Nejste přihlášen/a.
DObrý den
Neznáte někdo automatický stmívač. Potřeboval bych abych nastavil čas kdy se má světlo rozsvítit a kdy zhasnout, ale aby se postupně rozsvítilo a postupně pohasínalo...neznáte někdo?
Děkuji
Tohle jsem řešil pro kamaráda chovatele ptáčků. Jednoduchá elektronika, materiálové náklady asi 400 Kč. Princip - denní spínací hodiny dávají impulz mikroprocesoru, který ovládá spínací obvod. Kombinace trvalé svícení - zářivky, přechodné žárovkami. Testováno s žárovkami s celkovým příkonem 700W. Pro žárovky pulzní regulace. Mohu poslat schéma, ale už buhužel nemám kontakt na programátora, který mi na to napsal software. Pokud nějakého programátora máte a byl ochoten ...
Existují integrované obvody, které s minimem součástek a s pomocí triaku dokáží na přivedený impuls plynule rozsvítit žarovku a na impuls do druhého vstupu plynule zhasnout. V kombinaci se spínacími hodinami by to celkem mohla být brnkačka postavit. Problém je, že od zmíněného obvodu mám doporučené zapojení, ale nemohu jej najít na našem trhu. Jedině objednat u nějaké firmy aby to dovezli. Jedná se např o LS 7534. Kolik to utáhne stmívat žárovek, zaleží už jen na použitém triaku.
Zdá se že už se nedělá, jinak si nedovedu vysvětlit, proč by ho neměl ani Farnell. cz.farnell.com/...
Pochybuji, že se něco takového hotového levného dělá (pod 5000Kč). Jinak bych to hledal třeba v automatických osvětlovacích pultech pro divadelní jeviště.
Taky záleží co je třeba regulovat, jestli žárovky, nebo zářivky.
Kdybych chtěl ovládat zářivky, vybavil bych je stmívatelným elektronickým předřadníkem s analogovým vstupem 1-10V
například philips HF-Regulator 239 TL5 EII 220-240V 50/60Hz
a řídicí signál s rampami generoval nějakým jednočipovým mikropočítačem, nebo průmyslovým automatem, nebo PC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.