Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, podle čeho vybítar fotoaparáty?
Moje požadavky:
- vysoká odolnost (proti rozbití, poškrábání)
- velmi malý...opravdu, co nejmenší
- dobré rozlišení
- dobrý zoom
- samospoušť
- české menu
...
nevím, co přesně bych si představovala, ale je mi 17 a fotoaparát bych chtěla používat jak na focení kytek, západů slunce nebo jiných krásných scén, tak na focení "lidí" - jednoduchá manipulovatelnost, abych ho mohla jednodušše vzít na nějaké akce, a pomot třeba hodit do kapsy...
...
velmi by se mi líbilo něco v modré barvě (ale to není podmínka) )
Doporučte mi prosím nějaký fotoaparát, s kterým máte dobré zkušenosti! )
Musím tě pochválit, že nechceš koupit bezhlavě hned první, co ti padne do oka kvůli barvě nebo tvaru...
snad pár postřehů...
... vysoká odolnost, no to bych uvažoval tak u kluka trampa nebo pošuka bicyklistu, myslím, že ani mobil nehážeš po zemi a nešoupeš s ním po betonovém povrchu, takže dnešní fotoaparáty už mají asi všechny povrchovou úpravu odolnou běžnému zatížení...
... dnešní kompakty jsou většinou vhodné do kabelky i kapsy, ale některé moc malé, nejmenší se špatně drží a mají tendenci vypadnout z ruky, potom i displej není moc velký a u foťáku bez optického hledáčku za silného světla toho moc neuvidíš...
...dobré rozlišení, na to tvoje fotografování by ti stačil i aparát s menším počtem megapixelů, třeba jen i 6 - 8, bohužel už jich moc takových není, dnes se ženou za vyšším rozlišením a šum podle toho narůstá...asi si budeš fotky prohlížet jen na PC nebo TV, a tam ti stačí i tak málo... i na výřez nějakého detailu. Pochybuji, že si budeš dělat zvětšeniny, zřejmě jen ten běžný formát 9x13, nebo 13x18...
...dobrý zoom, to už je jiná, na to tvoje focení krásných scén ti do těch 5x bude stačit, spíše bych koukal na to, aby minimální ohnisková vzdálenost byla pod 30 mm, teda trochu více širokoúhlý objektiv, chceš fotit krajinky a určitě budeš fotit lidi v místnosti na diskotéce nebo ve třídě, takže se tam vejdou...
...nezmiňuješ stabilizátor, ale dnešní foťáky už minimálně jeden mají...
...samospoušť dnes mají skoro všechny digitály, i české menu na českém trhu... některé fotoaparáty dokáží fotit i automaticky při různém nastaveném počtu lidí před objektivem, jiné vyfotí až při úsměvu fotografovaného...
... na kytky by byl dobrý s co nejmenší vzdáleností u makro režimu,
... dal bych pozor i na dosah blesku, někdy je velmi malý...
koukal jsem na ty fotoaparáty, co ti nabízeli, každý má něco pro a něco proti...tyto zakryté fotoaparáty s objektivem v těle jsou opravdu dobré do prašného prostředí, mají ale zase menší až horší světelnost, zvláště na dlouhé straně, a prodlužováním času nebo zvyšováním citlivosti zvyšují riziko rozmazání nebo vyššího šumu...
na tému jaký digitál tu už bylo mnoho dotazů...napiš si tady vpravo do vyhledavače heslo digitální fotoaparát a čti si postřehy a odkazy na jednotlivé stránky... něco se dozvíš a budeš si moci lépe vybrat pár tipů, mezi kterými ti případne můžeme pomoci vybrat ten pro tebe nejvhodnější...
Ahoj )
hrozně děkuju za všechny rady a zeptám se rovnou...panasonic lumix dmc-zx3 blue - to je zatím můj favorit, tak co si o něm myslíte? Děkuju za odpovědi (laurdes)
ZX3 dobrý výběr na běžné užívání a získání zkušeností pro mladého fotografa...a dobrá cena
snad jen místo komentáře odkazy na odborníky:
digimanie.cz/... a další megapixel.cz/...
klidně berte, moc nepřebírejte, nebo budete potom mít moc typů a nebudete se moci rozhodnout
Mohu ti doporučit tento Panasonic, mám starší model, ale naprostá spokojenost s ním, jako se vším co se jmenuje panasonic.
pohodlné ovládání, intuitivní, super fotky s panasonicovým stabilizátorem obrazu.
Kup si k tomu ještě zrovna SDHC kartu.
No a jestli je to na tebe drahý, kup některý z nižších modelů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.