Nejste přihlášen/a.
jaký je rozdíl mezi lcd a plazmou,co je podle vás lepší
tak vám přemýšlím, zda se na sledování běžných TV pořadů "vyplatí" Full nebo stačí "jen" HD rozlišení?
uvažuji, ale nevím zda jít do Full nebo do HD as jetsli to na kvalitě obrazu při sledování poznám?
Bluray nemám a ani neplánuji
a co se týká značky TV tak jedině Sharp, co jsem porovnával, tak mají oproti ostatních TV nečistší obraz, a nevím proč?
díky za vaše názory
TV budu sledovat ze vzdálenosti cca od 2 - 3 metrů
takže bude vhodná asi tak 82 a více,že?
Kupte FULL HD, to je 1920/1080 je to již zcela běžné. Na kvalitě to poznáte, pokud budete mít možnost přijímat signál (programy) v HD. Nejrozšířenější je dnes příjem ze satelitu, kde je možnost mnoha programů v HD. K tomu ale musíte mít i přijímač s možností přijmu HD (S2). HD se uplatní na většich TV kdy standard SD je velice neostrý . Pokud FULL HD TV, tak já bych volil minim. od 40" ale je to otázka umístění atd. Potom uvažoval o možnosti přijmu HD. Sharp je dobrá značka ale ten nejčistší obraz možná byl proto, že jste jej viděl , asi , při programu HD. Názory se různí a je mnoho pohledů na věc. Jedno ale zůstává, že na vetší úhlopříčku, potřebujete dostat signál V HD aby jste měl obraz kvakitní.
Nemusí, ale obraz bude o poznání horší. Někomu to nevadí a nebazíruje nad tím. Kdo se přikloní k možnosti mít obraz daleko lepší než standard, tak si musí signál v HD zajistit. Jsem příznivec fotbalu a sportu vůbec a třeba MS ve fotbalu v HD to se vůbec nedá s klasikou srovnávat. Ale jak říkám, spoustu uživatelů to netrápí a nevadí.
takže chcete říci, že pokud nebude kvalitní signál tak obraz bude "skoro" stejný tak jako na obyč TV (50Hz) o uhl. 55cm?
vyplatí se teda koupit LCD?
LCD se vyplatí koupit, protože je to technologie která začíná vládnout ve velkém. Jsou i pokročilejší LED TV které jsou zatím drahé. Pokud bude signál ve standardu SD rozlišení, tak čím větší uhlopříčka, tím horší obraz.. U těch obyč. CRT TV , tak to tak nelze srovnávat. Malá uhlopříčka, blikání (50 Hz)). 100 Hz CRT a uhlopříčka 70 cm byla a je na obraz stále podle mne kvalitnější než levné LCD ve SD rozlišení. Zkrátím to. Obraz bude jiný co do barev, kontrastu, jasu a velikosti a hlavně 16.9. O kvalitě obrazu lze už vést dlouhosáhlé diskuse.
na toto téma napsali práce jiní. Dejte si do goooglu vyhledat lcd nebo plasma a můžete si několik dní číst. Podle mě je lepší LCD pokud máte dobrý kvalitní obrazový signál (např.pozemní digitál). LCD se mi jeví rozhodně ostřejší, mj. i pro PC jak sám víte, se používají LCD monitory do kterých se čučí z 40cm. To u plazmy není možné. Pokud byste chtěl hrát hry přes konzoli a TV doporučuje se opět LCD. Plazma je lepší pro horší signál, velkou plochu, a sledování z větší dálky, dokáže si s ním o něco lépe poradit. Dnes jsou v ceně spíše LCD(dražší) a plasmy už jsou poměrně velmi levné a docela i dostupné ve velkých formátech. Pokud nejste PC nadšenec,který na monitoru hledá každý nepsrávně svítící pixel, a spíš jdete na výhodnou cenu, klidně vyberte plasmu.
doplněno 07.11.10 09:41:kolegové mají pravdu, já spíše hodnotil v porovnání HD ready systémy. full hd nemám.
Ale vůbec není lepší ta, kterou má každý z nás doma. Právě v HD ji můžete sledovat zblízka (pochopitelně přiměřeně) jinak z velké dálky to ztrácí smysl. Takové OH v Číně nebo MS ve fotbalu, tak to byl zážitek. To není o chlubení ale faktech.
doplněno 06.11.10 19:49:A ještě doplní. O té viditelnosti chloupků a pize Vás mohu ujistit, že tomu tak je.
Plazmová televize je vhodná pro větší místnosti na koukání z větší vzdálenosti. Plazma si řekne o větší spotřebu el. energie. V dnešní době je nejlepší LED televize. Já jsem si nakonec koupil LCD Samsung Full HD a je opravdu radost se koukat na pořady v HD rozlišení. Hlavně sportovní pořady na Eurosportu a Novasportu. Prostě nádhera.
Na vvzdálenosti to je úplně jedno jestli to je LCD nebo plazma. Záleží na ůhlopříčce a toho kdo to z sleduje. Obraz v HD je právě pro větší rozměry 42" a výše . Takový kvalitní obraz lze sledovat, jak jsem psal , z menší vzdálenosti pro detaily které v obraze HD jsou. Ale každý si to volí po svém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.