Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý zvuk při přehrávání DVD filmů.

Od: dbarsalano* odpovědí: 5 změna:

Vážení přátelé,

dovolte mi dotaz - mám problém se zvukem při přehrávání DVD filmů; zvuk je slabý a téměř postrádá dynamiku. Intenzita zvuku je ve Win, na přehrávači i na zesilovači na maximum (aktivní reprosoustava 2+1 s efektivní výkonem přes 60W). U DivX filmů (audio CD, DVD etc.) vše funguje bezvadně. Nemůže to být třeba nevhodným kodekem?

Poraďte prosím.

Předem dík za radu!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Já tě nechci podceňovat...možností může být více...zkus nejdříve zapnot film a střídavě různé nastavení zvuku zvyšovat a snižovat,na který to bude reagovat (nezapomeň že ve win nejsou vidět všechny"potenciometry"některé si musíš zaškrtnout aby se zobrazily),může to být i v nějakym nastavení zvuku v přehrávači (nemyslim jen hlasitost,ale i různé 3D funkce atd.)
dbarsalano*
hodnocení

Díky za radu, ale vyzkoušel jsem už všechno, nejsem právě začínající diletant, PC jsem měl jako jeden z prvních po převratu, ale nic se bohužel neosvědčilo, všechny ostatní formáty (DivX, Xvid, wmv, Matroska a jakýkoli jiný) fungují normálně, jenom u DVD (mpeg2) je zvuk nedomrlý. Odmítám věřit tomu, že to je slabě nahraným zvukem na DVD, na přehrávači zvuk jde s normální úrovní.
Dobrá, dobrá to nejde poznat z tak kratkeho textu *smich* zkoušel jsi na test jiný přehrávač? Kodeky se taky můžou hádat,zvlášť pokud jich tam máš moc...

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jaký máš na to přehrávač? Dělá to u všech DVD? Jak to hraje na jiném PC? Hraje to tak slabě pořád nebo to někdy začalo?

doplnit odpověď
hodnocení

0x

I ja mam ten samy problem. Napada me jedine to ze z PC leze slabsi zvukovy signal a aktivni reproduktory ho nejsou schopny zesilit. Kdyz totez DVD pustim ve stolnim DVD prehravaci a pichnu ho scartem do TV jede vse jak ma, ale je pravda ze musim TV zesilit o trosku vice nez je obvykle. (Kdyz behem prehravani DVD prepnu treba na CT1 rve to jak svina.)
Schvalne si to zkus s DVD u kteryho tento problem mas a s DVD u kteryho ho nemas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]