Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eqalizér a jeho nastavení

Od: lujs® odpovědí: 64 změna:

Zdravím.*slunce*

Na televizi mám eqalizér kterej má hodnoty 100, 300, 1K, 3K a 8K.

U KMPlayeru v kompu je eqalizér kterej má hodnoty 60, 170, 310, 600, 1K, 3K, 6K, 12K, 14K, 16K.

Nevím, asi to jsou Hertze(Hz) a jejich kila(kHz)?.?.?

Mohl byste mi prosím někdo hodit odkaz na nějaký stránky jak bych si ty eqalizéry mohl seštelovat?.?.?

Mám na ušiskách sluchátka a snažím se to ladit ale stojí to za prd. Nejde to skoro vůbec poznat.

Díky za rady.

64 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

2x

Ano jsou to kmitočty, které chcete zdůraznit nebo potlačit. Nastavení této kmitočtové charakteristiky záleží na vašem subjektivním dojmu z poslechu. Jedno nastavení budete mít pro taneční hudbu, jiné pro klasickou, jiné pro rock.

hodnocení

2x

Jabraka- Jabraka *smich*

Právě u sluchátek není vůbec žádný problém dosáhnout veliký kmitočtový rozsah, zvláště u těch co jsou utěsněny na ucho, neboť membrána ty kmitočty bez problémů vykmitá a ten akustický tlak se bez ztrát přenese na ušní bubínek v celém spektru. Stačí si porovnat nejkvalitnější špunty s molitany a podprůměrné se silikonovými olivkami. Ty podprůměrné budou na tom víc než znatelně lépe.

doplněno 20.11.10 23:36:

Průměrná sluchátka strčí nejkvalitnější repráky do kapsy, bohužel mají velkou nevýhodu - ztráta prostoru, člověk má zvuk uprostřed hlavy, ale i to se dá řešit.

doplněno 20.11.10 23:49:

luis:

ty kmitočty nejsou žádné fizyologické body. Záleží jen na výrobci jaký eqalizér se rozhodne udělat a kolik bude mít pásem. Nejednoduší mají třeba jen 3. Nebo 5, 7, 10. Pak dle toho udělá mezi pásmy násobky. Nejčastější jsou 10ti pásmové a pak bývají pásma po dvojnásobcích - 20, 50, 100, 200, 500, 1k, 2k ,5k, 10k, 20k.

kato*
hodnocení

2x

Díky ekvalizéru si přece nastavíš zvuk tak jak vyhovuje tobě a tvým ušiskám,takže na nějaké hodnoty bych se vyprd.Hlavní je aby sis upravil co chceš slyšet výrazně (např.mluvené slovo)a co chceš potlačit (třeba basy )

hodnocení

Ano ano. Proto sem chtěl vědět která hodnota znamená zeslabení nebo zesílení mluvenýho slova, výšek, basů apodobně.Protože jak sem psal už v otázce ,,Mám na ušiskách sluchátka a snažím se to ladit ale stojí to za prd. Nejde to skoro vůbec poznat."

luis:

tak ti to z nějakého důvodu nefunguje, protože normálně to znát je a hodně. Na sluchátka obzvlášť.

pravdomluvny*

Pokud se týká potlačení nebo zdůraznění hlasu, máš v KMPlayeru i unikátní filtry. Můžeš zkusit. Ovšem je to značně pofiderní. Je rozdíl, chceš ji potlačit bas nebo soprán.

Eqalizér a jeho nastavení
hodnocení

Pravdomluvny, už včera sem ti to psal.
,,To je pěkný.
Jak se můžu dopracovat k tomu abych to rozbalil tak jak to je na tom obrázku?.?.?
juvla*

Žádný měřáky k tomu nepotřebuješ - jak tvrdí Jabraka. Samozřejmě, že se to dá i měřit. Ale k čemu by potom eqalizery byly. Musíš to poznat i poslechem jak se mění kmitočtová charakteristika. Zdůrazni si třeba basy (nízké kmitočty) a musíš to šlyšet. pokud to neslyšíš, něco není v pořádku. ;)

hodnocení

Můj největší problém je asi to, že to na mě nemluví česky.

doplněno 21.11.10 10:59:

tady něco zapnu a je to v kombinaci s něčím úplně hrozný.

Eqalizér a jeho nastavení #2
juvla*

Máš tam efekty, klikni vedle na eqalizér

hodnocení

Ale no tak!?!?!

21.11.10 11:07
hodnocení

!?!?!

