 rozdíl ve výdrži online činí cca 6 hodin vs. 48 hodin (UMTS vs. GSM). Řešením může být přinutit mobil v menu používat pouze GSM síť, případně krátkodobě povolovat UMTS v případě velkého downloadu či telefonování po internetu.
Pokud to není řešení Vašeho problému uveďte další podrobnosti. Např.: Je nově zakoupená baterie originální? Jak dlouho mobil vydržel v pohotovosti dříve? Nenainstalovala jste nějakou pekelnou aplikaci, která neustále běží?
Případně zkusit zazálohovat kontakty a jiná uživatelská data a zresetovat telefon do továrního nastavení.
děkuji za odpověď.Nic co popisujete jsem nedělala.Bateriii jsem zakoupila v obchodě s mobily.Není to ale originál Samsung baterie.Telefo používám 2,5roku pouze na volání.Stará baterie mi nevydrží déle jak dva dny.telefonuji často,shruba 1-2hodiny denně.
Původní baterie nevydrží dýl jak jeden den,tak jsem zakoupila novou.A ta nevydrží skoro nic.Zdá se mi,že nejde plně dobít,protože mi nehlásí plnně nabito.V obchodě mi jí nechtějí vyměnit,jen na reklamaci.Telefon bohužel zresetovat neumím.
Ale ještě jednou děkuji za rady.
Dlouhá
S neoriginálními bateriemi do mobilu obecně nemám dobré zkušenosti, doporučil bych Vám odstoupení od smlouvy (= vrácení kupní ceny) a koupit si jinde originální baterii.
-
Musím opravdu čekat celý měsíc na vyřízení reklamace? Není prostě možné věc hned vyměnit?
Při reklamaci do 6 měsíců od zakoupení můžete využít tzv. vyvratitelnou domněnku, že rozpor s kupní smlouvou existoval již při převzetí věci (§ 616 odst. 4 občanského zákoníku). Nejste to tedy vy, ale prodávající, kdo musí dokázat opak. Pokud tak neučiní, můžete požadovat výměnu věci za bezvadnou nebo odstoupení od smlouvy (= vrácení kupní ceny). Při reklamaci po době delší než 6 měsíců již musíte akceptovat zákonnou lhůtu pro vyřízení.
-
převzato z: business.center.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.