Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, mam takovej problem.
Nedavno jsem si koupil set top box Sencor SDV-8701T, mam i zaroven videorekorder pres kterej sem si nahraval filmy atp.
Televizi mam asi 5 let starou a je tam zastrcka na 1 scart
Tady je moje otazka: Jak mam pripojit set top box a video rekorder abych mohl nahravat digitalni prijem
Vse jsem delal podle navodu u set top boxu ale porad to nefunguje.
Zkousel jsem video rekorder vyhledat jako kdyz to pripojuji na TV ale nic to nenajde
(kanaly hledam pres set top box)
Jestli jsem neco napsal ,(popsal) spatne tak se omlouvam, ale vubec tomu nerozumim tak bych teda potreboval poradit
recorder pripojte pres scart pokud to jde, pripijte i septobox , nejspise budete potrebovat i rozbočovac na scart tv ma jeden vstup na scart pak by to melo jit nahravat bez problemu.
jeste sem zapomnel dopsat to dulezity.
1 scart kabel mam pripojenej ze set top boxu do televize a 1 taky ze set top boxu do video rekorderu
Hlavni antenu mam zapojenou do set top boxu
V navodu taky psaly ze mam propojit dalsi antenou set top box s video rekorderem, to jsem udelal ale porad nic
:::::pochopil jsem to spravne? 1 scart kabel mam zapojit ze set top boxu do televize a 1 z videa do televize?
takze set top box a video rekorder nemaji bejt propojeny scart kabelem?
Z STB zapojíje scartem do videa, při nahrávání nastavíte na videu AUX. Druhý scart z STB napojíte do TV. Protože má TV jeden scart tak video do TV napojíte přes anténu. Jaké máte video?
Udělal bych to jak píše ar prostě kabel od antény zapojíte do STB pak vezmete jeden SCART kabel a ten propojíte s TV a s Videorekordérem na tom videu ho zapojíte většinou do zdířky SCART to TV a pak vezmete druhý kabel SCART a zapojíte do STB a druhý konec do videorekordéru do koncovky SCART to VCR. na Videu si nastavíte ten vstup např. EXT2 na který máte zapojen set top box a měl byste vidět obraz co jde z STB a pak stačí vložit kazetu a nahrávat. Showview vtomto případě nefunguje, vše musíte ručně. A pokud nechcete nahrávat ale jen sledovat TV tak přepněte video to režimu Stand By takže ovladačem nebo na přístroji a signál bude procházet.
Propoj scartem STB s videem a dalším kabelem video s televizí, anténu jen do set top boxu a tím je zakabelováno. Škoda, že ses před koupí neporadil, třeba tady a nezakoupil si set top box s pevným diskem, nejlíp dvoutunerový. Video už je stejně dávno překonaný a je nejvyšší čas poslat ho na smetiště dějin. Ted stejně zjistíš, že můžeš nahrávat jen ten program na kterej se zároven díváš což tedy moc nepotěší a s dvoutunerovým STB by to nehrozilo a navíc ten komfort obsluhy proti videu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.