Eqalizér a jeho nastavení #3
pravdomluvny*

Všechna nastavení se objeví po kliknutí pravým tlačítkem kamkoliv do okna KMPlayeru. Na to jsi ještě nepřišel? KMPlayer má spousty různých nastavení na Video, Audio... Prozkoumej si to, to Ti nikdo do hlavy nenaleje. Musíš tomu obětovat čas.

hodnocení

Pravdomluvny, víš dobře že nejsem počítačově zdatnej!.!.!

Když kliknu pravým tlačítkem kdekoliv do okna KMPlayeru, tak se mi otevře okno kde jediný co mě napadá že by se mohlo týkat zvuku je OVLÁDÁNÍ. Když kliknu na to OVLÁDÁNÍ tak na mě stejně vyskočí to co už sem tady několikrát vložil.

Eqalizér a jeho nastavení #4
pravdomluvny*

A co třeba Audio - to se také týká nastavení zvuku:

Eqalizér a jeho nastavení #5
hodnocení

Ach jóóó.Já tam mám ale jinou tabulku (okno), která mi sem nejde dát. Když stisknu Alt tak zmizí.Zeptám se tě potřetí a naposled.Jak se můžu dopracovat k tomu abych to rozbalil tak jak to je na tom tvým obrázku?.?.? mě to totiž ukazuje něco úplně jinýho než tobě.
pravdomluvny*

Tak nestiskej Alt, ale stiskni PrintCsreen (PrtScr) a vlož do malování, ulož a vlož sem. :) Jdu si nainstalovat Tvoji verzi, pokud ji najdu. Pak to snad dořešíme.

hodnocení

Tak teď si mě ouplně vodrovnal.

Já žiju celou dobu v přesvědčení že obrázek se dá vložit do Malování jenom kombinacíAlt+PrintScreen. *zed**plac**plac*

Eqalizér a jeho nastavení #6
pravdomluvny*

No vidíš, pitomý eqalizér a Ty se při tom naučíš spoustu věcí :)

Zatím mrkni do té nabídky "Možnosti" Tam by mohlo být to co hledáme...

hodnocení

*smich*:D

doplněno 21.11.10 12:25:

A co ty efekty?.?.?

Eqalizér a jeho nastavení #7
pravdomluvny*

Hele držme se dořešení toho equalizéru. Takže. Takže, pokud chceš mít v nabídce vyvolávané pravým tlačítkem i volbu "Audio", musíš udělat toto: Zaškrtnout si volbu "Progresívní menu". Podle obrázku už poznáš, kde to je, že?

Eqalizér a jeho nastavení #8
kato*

Teda pravdomluvný obdivuji tvoji trpělivost*palec*

hodnocení

0x

Samozřejmě že záleží na tom jak se ti ten zvuk po nastavení líbí.

Profici to dělají tak, že do zařízení které obsahuje equalizér pustí speciální šum a v mistnosti mají mikrofon a analyzér - zařízení které ukáže na jednotlivých kmitočtech úroveň. Equlizérem pak seřídí tyto kmitočty do roviny - a mají vykompenzovanou kmitočtovou charakteristiku místnosti / sálu.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Pokud experimentuješ s equalizérem, je třeba brát do úvahy taky kvalitu sluchátek (repráků), ušisek a nahrávky.

doplněno 20.11.10 11:35:

Spíš než kvalitu jsem měl asi napsat frekvenční rozsah..

hodnocení

Sluchátka - 16 ohmů, 20-20 000 Hz, 110 +/- 10dB.

pravdomluvny*

Nevím, jaký máš KMPlayer. Já mám verzi 2.9.3.1214, je tam několik nastavení equalizéru jak podle stylu hudby, tak podle druhu prostoru. Rozdíl slyším zřetelně, zkoušel jsem troje sluchátka. Mimochodem...máš ten equalizér zapnutý?

hodnocení

Když já tam nemám napsaný jaká je to verze.

Eqalizér a jeho nastavení #9
pravdomluvny*

Ale máš. Musíš ale mrknout do Program files /na disku C:/ nebo tam, kde máš KMPlayer nainstalovaný. Když pak najedeš myší na jeho ikonu, zobrazí se Ti mimo jiné i číslo verze. Nebo na ikonu pravou myší - Vlastnosti- a tam to taky vyčteš.

hodnocení

Bohužel sem jeho verzi nenašel ani ve vlastnostech.

Eqalizér a jeho nastavení #10
pravdomluvny*

Protože nečteš, co Ti píšu. Ta ikona, na kterou jsi klikl je zástupce, tam to pochopitelně není.

hodnocení

Tak ještě tohle .

doplněno 20.11.10 13:38:

Jinak už nevím kde to hledat?.?.?

Eqalizér a jeho nastavení #11
pravdomluvny*

Takže máš KMPlayer nainstalovaný na disku E, ve složce Programy. Ano?

