Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace nabíjecích baterií

Od: pejta odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nemáte někdo zkusenosti s reklamací nabíjecích baterií. Vlastním od loňského září SANYO baterie 2700 mah, které jsem nabila cca 10x za celou dobu užívání a v obchodě mi je nechtějí reklamovat. Je nějaká šance uspět? Prý se na toto zboží dává standartně 6 měsíců záruka, neboť je to spotřební zboží. V každém případě si myslím, že jsou určitě na více než na 10 nabití. Děkuji předem za radu, nebo info.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Je třeba si přečíst, co na to občanský zákoník, tam se přesně dozvíte i záruční doby (třeba business.center.cz). V obchodě nereklamují, ale přijímají reklamace. A tam musíte přijít s tím, co po nich chcete (podle OZ). Ano u aku je uváděn počet nabíjecích cyklů (baterie se nenabíjí). Ale není řečeno, co se vám na aku nelíbí . Otázkou je i správné nabíjení, vhodná nabíječka, způsob použití ... Jinak znalecký posudek, ale kdo skrz menší částku za ním půjde, že ano.

hodnocení

0x

10x nabít ze víc jak rok? To zavání tím, že taky za tu dobu mihli někde dlouho ležet vybité a samovybíjením se dostat pod únosnou hranici. Pak bych se nedivil, že už nestojí za nic. Zahoďte je a kupte SANYO ENELOOP 2000mAh, ty mají tak malé samovybíjení, že jim nic takového nehrozí a dostanete nakonec z nic víc energie než s těch "samovybíjecích" 2700mAh.

jofa*

Pro bmbx:

Tak jsem zakoupil SANYO ENELOOP 4 ks a vyměníl za SANYO MI-MH 2500. Zatím super spokojenost , stále drží kapacitu. Nechci zatím kupovat jinou nabiječku a tak se chci zeptat, jestli baterkám nedám nějaký záhul s touto nabiječkou. Dík za odpověď.

baterie-online.cz/...

doplněno 25.11.10 20:07:

Popřípadě vhodnou doporučit. ( Baterie mám do blesku)

doplněno 25.11.10 20:10:

Popřípadě vhodnou doporučit. ( Baterie mám do blesku)

megapixel.cz/...

hodnocení

0x

ENELOOP se při nabíjení chovají jako běžné akumulátory a nevadí jim nabíjení jakoukoliv nabíječkou určenou pro Ni-MH.

Každé nabíjení Ni-Cd / Ni-MH akumulátorů, které trvá kratší dobu než 14-16 hodin je vlastně záhul ;). Čím kratší -tím větší...

Že oni pane Bmbx jsou distributor Eneloopů?*smich* Konečně jsem si je také pořídil, ale mám pocit, že original nabíječky k Eneloop mají nízký nabíjecí proud. Tak v mé 2h nabíječce chladím aku ventilátorkem.

hodnocení

0x

Neeeee *smich*, jen jsem zjistil, že tyhle aku jsou tak moc dobré, že obyčejné aku jsem vyházel. Kromě ENELOOPek existuje sposta jiných se stejnou technologií: CAMELION-AlwaysReady, nebo GP-Recyko. Všechny dost dobré a taky je používám. Není nad to například po roce vytáhnout ze šuplíku a použít. To s běžnými aku nešlo ani po měsíci, aniž by nebyl znát rapidní úbytek energie.

netunit
hodnocení

0x

Mám podobný problém, koupil jsem asi tak před dvěma měsíci baterie ENEREADY 2200 mAh, mají to být baterie s nízkým samovybíjením.Nabíječku mám od nového roku Maha C9000 a naměřená kapacita je něco kolem 1200 a udávaná výrobcem je 2200mAh, jedna baterie měla dokonce jen 977 mAh.Můžu je reklamovat?

Nesmíte kupovat napodobeniny, ale zavedené a odzkoušené...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]