Nejste přihlášen/a.
Kdyz chci zformatovat novou baterii v mobilu, musim mit pri nabijeni vypnuty mobil?
Jedná se o proces formování akumulátoru, formátování se týká něčeho jiného a je i něco jiné. O formování se dá psát mnoho a mnoho, proto si raději přečtěte o formování na stránkách, ze kterých si budete moci vybrat po kliknutí na tento odkaz:
mobil v klidovém stavu neodebírá mnoho energie z akumulátoru, já například při formování nikdy mobil nevypínal...
doplněno 23.11.10 20:12:omlouvám se za nepřesný odkaz, raději napište do vyhledavače heslo formování akumulátoru
Normálně používat, normálně nabíjet. Jen ji nechat asi 2x - 3x vybít úplně do vypnutí telefonu, a potom pořádně nabít, nejlépe přes noc. Prostě ze začátku nedobíjet poloprázdnou. Jinak žádné omezení.
Pokud se nechá vybít baterka až do vypnutí telefonu tak k žádnému poškození baterky nedochází - telefon se vypíná tak aby nedošlo k podvybití. Jiná věc je to že LI-Ion baterky mají zhruba 500 plných nabíjecích cyklů, to znamená 500x plně vybít a plně nabít. Pokud se nabíjí např. v polovině nabití, tak se jí životnost neúměrně zvyšuje.
A proč? To jsou všeobecně známé informace Já mám zařízení z li - ion akumulátorem kolem 7let a nepociťuji žádný problém. Neznám zařízení, které by se vypínalo později než je pro Li-ion aku únosné. A to že plnými cykly se dosáhne udávané životnosti, kdežto neustálým "došťuchováním!ja životnost delší je pravda. Jinak Li-ion aku se vyznačují úplně stejným stárnutím ať se používají nebo skladují sebelíp.
a co jsem napsal?
že došťuchování neúměrně prodlužuje deklarovanou životnost... dokonce jsem to napsal 2x
ČTI POŘÁDNĚ
doplněno 24.11.10 18:15:pro nechápavé: neúměrně prodlužuje je myšleno - čím dřív se doštuchuje (tzn. čím méně je vybitá) tím víc se šetří a o to mnohem déle bude sloužit.
Já už nevím jak to ještě napsat
Hmm, to i u notebuku? Tam jsou zkušenosti, že pokud se v něm nechá a furt se dobíjí při připojení na síť, tak se životnost zkracuje a proto doporučují mnozí při síti aku ven.
U noteboku je problém, že u mnoha uživatelů tvoří větší podíl napájení ze sítě než z baterky. Při každém zapnutí se baterka malinko doštouchne aniž by jí uživatel používal. Ten kdo na notebooku alespoň trochu baterku používá nemá problém, ten kdo jede neustále na síť baterku nevyndavá ani nepoužívá, tak má do roka baterku která vydrží 10-20minut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.