Běž tam, najdi složku s KMPlayerem a teprve v ní bude soubor KMP.exe - tam už zjistíš, co potřebuješ.

hodnocení

Já už fakt nevím?.?.? *nevi*

Eqalizér a jeho nastavení #12
pravdomluvny*

Tak teď už vidím, že je to jinak :) To co máš na tom disku E ve složce Programy jsou instalačky. Programy jsou ale nainstalované jinde. Obvykle jak jsem psal výše - na disku C ve složce Program files. Tam jsi se díval?

hodnocení

V C: / Program Files sem to sice našel, ale ve vlastnostech verze opět není.

Eqalizér a jeho nastavení #13
pravdomluvny*

Rozklikni tu složku TheKMPlayer. Mělo by se ti objevit přibližně to, co je níže na obrázku. Pak klikni pravým tlačítkem na ikonu, kterou jsem Ti označil a dej "Vlastnosti".

Eqalizér a jeho nastavení #14
hodnocení

KMPlayer.exe sem tam nenašel.

Eqalizér a jeho nastavení #15
pravdomluvny*

Tak zkus tenhle soubor. Pokud na něj dvakrát klikneš, spustí se KMPlayer? Pokud ano, je to on.

Eqalizér a jeho nastavení #16
hodnocení

Tak to bude asi ono.

Eqalizér a jeho nastavení #17
pravdomluvny*

No vidíš, to je ono :) Až bude čas, zkusím si ho nainstalovat a mrknu na ten equalizér. Ale mělo by to být podobné jako u mě.

doplněno 20.11.10 18:50:

Asi takhle: Zafajfkovat Equalizér a pak vybrat z přednastavených co Ti bude vyhovovat.

Eqalizér a jeho nastavení #18
hodnocení

To je pěkný.

Jak se můžu dopracovat k tomu abych to mrozbalil tak jak to je na tom obrázku.

Mě jde o tenhle EQALIZÉR.

Eqalizér a jeho nastavení #19
pravdomluvny*

1., 2., 3. a musí to jet!

Eqalizér a jeho nastavení #20
hodnocení

Tenhle postup je mi jasnej.

Mě spíš zajímají ty hodnoty 60, 170, 310, 600, 1K, 3K, 6K, 12K, 14K, 16K. Jakej mají nějakej význam?.?.?

Jsou to kmitočty slyšitelného zvukového pásma které můžeš zvýraznit nebo potlačit.

pravdomluvny*

To Ti snad napsal juvla už v první odpovědi, ne? Co k tomu ještě chceš víc? Jedná se o desetipásmový equalizér. Umožňuje potlačit nebo zdůraznit jednotlivé uvedené kmitočty.

jabraka*
hodnocení

0x

Luisi.

Tyto kmitočty jsou fysiologické body pro poslech audia.Normální zdravý člověk má v rozmezí hlasitosti + - 10dB citlivost sluchu v tomto rozmezí.Plynulou regulaci celého rozsahu umožňuje equalizer.Výrobce na základě individuálního průzkumu určí fysiologické body a na nich provede oddělení techto kmitočtových pásem.Každý equalizér to může mít jinak.Rozdíly jde pouze měřit,sluchem to nelze poznat.Pokud jde o HI-FI techniku,počítá se celé poslechové spektrum v rozmezí 20 - 20000 Hz(18000Hz)

se šíří +- 2 - 5dB.

Pokud ti některý výrobce sluchátek tvrdí,že sluchátka mají rozsah přenosových frekvencí 20 - 20kHz,lže,až se práší.Anebo jde o okrajový útlum +- 20 dB.(každých 6 dB je polovina hlasitosti)

Velice kvalitní reproduktorové soustavy dovedou reprodukovat v rozsahu 30 - 18kHz +- 5 dB

Kromě toho citlivost ucha je u mnoha lidí a zvlášť ty,kteří poslouchají vše na sluchátka ,100 - 14kHz

Věř,nebo nevěř.

