Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer! Chtěl bych se dovědět co znamená zkratka AUX a kde bych tuto funkci našel na DVD VHS LG V290 , abych mohl přijímat i digitální vysílání . Tento rekorder má bohužel pouze analogový tuner . Při automatickém vyhledávání instaluje jen analogové stanice . Pro digitální příjem používám Sencor SDB 1010TU. Děkuji za radu.
Musíš propojit set top box s DVD a pak budeš nahrávat to, na co se díváš. Na nějaký AUX zapomeň, to s tím nemá nic společnýho.
Můj též laický názor je ten : Digi signál je nutno přijmout settopboxem , který jej převede na analogový signál pro analogovou televizi . Tento signál již můžene zaznamenat na VHS , pokud rekordér VHS připojíte mezi TV a STB.Rekordérem VHS prochází analag.signál pro TV a pokud spustíne PLAY , je součásně s průběhem poředu na TV, aktuální pořad zaznamenýn na VHS.TV v tomto případě slouží též , jako monitor kontroly nahrávání.Nahrávání bude probíhat i když TV vypnete. miro
Dobrý den všem , kdo se mi snaží pomoci s mým problémem s propojením STB+VHS+TV. K propojení jsem použil dva 21 pinové kabely a dva stíněné kábliky jak můžete vidět na připojeném originálním schématu . Domnívám se , že jsem už vyčerpal všechny možné i nemožné varianty zapojení s nulovým výsledkem. Vzhledem k tomu , že jsem v tomto oboru laik jsem všem vděčný za polopatické rady a vysvětlení. Ano , chci docílit digitální nahrávání ze STB na VHS. Kontaktoval jsem už také prodejce tohoto rekordéru V290 , který slíbil bližší info k zapojení. Vzhledem k tomu , že analogové nahrávání je bez problému snad se mi podaří s vaší pomoci zvládnout i to digitálni. Dík za Vaší trpělivost. Millanex
Zdravím,
musí to jít. Na VCR je přepnout na příslušný AV kanál (nikoliv automatické ladění), do kterého jde signál ze zapnutého STB. Nepůjde ovšem o digitální záznam, ten končí v STB, výstup z STB je už analog.
doplněno 18.11.10 09:33:pozor, koax kabelem signál z STB do VCR nedostanete!, VCR by musel mít digi tuner, o čemž pochybuji
Sám v dotazu píšete, že recorder má jen analogový tuner. Tak nemůžete nic nahrávat přímo z antény, kde je digitál signál. Pokud to máte combo DVD/VCR, tak se analog ze set boxu při záznamu na DVD převede v recorderu na digitál. Nikoliv ale při záznamu na VHS. Tam žádný digitál. záznam nedostanete.
Vážení přátele! Musím Vám všem poděkovat za všechny vaše rady a návody k mému "problému" . Opravdu jsem nečekal takovou odezvu a iniciativu z vaší strany. Je to hezké vidět takovou snahu pomoci tomu , jehož odborné znalosti sklončily u krystalky. Nyní se budu všechny tyto návody a poznatky aplikovat v praxi . A budu opravdu šťastný , když mi z rekordéru vyjede první slušná digitální nahrávka . Nezapomenu se s ní pochlubit. Zatím Vám všem přejí příjemný nastávající víkend .Millanex Opava
Dobrý podvečer všem! V prvé řadě mi dovolte , abych poděkoval Vám všem , kteří jste mi pomohl s nastavením rekordéru. Znovu se potvrdilo , že zvítězila šedá mozková kúra nad neživou hmotou. Můj upřímný dík patři v především nicku : jenyk , ladinpraha , rob , miro a jofa- kterému se omlouvám i za ty " digitální nahrávky" . Jistě pochopil co jsem tím myslel. Jsem opravdu rád , že jsem tady našel pár slušných lidí , kteří obětovali svůj volný čas pro pomoc druhému. Doufám , že i já se budu moci někdy revanžovat v některém oboru ,který je zase mým koníčkem.
Přejí všem nejen hezké prožití víkendu , ale také i zbytku letošního roku . Millanex
Tak když prozradíš co je tvým koníčkem rádi někdy se poradíme když nebudem vědět.
Kdyby jsi si koupil STB s nahráváním na pevný disk, tak by jsi měl i tu digitální nahrávku, jenom jednu krabici a skoro žádný kabely, jen od antény do STB a jeden od STB do televize. Tak třeba někdy příště.
Good evening only for mr.jenyk : Pokud se jedná o mé koníčky , tak je jich ještě dost (i když jich v mládí bylo daleko více) . Pro ilustraci připojuji jen pár fotek ze současnosti. Věnuji se krajinomalbě,kynologií, šlechtění růží a bohužel končím jako radioamatér. Domnívám se že ve věku 73 let to bohatě stačí už jen proto, že mužům narozeným v první polovině minulého století se zmenšuje kapacita mozku a zvětšuje se prostata. Zdraví Millanex...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.