Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horkovzdušný ventilátor nefunguje

Od: svty* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám doma horkovzdušný ventilátor FA-5569 značky First ( adba.cz/... a z nějakého důvodu mi přestal fungovat. Netočí se a ani netopí ale ta oranžová výbojka svítí. Zkoušel jsem otáčet s tím termostatem ale nic. Nevíte někdo, co s tím je a popřípadě jak a co s tím? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lubikopr*
hodnocení

3x

Tepelná pojistka,nebo přerušené topné těleso.Otevřít a proměřit.

amidamaru*
hodnocení

3x

Na 100% je to tou tepelnou pojistkou.Rozeber přístroj a najdeš ji někde u zdroje(trafa).Je tam dána kvůli bezpečnosti.Oranžová výbojka svíti neboť je napájena na 12 v.Ale bývá to i elektrolyt.Něco/400-450v.

troja*

Před manipulací HLAVNĚ ODPOJIT od elektrické sítě!

lui*
hodnocení

2x

Nejspíš vadná/poškozená pojistka proti přehřátí.

doplněno 08.11.10 20:17:

Pokud nejste schopen poznat o co jde, potom nedoporučuji amatérské zásahy. Přeci jen je to elektrický přímotop a hrozí úraz elektrickým proudem a nefunkčnost ochrany může způsobit požár.

svty*
hodnocení

Ano, tomu bych věřil. A lze ji nějak spravit/vyměnit v domácích podmínkách?

michal958*
hodnocení

0x

mozna zavada nekde v elektrice, mozna nejde prod do motorku nebo je motorek spalenej

cyril*

Případně ucpaná tryska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]