JABRAKA

hodnocení

0x

lujsi, už jsem ti párkrát naznačoval nebo dokonce radil, aby jsi místo koukání na filmy na webu koukal na stránky, na kterých se něco naučíš. V tomto případě okolo eqalizéru ti asi chybí (nebo si nemůžeš vybavit) to, co je zvuk a vše okolo něj... Takže znova ti poradím...
napiš si do Google heslo zvuk a nebo rovnou otevři třeba cs.wikipedia.org/...
tam si přečti základní informace o tom fenoménu, kterému říkáme zvuk. Až budeš vědět, co je, jak vzniká, něco o frekvenčních rozsazích, výšce a barvě, a další základní informace, přijdeš na to, na co vlastně ten eqalizér může sloužit a jak z něho dostaneš to, co chceš. Potom zjistíš, - která hodnota znamená zeslabení nebo zesílení mluvenýho slova, výšek, basů apodobně.- a nebudeš se snažit regulovat lidský hlas na frekvencích, které vůbec nedosáhne... a budeš mít i jasněji v tom, na co se ptáš hned na začátku otázky...
líbí se mi na tobě, že se snažíš pomocí poradny něco dozvědět, líbí se mi, že nelituješ času na dotazy a jdeš za svým cílem... to proto, že tě už poznám ze všech tvých dotazů a už si dokáži vytvořit osobní názor. Někdy se mi ale zdá, že se málo snažíš získat informace samostatně, z různých zdrojů, studiem, a potom některé tvoje dotazy přímo vnucují neznalým čtenářům úsměv na tvář... škoda...
dokázal jsi se už vyrovnat se složkami, ukládáním, snímáním obrazovky, vkládáním obrázků, a dalšími, které jsem ani nepostřehl, věřím, že budeš pokračovat... ale spolehni se více na sebe... totiž to, co do hlavy dostaneš při samostudiu, samostatném vyhledávání a procesu porozumění, to ti v hlavě i déle vydrží, proti tomu, co jen podle návodu jakoby okopíruješ a vykonáš, a po druhé už zase zapomeneš...

V něketrých případech do wikipedie nakouknu, ale už jsem tam našel tolik blábolů, že bych si ji v životě netroufnul někomu doporučovat :D

pravdomluvny*

hejkale pěkně jsi to napsal, ovšem každý má v používání počítače jiné priority :) Někomu to prostě do hlavy tak neleze. Já mám třeba kamaráda, kterámu znovu a znovu vysvětluju i úplně základní věci a za 4 roky udělal jen mírné pokroky. Je to zdatný horolezec, turista, vodák, pěkně maluje, rozumí zahradě, hraje na kytaru, zabývá se i léčením, ale na počítač je prostě levej :) Ono je asi pořeba jak já říkám, mít tak trochu jeden počítač i v hlavě :)

hodnocení

Omlouvám se za nepřítomnost. Musel sem něco řešit.

Pravdomluvny, tak se mi to konečně podařilo.

doplněno 21.11.10 14:06:

Jinak díky za pochopení. Moje situace je asi dost podobná.

Eqalizér a jeho nastavení #21
pravdomluvny*

No prosím a jsme doma! Ještě k těm přednastaveným equalizérům, ktrými KMPlayer disponuje - ty zobrazíš takto:

Eqalizér a jeho nastavení #22
hodnocení

Todle já vím, jenže to právě není v češtině.

pravdomluvny*

A ty nemáš internet? Když máš internet, máš i slovníky. Třeba na Seznamu funguje celkem dobře. Tomu aby ses naučil nějaká anglická slova se při práci s počítačem stejně nevyhneš.

pravdomluvny*

Nebo takto:

doplněno 21.11.10 16:01:

Než si projdeš a vyzkoušíš všechna nastavení KMPlayeru, máš do vánoc co dělat. Zlom vaz!

Eqalizér a jeho nastavení #23

hodnocení

Takže vlastně sem tam kde sem byl.

pravdomluvny*

A vyzkoušel jsi už alespoň něco? Slyšíš už nějaký rozdíl při přestavování toho equalizéru?

hodnocení

Já do něj právě nechci moc vrtat abych ho potom nezvrtal ještě víc než je a nemusel ho pak odinstalovávat a znova instalovat jako už hodně věcí v kompu.

pravdomluvny*

Nezlob se, ale na to mám jedinou odpověď´: Kdo se bojí, se*e v síni! :)

hodnocení

Nejhorší na tom je že jediný postřehnutelný rozdíly sou v předvolbách. Když ten eqalizér zkouším poštelovat ručně tak prostě zádný rozdíly neslyším.

Eqalizér a jeho nastavení #24
kato*

To mě zase štvou ty přednastavený,tak mám rád když to jde nastavit jak já chci.

pravdomluvny*

Už jsme to tu psali ze všech stran. Pokud hýbeš s frekvencí, kterou nahrávka neobsahuje nebo ji nejsou schopna vyzářit sluchátka nebo ji nezaregistruje Tvé ucho, žádný rozdíl prostě neuslyšíš. Ale že bys při nastavování aqualizéru nezaznamenal vůbec žádné rozdíly, to se mi zdá divné..

hodnocení

Nešel by celej ten eqalizér nějak vrátit do ,,Továrního nastavení"?.?.?

pravdomluvny*

Můžeš si tam dát "Default" - to jsou všechny frekvence na prostředku.

hodnocení

Ten eqalizer na televizi vypadá takto.

Eqalizér a jeho nastavení #25

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]