Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ne netu jsem našel anglický návod jak si vyrobit velice jednoduché rádio z žiletky, obyčejné tužky a několika metry drátu. Myslím, že se mi to i povedlo, ale když když jsem to zapojil do zesilovače, tak v tom jen tak praskalo a šumělo. Pak jsem si ten návod pořádně přeložil a zjistil jsem , že bych měl být blízko nějakého vysílače na krátké vlny ( nebo možná ještě kratší ). Je takový vysílač ještě někde v ČR?
Jakou jste použil anténu? Tyhle rádia obecně, potřebují dlouhodrátovou anténu. Venkovní, pokud možno.
doplněno 26.11.10 05:54:BMBX: . Na to jsem zapomněl.
No teď už zbyde na tyhle pokusy jen Střední vlny. Rozhlas ruší vysílání ČRo 7 na krátkých vlnách.
celý článek je tady: denik.cz/...
Takových návodů je mnoho, z brambory, mince a zavírací špendlík...
Dají se s tím chytat i střední vlny - tam je taky hodně energie. Zas moc blízko vysílače být člověk nemusí - tam už svítí i žárovky na kus drátu
Zdravím, nejsilnější vysílač je v ČR v Topolné - 650kW - radiožurnál.
Ten v okolí hraje opravdu hlasitě a stačí jen anténa uzemnění a dioda( žiletka, krystal, tuha, brambora ..., LED dioda )
Anténa dlouhá - čím víc tím lépe - min tak 6 m lepší 10 a více
uzemnění - kovové trubky v baráku - radiátor, vodovod, > hlavně NE zemnící kolík v zásuvce
nějaké citlivé sluchátko , zesík, vojenské 4k sluchátka jsou supr
toš tak jsem 15 km od topolné, chytnu se rukou vstupu zesíku a hraje mi Topolná taková je to síla (elektronkový vysílač tam mají)
přeji hodně úspěchů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.